4 γυναίκες με υγιή και λαμπερά μαλλιά αποκαλύπτουν το μυστικό τους  | 0 bovary.gr
4 γυναίκες με υγιή και λαμπερά μαλλιά αποκαλύπτουν το μυστικό τους | 0 bovary.gr
HAIR ROUTINE

4 γυναίκες με υγιή και λαμπερά μαλλιά αποκαλύπτουν το μυστικό τους


Τα μαλλιά μας είναι δυνατό χαρτί στην εξωτερική μας εμφάνιση και η υγιής και όμορφη εικόνα τους είναι ζητούμενο όλων των γυναικών: για να έχουν αυτοπεποίθηση, για να εντυπωσιάζουν, για να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.

Τα γερά μαλλιά είναι πρωτίστως θέμα υγείας. Τέσσερις γυναίκες καταγράφουν τις αλλαγές που έκαναν στην καθημερινότητά τους για να καταφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθιζαν να βάφουν συχνά τα μαλλιά τους, να τα λούζουν καθημερινά, να μην τα χτενίζουν, να έχουν διαιτολόγιο με τροφές που δεν προσέφεραν βιταμίνες και μέταλλα, να μην κοιμούνται επαρκώς, να χρησιμοποιούν προιόντα styling κακής ποιότητας. Όλα αυτά άλλαξαν και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

1) «Άρχισα να κοιμάμαι με σατέν μαξιλαροθήκη»: Το βαμβάκι ως υλικό απορροφά υγρασία – δεν έχει σημασία πόσο ακριβό είναι-. Αν η μαξιλαροθήκη σου είναι βαμβακερή, το υλικό αυτό θα «κλέψει» υγρασία από το δέρμα σου και τα μαλλιά σου την ώρα που κοιμάσαι. Χρησιμοποίησε μια σατέν μαξιλαροθήκη και θα δεις ότι τα μαλλιά σου δεν θα μπερδεύονται και θα είναι λεία.

2) «Σταμάτησα να τα λούζω κάθε μέρα»: Ένα καλό λούσιμο αφαιρεί την λιπαρότητα και την βρωμιά από το τριχωτό της κεφαλής. Όταν, όμως, αυτό γίνεται μέρα παρά μέρα, τα μαλλιά γίνονται λιπαρά γιατί αρχίζουν να παράγουν από μόνα τους έλαια. Έτσι, πρέπει να τα ξαναλούσεις και γίνεται ένας φαύλος κύκλος.

 

3) «Καλό βούρτσιμα»: Ήταν κάτι αμελητέο στην καθημερινότητά μου, μέχρι που αυτό άλλαξε: Άρχισα να βουρτσίζω συστηματικά τα μαλλιά, από την κορυφή μέχρι τις άκρες, 2 φορές την ημέρα. Άρχισαν να γίνονται πιο λεία, πιο λαμπερά, πιο δυνατά.

4) «Άρχισα να τα κουρεύω λίγο, αλλά συστηματικά»: Ήμουν από τις γυναίκες που κούρευαν τα μαλλιά τους πολύ σπάνια. Έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια. Πήρα την απόφαση να κουρεύω τις άκρες των μαλλιών μου κάθε έξι εβδομάδες. Είδα τεράστια διαφορά. Αν αυτό σου φαίνεται υπερβολή να τα κουρεύεις τουλάχιστον κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες».