Ρυζόνερο: Το μυστικό ομορφιάς των Γιαπωνέζων, φτιάξ' το μόνη σου | 0 bovary.gr
Ρυζόνερο: Το μυστικό ομορφιάς των Γιαπωνέζων, φτιάξ' το μόνη σου | 0 bovary.gr
08|11|2016 12:40
SHARE
ΡΥΖΟΝΕΡΟ

Ρυζόνερο: Το μυστικό ομορφιάς των Γιαπωνέζων, φτιάξ' το μόνη σου


Μυστικά ομορφιάς αιώνων «βγαίνουν» από τα μπαούλα και γίνονται τρεντ, με τις γυναίκες να τα ακολουθούν στην beauty ρουτίνα τους. 

Και αυτό γιατί όχι μόνο είναι δοκιμασμένα και άντεξαν στον χρόνο αλλά και γιατί είναι σούπερ οικονομικά και εύκολα στην εφαρμογή.

Ενα τέτοιο μυστικό είναι και το ρυζόνερο, το οποίο εγγυάται λαμπερά και υγιή μαλλιά. Το μυστικό των Γιαπωνέζων γυναικών βρίσκεται στο νερό του ρυζιού που χρησιμοποιείται από πανάκριβα brands σε φόρμουλες μαλλιών.

Το θαύμα στα μαλλιά

Το ρυζόνερο βοηθά την ελαστικότητα της τρίχας, ενώ προστατεύει από την φθορά. Χάρη στις πρωτεΐνες του ρυζιού, οι «ρωγμές» της τρίχας γεμίζουν και κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο υγιή.

Πώς το φτιάχνεις

Εύκολα! Ο ένας τρόπος είναι να μουλιάσεις λίγο λευκό ρύζι σε μια κούπα νερό για περίπου 30 λεπτά (πριν το μουλιάσεις ξέπλυνέ το).

Ο δεύτερος τρόπος και ο καλύτερος είναι να το βράσεις, μιας και λέγεται πως το ρύζι αφήνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Βράσε 2-3 κουταλιές σε 2 κούπες νερό και σούρωσέ το. Οταν κρυώσει, βάλε το στο ψυγείο. Μπορείς να το διατηρήσεις για 4 ημέρες.

Πώς το χρησιμοποιείς

Αφού λούσεις τα μαλλιά σου και βάλεις και το conditioner, ρίξε το ρυζόνερο κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Άφησέ το για περίπου 5 λεπτά και ξέβγαλε.

Μπορείς να το εφαρμόζεις 1-2 φορές την εβδομάδα.