Γυναίκα με πλούσια μαλλιά/Shutterstock
Γυναίκα με πλούσια μαλλιά/Shutterstock
ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

3 λόγοι που τα μαλλιά λαδώνουν τόσο συχνά -Τα λάθη που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας


Η λιπαρότητα των μαλλιών είναι κάτι που απασχολεί πολλές γυναίκες και φτάνει σε σημείο να επηρεάζει ακόμα και την καθημερινότητά τους.

Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να λούζεις τα μαλλιά σου το βράδυ και το πρωί που ξυπνάς να είναι λιπαρά. Η λιπαρότητα εμφανίζεται κυρίως στις ρίζες των μαλλιών, κάτι που αισθητικά δεν είναι ωραίο, ενώ επηρεάζει και το styling των μαλλιών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τη λιπαρότητα δεν γνωρίζουν τους ακριβείς λόγους. Βασικά λάθη στην περιποίηση, στον καθαρισμό, στα προϊόντα που εφαρμόζονται αλλά ακόμη και ορμονικοί λόγοι είναι κάποιες από τις αιτίες.

Και στο σημερινό άρθρο θα αναφερθούμε στα 3 βασικά λάθη περιποίησης που προκαλούν έντονη λιπαρότητα.

Λάθη που κάνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας και δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ότι είναι η αιτία που λαδώνουν τα μαλλιά μας!

Μάσκα μαλλιών/Shutterstock
Μάσκα μαλλιών/Shutterstock
  • Ξεκινάμε από το καθαρισμό των μαλλιών και συγκεκριμένα από το τελευταίο στάδιο, όπου ξεπλένουμε τα μαλλιά μας. Αν δεν απομακρύνουμε και το παραμικρό ίχνος σαμπουάν ή conditioner, τα μαλλιά μας θα λαδώσουν το επόμενο πρωινό.
    Το νερό πρέπει να τρέχει άφθονο στα μαλλιά μας, ενώ εμείς πρέπει να κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να απομακρύνουμε τα προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει. Με την υφή μπορούμε να καταλάβουμε αν τα μαλλιά μας έχουν ξεπλυθεί.
  • Συνεχίζουμε με τα προϊόντα styling αι συγκεκριμένα με το ενυδατικό λάδι, το οποίο πρέπει αυστηρά να εφαρμόζεται στις άκρες και όχι στις ρίζες. Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μάσκα ενυδάτωσης μπορούμε να απλώσουμε λάδι και στις ρίζες, ωστόσο μετά απαιτείται σχολαστικός καθαρισμός. Αν αντιμετωπίζεται έντονο θέμα λιπαρότητας στα μαλλιά σας, μπορείτε ακόμα και να μη χρησιμοποιείτε ενυδατικό λάδι, προτιμήστε κάποιο κρεμώδες προϊόν ή οποιοδήποτε άλλο απευθύνεται στα λιπαρά μαλλιά.
  • Το τελευταίο και πιο συχνό λάθος είναι το καθημερινό λούσιμο. Μία συνήθεια τόσο απολαυστική και χαλαρωτική είναι η βασική αιτία που χαλάει το pH της τρίχας και παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα. Δερματολόγοι συμβουλεύουν να λουζόμαστε 1 με 2 φορές την εβδομάδα!

Διαβάστε ακόμη: Η DIY συνταγή ομορφιάς που εξαφανίζει τα σπυράκια -Χρειάζεστε μόλις 3 υλικά και περίπου 15 λεπτά από το χρόνο σας
Αυτό το προϊόν θα αντικαταστήσει τα κλασικά κραγιόν που χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες