BAΛΕ ΠΟΥΔΡΑ

Πούδρα: ένα basic προϊόν ομορφιάς, tips για να το φοράς σαν επαγγελματίας


Θυμάσαι εκείνη τη χαρακτηριστική φράση “ Πάω να πουδράρω τη μύστη μου”, στις παλιές καλές ελληνικές ταινίες;

Η συνήθεια αυτή ζει και βασιλεύει ακόμα και σήμερα, μόνο που ο υπερκαταναλωτισμός μας έχει κάνει να αγοράζουμε δεκάδες προϊόντα μακιγιάζ, που γεμίζουν το νεσεσέρ μας, με αποτέλεσμα να μπερδεύουμε τα βασικά με τα δευτερεύοντα.

Η πούδρα λοιπόν αποτελεί basic προϊόν στο μακιγιάζ και κάνει θαύματα, αφού δημιουργεί το εφέ της ματ και βελούδινης επιδερμίδας στο πρόσωπο, αρκεί να τη χρησιμοποιήσεις σωστά, μιας και η λανθασμένη της χρήση θα σε δείξει άτονη 100% ή θα σε κάνει να μοιάσεις με την κάποτε υπερβολικά πουδραρισμένη Ούμα Θέρμαν. 

Για τέλεια επιδερμίδα ακολούθησε τα παρακάτω beauty tips:

  • Χρώμα

Η loose πούδρα μπορεί να αντικαταστήσει το foundation, να φορεθεί δηλαδή χωρίς αυτό και μάλιστα τόσο άνετα, αφού έχει δεν επιβαρύνει το πρόσωπο, ενώ δίνει φυσικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, όχι μόνο θα μειώσει τις γυαλάδες στο πρόσωπο, αλλά θα σου χαρίσει χρωματική ομοιομορφία. Για το λόγο αυτό πρέπει να βρεις τη σωστή της απόχρωση. Πώς; Το σημείο “κλειδί” είναι η γραμμή στο σαγόνι σου, προκειμένου να δεις αν δεν διαφέρει από το χρώμα του δέρματος στο λαιμό.

  • Εφαρμογή

Αν θες να μειώσεις τις γυαλάδες στο πρόσωπο και ιδιαίτερα σε περιοχές που εμφανίζουν πιο έντονη λιπαρότητα, όπως η ζώνη Τ, εφάρμοσε την πούδρα ταμποναριστά με το σφουγγαράκι της ή ένα πομ πον.

Για την κάλυψη ολόκληρου του προσώπου οι makeup artists χρησιμοποιούν ένα φαρδύ πινέλο, το οποίο φυσούν ώστε να φύγει η περιττή ποσότητα.

  • Συνδυασμός προϊόντων

Αν η βάση του μακιγιάζ σου γίνεται μόνο με πούδρα, τότε καλύτερα να συνδυάσεις την ίδια υφή και ως προς τα υπόλοιπα προϊόντα. Διάλεξε δηλαδή ένα ρουζ σε μορφή πούδρας αντί για κρεμώδες.

  • Φως

Αυτό το tip αφορά το συνολικό σου μακιγιάζ και δεν περιορίζεται μονάχα στην εφαρμογή της πούδρας. Προτίμησε πάντοτε να βάφεσαι κάτω από το φυσικό φως ή κάτω από μια λάμπα με έντονο φως, για να καλύπτεις τις ατέλειες αλλά και να μην κάνεις λάθη, που θα χαλάσουν τη συνολική σου εικόνα.