Makeup Time/Shutterstock
Makeup Time/Shutterstock
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

To μακιγιάζ που θα λατρέψουν οι γυναίκες με μικρά μάτια -Τα κάνει πιο μεγάλα με έντονο βλέμμα


Ένας από τους στόχους του μακιγιάζ, είναι να κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο μεγάλα.

Αυτή είναι συνήθως η επιθυμία των γυναικών που έχουν κανονικά ή μικρά μάτια -και σαφέστατα όσο πιο μικρά είναι, τόσο μεγαλύτερη η πρόκληση για να έχουν το ιδανικό αποτέλεσμα.

Μια λάθος πινελιά ή μία απόχρωση που δεν βοηθάει στο σχήμα που έχετε φανταστεί, μπορεί να χαλάσει όλο το look και το τελικό αποτέλεσμα να είναι αντίθετο από αυτό που περιμένετε. 

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να προσέξετε και δεν αφορούν μόνο το μακιγιάζ των ματιών, τα προϊόντα, τα χρώματα και τον τρόπο που θα βάψετε το κινητό σας βλέφαρο. Πρέπει να κάνετε focus σε όλη την περιοχή ξεκινώντας από τα φρύδια, μέχρι την περιοχή κάτω από τα μάτια.

Τοξοειδές σχήμα φρυδιών/Photo by Aljoscha Laschgari on Unsplash
Τοξοειδές σχήμα φρυδιών/Photo by Aljoscha Laschgari on Unsplash

Ξεκινάμε λοιπόν από το βασικό που είναι τα καλοσχηματισμένα φρύδια. Δε θέλουμε ούτε υπερβολικά πυκνά αλλά ούτε και λεπτά όπως αυτά που είχαμε στη δεκαετία του 90. Και στις δύο περιπτώσεις τα μάτια φαίνονται πιο μικρά. Στοχεύουμε σε ένα καλοσχηματισμένο φρύδι, με έντονο τόξο. Αυτή η καμπύλη κοντά στις εξωτερικές γωνίες των ματιών ελευθερώνει ένα μέρος από το καπάκι και σε συνδυασμό με λάμψεις, τα μάτια μας φαίνονται πιο εντυπωσιακά.

Πείτε ναι λοιπόν στο τοξοειδές σχήμα φρυδιών και ακολουθήστε το παλιό και αγαπημένο trick που θέλει το highlighter να εφαρμόζεται στην καμπύλη του τόξου.

Τι χρώματα μπορούμε να επιλέξουμε για το μακιγιάζ των μικρών ματιών μας; Τι πρέπει να περιέχει η παλέτα που θα χρησιμοποιήσουμε;

Χρειαζόμαστε ποικιλία αποχρώσεων, ανοιχτές αλλά και σκούρες, ωστόσο πρέπει να προσέξουμε πού εφαρμόζουμε ποια. Τα απαλά και ανοιχτόχρωμα χρώματα καθώς και αυτά που είναι λίγο χλωμά, εφαρμόζονται στο κινητό βλέφαρο, ώστε να φωτίσουν τα μάτια και να φαίνονται πιο μεγάλα.

Τα σκούρα χρώματα μπαίνουν μόνο στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και τα δουλεύουμε με φορά προς τα έξω και άνω, ώστε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι το σχήμα των ματιών μας είναι πιο μεγάλο.

Χρειάζεστε λοιπόν ανοιχτόχρωμες αλλά και σκουρόχρωμες σκιές!

Μάτια τονισμένα με μολύβι/Photo by Cadú Brito on Unsplash
Μάτια τονισμένα με μολύβι/Photo by Cadú Brito on Unsplash

Το μολύβι είναι ένα ακόμη προϊόν που χρειαζόμαστε, για να τονίσουμε το περίγραμμα των ματιών μας. Αν αντέχουμε να βάψουμε τις άνω, εσωτερικές ρίζες τότε άφοβα το χρησιμοποιούμε σε όλη την περιοχή, στις κάτω ωστόσο το δουλεύουμε από τη μέση μέχρι τις εξωτερικές γωνίες. Μπορούμε ακόμη να το τραβήξουμε ελαφρώς προς τα έξω για να δώσουμε την αίσθηση του cat eye look.

Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα δουλεύουμε το μολύβι και στις εξωτερικές ρίζες των βλεφάρων, στα αντίστοιχα σημεία που δουλέψαμε τις εσωτερικές.

Προτιμήστε σκούρα μολύβια σε αποχρώσεις όπως μαύρο, καφέ ή και μπορντό. Ένα ακόμη tip είναι να αποφύγετε τις χοντρές γραμμές. Προτιμήστε τις λεπτές και ελαφρώς σβησμένες, καθώς μεγαλώνουν τα μάτια.

Τονισμένες βλεφαρίδες/Photo by Sarah Cervantes on Unsplash
Τονισμένες βλεφαρίδες/Photo by Sarah Cervantes on Unsplash

Ένα ακόμη προϊόν αρκετά βοηθητικό, το οποίο ωστόσο ταιριάζει περισσότερα σε ανοιξιάτικα, καλοκαιρινά looks είναι το λευκό μολύβι. Αν εφαρμόσουμε λευκό μολύβι ματιών στις εσωτερικές ρίζες των κάτω βλεφάρων, τα μάτια μας αμέσως θα φωτίσουν και θα δείξουν πιο μεγάλα και εντυπωσιακά. 

Τέλος δεν ξεχνάμε το βασικό προϊόν που δεν είναι άλλο από τη μάσκαρα. Προτιμούμε αυτές που προσφέρουν μάκρος και όχι όγκο. Οι βαριές βλεφαρίδες βαραίνουν τα μάτια και έτσι αυτά με την σειρά τους φαίνονται πιο μικρά. Απλώνουμε την μάσκαρα δίνοντας περισσότερη έμφαση από την μέση του βλεφάρου και προς την εξωτερική γωνία του ματιού, δουλεύοντας κυρίως τις ρίζες.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό το προϊόν θα αντικαταστήσει τα κλασικά κραγιόν που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες
Διαβάστε ακόμη: Όσκαρ 2019: Οι διάσημες που ξεχώρισαν για το beauty style τους

 

Ακολουθήστε το Bovary.gr στο Instagram