shutterstock.com
shutterstock.com
BEAUTY ΛΑΘΗ

10 λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη


Η περιποίηση και το μακιγιάζ έχει γίνει για εσάς καθημερινή συνήθεια μέσα στα χρόνια και μάλιστα από μικρή ηλικία ακόμα οι γυναίκες φροντίζουμε να διατηρούμαστε όμορφες, λαμπερές και νέες, στην προσπάθεια μας να προλάβουμε και τα σημάδια του χρόνου.

Το ξέρατε όμως ότι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να επιδράσουν αρνητικά είναι η ίδια η ρουτίνα σας;

Η τέχνη του μακιγιάζ είναι τέχνη ακριβώς γιατί δίνει τη δυνατότητα τόσο στους make up artists, όσο και σε εσάς τις ίδιες να δημιουργήσετε επάνω στο πρόσωπο σας ένα μοναδικό, αξιοθαύμαστο πορτρέτο, όπως αυτά στη ζωγραφική.

Βέβαια, για να πετύχετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχετε μυηθεί στα μυστικά της ή να αποφεύγετε τα λάθη που μπορεί να προσθέτουν και χρόνια ακόμα στην εμφάνιση σας.

  • Foundation

Οσο μεγαλώνετε τόσο περισσότερο συμμερίζεστε την άποψη, πως χρειάζεστε όλο και εντονότερο μακιγιάζ προκειμένου να μοιάσετε νεότερη, αλλά στην πραγματικότητα μάλλον ισχύει το αντίθετο. Αυτό που πρέπει να προσέξετε σε κάθε περίπτωση είναι το foundation, που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το νεσεσέρ σας, γιατί μια επιδερμίδα χωρίς κάλυψη είναι άλλοτε θαμπή και άλλοτε εμφανίζει λιπαρότητα. Όμως το foundation επανορθώνει όλες αυτές τις ατέλειες, δίνοντας ένα λείο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Για την επιλογή του σωστού τόνου στο συγκεκριμένο προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον κανόνα με το λευκό φως της λάμπας ή το φως της ημέρας.

  • Φρύδια

Ενα σημάδι που προδίδει την ηλικία είναι τα αραιωμένα φρύδια. Υπάρχουν μέθοδοι, πέρα από το κλασικό γέμισμα με το μολύβι, όπως το tinting και το ημιμόνιμο τατουάζ που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Too Natural

Ακόμα και μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα χρειάζεται ένα μικρό touch απόχρωσης, για να καλυφθούν σημάδια και πανάδες. Επιλέξτε ένα τόνο ελαφρώς πιο σκούρο από το φυσικό σας, ο οποίος θα κάνει την επιδερμίδα πιο γλυκιά και νεανική, παρά άτονη.

  • Ρουζ ή καθόλου ρουζ

Ενα από τα βασικά λάθη είναι η παράλειψη του ρουζ ή η λανθασμένη εφαρμογή του ακριβώς πάνω στα μάγουλα, με αποτέλεσμα να στερείστε το χρώμα υγείας.

Ο ορθός τρόπος να το φορέσετε είναι να εφαρμόσετε λίγη ποσότητα από το blush στα ζυγωματικά κι έπειτα, να το «σβήσετε» ψηλά προς τα επάνω, για να πετύχετε και μια ανόρθωση.

  • Ρουζ – απόχρωση

Οταν το ρουζ διαφέρει πολύ από το lip gloss ή το κραγιόν σας, τότε το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Η κατάλληλη απόχρωση μπορεί να σας μεταμορφώσει, οπότε συμβουλευτείτε έναν απλό οδηγό: στις σταρένιες επιδερμίδες ταιριάζουν αποχρώσεις του ροδακινί ή και το μπρόνζερ, ενώ στις ανοιχτόχρωμες οι ροζ.

  • Εντονο, σαγηνευτικό βλέμμα

Οι έντονες σκιές ματιών, όπως μπλε ή πράσινο, αποτελούν παρελθόν. Κάντε το βλέμμα σας επίκεντρο ενδιαφέροντος τονίζοντας τις βλεφαρίδες σας, μέσα από ένα τρικ που θα τις κάνει μεγάλες και ογκώδεις: χρησιμοποιείστε το βουρτσάκι από τη ρίζα προς τα επάνω και μάλιστα πρώτα! 

  • Μολύβι χειλιών και περίγραμμα

Τα υπερβολικά τονισμένα χείλια με σκουρόχρωμα μολύβια είναι καταστροφικά για το νεανικό σας look, σε συνδυασμό μάλιστα και με τη συνήθεια να τα μεγαλώνετε τραβώντας τη γραμμή πάνω από τη φυσική των χειλιών.

Για να διορθώσετε τη ζημιά, μπορείτε να φέρετε το περίγραμμα σας στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν ή το φυσικό χρώμα των χειλιών, χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση κρεμώδεις υφές.

  • Χρώμα στα χείλη

Ενα από τα ξεπερασμένα τρεντς που όμως ανεπιτυχώς ακόμα εφαρμόζεται από πολλές γυναίκες, είναι το γέμισμα των χειλιών μόνο με μολύβι, κάτι που δεν χαρίζει την επιθυμητή ένταση στο μακιγιάζ τους. Εφαρμόστε το αρχικά στο περίγραμμα και «γεμίστε» τα χείλη με αυτό κι έπειτα με κραγιόν, για έντονο χρώμα με διάρκεια. Το μολύβι έχει την ικανότητα να λειτουργεί σαν σταθερή βάση για το χρώμα.

  • Concealer

Στην προσπάθεια σας να καλύψετε ρυτίδες, γραμμές έκφρασεις και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια απλώνετε υπερβολική ποσότητα κονσίλερ. Ωστόσο, θα παρατηρήσετε, ότι όταν αυτό σταθεροποιηθεί και ξεραθεί με τις ώρες, τονίζει ακόμα περισσότερο τις μικρές σας ατέλειες. Κρατήστε την περιοχή κάτω από τα μάτια ενυδατωμένη προτού το εφαρμόσετε και μειώστε την ποσότητα, βάζοντας το κυρίως κάτω από την εσωτερική γωνία των ματιών.

  • Μολύβι ματιών

Ξεχάστε το μακιγιάζ ματιών που είχατε αγαπήσει κατά τα εφηβικά σας χρόνια και ήθελε το μολύβι ματιών μόνο στο κάτω βλέφαρο, δηλαδή στην ίσαλο γραμμή. Αντί αυτού, χρησιμοποιείστε ένα μαλακό μολύβι τόσο στο κάτω, όσο και στο άνω βλέφαρο πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και «σβήστε» το για να γίνει το look πολύ πιο απαλό, ανεπιτήδευτο και φρέσκο και χαρίστε λάμψη στο βλέμμα με μια μπρονζέ ή σπαμπανιζέ σκιά.