Πώς να βρεις την απόχρωση του ξανθού που σου ταιριάζει | 0 bovary.gr
Πώς να βρεις την απόχρωση του ξανθού που σου ταιριάζει | 0 bovary.gr
ΞΑΝΘΟ ΜΑΛΛΙ

Πώς να βρεις την απόχρωση του ξανθού που σου ταιριάζει


Οι γυναίκες όταν θέλουμε να κάνουμε μια εντυπωσιακή αλλαγή επάνω μας, βάζουμε συνήθως σε προτεραιότητα τα μαλλιά μας και αυτό γιατί το χρώμα τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διάθεση μας.

Τι πιο φωτεινό και λαμπερό από το ξανθό λοιπόν;

Διαχρονικό και εθιστικό έχει κερδίσει την αγάπη πολλών γυναικών, από τις iconic σταρ του Χόλιγουντ όπως η Μπριζίτ Μπαρντό μέχρι και τις διάσημες κυρίες του σήμερα, σαν την Τέιλορ Σουίφτ.

Η παλέτα στα χρωματολόγια των μπραντς περιλαμβάνει δεκάδες τόνους, άλλους ψυχρούς και άλλους πιο θερμούς και φυσικούς.

Για να αντανακλά όμως τον καλύτερο σου εαυτό και να βρίσκεται σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά σου, θα πρέπει να μάθεις να διαλέγεις τις αποχρώσεις εκείνες του ξανθού που σου ταιριάζουν και σε κολακεύουν περισσότερο.

  • Το κλασικό ξανθό της Γκρέις Κέλι

Ενας συνδυασμός του λαμπερού ξανθού και του χρυσού ξανθού της άμμου. Προσδίδει φυσικότητα στο λουκ και είναι ιδανικό σε πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

 

  • Το μοντέρνο ξανθό της Σαρλίζ Θερόν

Είναι φυσική ξανθιά και στο παρελθόν έχει δοκιμάσει να τα βάψει και καστανά όμως από ότι φαίνεται, το έντονο και θερμό ξανθό χρώμα με τις πιο ανοιχτές πινελιές την έχει κερδίσει και όχι άδικα, αφού ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας της. Αν δε τα μάτια σας είναι μπλε ή πράσινα ή ανοιχτό καστανό, τότε δεν έχετε παρά να το τολμήσετε.

 

apimages
apimages
  • Ξανθό πλατινέ

Σύμφωνα με τους κομμωτές αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή, αλλά ταυτόχρονα καταστροφική αλλαγή στα μαλλιά, αφού δεν θα διατηρήσουν την υγιή τους όψη και την ίδια ποιότητα. Θεραπείες και ενυδατικές μάσκες θα πρέπει να αποτελέσουν κομμάτι της ρουτίνας σου. Πρόκειται για την πιο ανοιχτή εκδοχή του ξανθού και αποτελεί statement αλλαγή, η οποία θα σου επιτρέψει να κυκλοφορήσεις και χωρίς μακιγιάζ, αρκεί η επιδερμίδα σου να είναι λίγο πιο σταρένια.

shutterstock
shutterstock
  • Το χρυσό ξανθό

Πρόκειται για το κλασικό ξανθό με φωτεινές πινελιές, που πλησιάζει αρκετά στο κίτρινο. Είναι ιδανικό για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες με ζεστούς τόνους.

shutterstock
shutterstock

 

  • Το ξανθό μελί

Είναι το πιο «ζεστό» από τις αποχρώσεις του ξανθού. Ο πλούσιος χαρακτήρας του το καθιστά ιδανικό για τις πιο «ζεστές» επίσης επιδερμίδες. Οι πολλές του διαστάσεις δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση που όμως βρίσκεται σε ισορροπία αν είναι πετυχημένο.

shutterstock
shutterstock
  • Η τάση του bronde

Πρόκειται για ένα συνδυασμό χρωμάτων που κάνει θραύση. Η τεχνική έχει σκοπό να δώσει μια φυσικότητα στα μαλλιά ενώ είναι βαμμένα ( για το λόγο αυτό οι ανταύγειες δεν γίνονται από τη ρίζα), αλλά παράλληλα να μοιάζουν σαν να έχουν «ανοίξει» από τον ήλιο (οι ανταύγειες σταδιακά ανοίγουν από τη ρίζα ως τις άκρες και το χρώμα τους εξαρτάται από τη βάση κάθε γυναίκας). Το έχουν επιλέξει πολλές σταρ του Χόλιγουν όπως η Κρίσι Τέιγκεν. 

shutterstock
shutterstock
  • Το ροζέ ξανθό

Είναι το ξανθό που συνδυάζει και κοκκινωπές πινελιές και επιτυγχάνεται με την τεχνική του μπαλαγιάζ. Ταιριάζει σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες αλλά και σε σταρένιες. Τη ροζέ εκδοχή του ξανθού έχει επιλέξει και υποστηρίξει με τον πιο στιλάτο τρόπο η Ρόζι Χάτινγκτον.

shutterstock
shutterstock
  • Butter ξανθό ή αλλιώς το βουτυρένιο ξανθό

Θα το έχεις δει στην ηθοποιό Γκουίνεθ Πάλτροου. Η συγκεκριμένη εκδοχή έχει μέσα αρκετό κίτρινο χρώμα και έτσι δικαιολογείται η ονομασία της. Μπορείς να το επιλέξεις ακόμα κι αν έχεις σταρένια επιδερμίδα και καστανά μάτια, αφού τα αναδεικνύει.

shutterstock
shutterstock
  • Το ηλιοκαμένο ξανθό

Αυτό το λουκ περιλαμβάνει ανταύγειες κυρίως στο στεφάνι του κεφαλιού, κάτι που δίνει και το φυσικό χαρακτήρα στο συνολικό αποτέλεσμα, αφού μοιάζουν να έχουν δημιουργηθεί από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Ταιριάζει σε γυναίκες με σκούρα βάση στα μαλλιά και σκούρες επιδερμίδες ( όχι πολύ) γιατί τις φωτίζει.

shutterstock
shutterstock
  • Το ξανθό της σαμπάνιας

Πρόκειται για το ξανθό που έχει κυρίως μπεζ μέσα του και ταιριάζει απόλυτα σε επιδερμίδες που έχουν πιο ροδαλές χροιές.

shutterstock
shutterstock