shutterstock
shutterstock
ΤΟΠ ΤΙΠΣ ΥΠΝΟΥ

Μυστικά ύπνου για να ξυπνάς λαμπερή σαν πριγκίπισσα


Κατά τη διάρκεια του ύπνου, σε αντίθεση με εμάς που κόβουμε κάθε επαφή με το περιβάλλον, το σώμα μας εξακολουθεί να πραγματοποιεί τις λειτουργίες του.

Για την ακρίβεια λειτουργεί 24/7 και το σημαντικότερο είναι πως όλες οι αναζωογονητικές διαδικασίες του οργανισμού μας γίνονται την ώρα που εμείς κοιμόμαστε. Εάν λοιπόν θέλετε να κοιμάστε και να ξυπνάτε σαν πριγκίπισσες, οι παρακάτω συμβουλές ομορφιάς θα δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες για να επιτρέψουν στο σώμα σας να κάνει τα μαγικά του!
 

  • Μαλλιά σαν μετάξι

Όταν είμαστε ξαπλωμένες, τα μαλλιά -και ειδικά τα μακριά μαλλιά- συνήθως καταστρέφονται, αφού πατώντας τα και αλλάζοντας πλευρό στο μαξιλάρι προκαλείται τριβή, η οποία στη συνέχεια δημιουργεί θραύση και κόμπους. Προκειμένου να αποφευχθούν οι φθορές και να διατηρηθούν τα μαλλιά μας υγιή και απαλά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αντικαταστήσουμε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες μας με σατέν. Το καλό με το συγκεκριμένο υλικό είναι πως η επιφάνειά του είναι απόλυτα ομοιόμορφη κι έτσι όταν κάνουμε μία κίνηση τα μαλλιά γλιστράνε. Ο Λονδρέζος hairstylist των σελέμπριτι Michael Van Clark, συνιστά μία χαλαρή πλαξούδα στα μαλλιά πριν τον ύπνο ώστε να μην δημιουργούνται καθόλου κόμποι. Με αυτό όχι μόνο θα προστατέψετε τα μαλλιά σας, αλλά θα αποκτήσετε και έναν κυματισμό στο χτένισμά σας για την επόμενη ημέρα.

  • Απαλλαγείτε από τις ρυτίδες

Παρόλο που ήδη μπορεί να χρησιμοποιείτε ορούς και κρέμες νύχτας κατά των ρυτίδων, οι μάσκες νύχτας έχουν αποδειχθεί πολύ πιο ευεργετικές για την ποιότητα του δέρματός σας. Απλώστε τη μάσκα πάνω από την ενυδατική που τακτικά χρησιμοποιείτε και την επόμενη μέρα απολαύστε ένα φρέσκο και λαμπερό δέρμα. Για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιλέγετε πάντα μάσκες που περιέχουν εκχύλισμα cranberry, το οποίο βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, και υαλουρονικό οξύ, το οποίο ομογενοποιεί την υφή του δέρματος.

  • Τα ξηρά πόδια είναι παρελθόν

Εάν τα πόδια σας είναι ξηρά ή σκασμένα, η λύση είναι πολύ απλή: εφαρμόστε βαζελίνη ή οποιαδήποτε άλλη παχύρευστη ενυδατική κρέμα πάνω στο σημείο που παρουσιάζει ξηρότητα και φορέστε βαμβακερές κάλτσες προκειμένου η κρέμα να παραμείνει πάνω στο δέρμα σας και να εισδύσει ευκολότερα. Είναι μία εκπληκτική μέθοδος που καλό είναι να την ακολουθείτε κάθε βράδυ.

  • Διατηρήστε τα χείλη σας ενυδατωμένα

Μία λεπτή στρώση αμυγδαλέλαιου μπορεί να κάνει θαύματα στα χείλη σας. Εφαρμόστε πριν από τον ύπνο και απολαύστε λεία και απαλά χείλη το πρωί.

  • Απαλλαγείτε από τα πετσάκια

Μπορείτε εύκολα να ενυδατώσετε, να απαλύνετε και εν τέλει να ξεφορτωθείτε τα πετσάκια στα δάχτυλά σας, εφαρμόζοντας απλώς λίγο λάδι καρύδας στο σημείο πριν πάτε για ύπνο. Η συγκεκριμένη μέθοδος θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε και την ποιότητα των νυχιών σας.

  • Μεγαλώστε τις βλεφαρίδες σας

Υπάρχουν αρκετοί οροί στην αγορά για την ανάπτυξη των βλεφαρίδων, όμως εκτός από το γεγονός πως είναι πολύ ακριβοί συνήθως είναι και αναποτελεσματικοί. Τη λύση μπορεί να σας τη δώσει ένα υλικό που πιθανώς έχετε στην κουζίνα σας και δεν είναι άλλο από το καστορέλαιο. Μία μικρή εφαρμογή στις βλεφαρίδες σας πριν από τον ύπνο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική. Χρησιμοποιήστε μία καθαρή μπατονέτα για να εφαρμόσετε το υγρό πάνω στη γραμμή των βλεφαρίδων σας. Σε λιγότερο από δύο μήνες, αυτή η θεραπεία θα κάνει τις βλεφαρίδες σας περισσότερες και πυκνότερες. 

  • Κάντε το δέρμα σας να λάμψει

Εάν θέλετε να ξυπνάτε με λαμπερό δέρμα, εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα ελαίου με βιταμίνη-Ε κάτω από την κρέμα νυκτός που χρησιμοποιείτε πριν πάτε για ύπνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο. Μην ξεχάσετε να κάνετε ελαφρύ μασάζ έως ότου αυτό απορροφηθεί καλά.

  • Εξαφανίστε τα σπυράκια

Τα σπυράκια μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα ώρα και στιγμή και πολλές φορές στις χειρότερες χρονικές στιγμές. Ευτυχώς, μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά με μία απλή εφαρμογή οδοντόκρεμας πριν πάτε για ύπνο. Θα πρέπει να την αφήσετε να δράσει όλη τη νύχτα και να την ξεπλύνετε το πρωί προκειμένου να εξαφανιστούν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες του δέρματός σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε μόνο πάστα και όχι οδοντόκρεμα σε μορφή τζελ.

  • Διατηρήστε τα χέρια σας απαλά

Όχι μόνο τα πόδια, αλλά και τα χέρια είναι σημαντικό να παραμένουν απαλά. Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να απολεπίσετε την περιοχή των χεριών σας με ένα χειροποίητο scrub από καστανή ζάχαρη και λάδι. Στη συνέχεια, εφαρμόστε έλαιο με βιταμίνη-Ε ή την κρέμα χεριών που χρησιμοποιείτε και κάντε απαλό μασάζ. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, φορέστε ένα λεπτό ζευγάρι βαμβακερά γάντια και ξαπλώστε. Το πρωί τα χέρια σας θα δείχνουν νεότερα και θα είναι πιο απαλά από ποτέ.