shutterstock
shutterstock
ΚΑΡΕ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ

Πώς να διαλέξεις το σωστό καρέ -Κοντό, μακρύ, αυστηρό, λοξό


Τα μαλλιά κάνουν μια γυναίκα σαγηνευτική και μοιραία. Όχι τα μακριά και πλούσια που φέρνετε πιθανότατα στο νου σας, αλλά τα κοντά.

Το καρέ επανέρχεται δυναμικά τα τελευταία έτη στις τάσεις της κομμωτικής και το έχουν υιοθετήσει τόσο διάσημες κυρίες όσο και σχεδιαστές μόδας, που το επιλέγουν για τις επιδείξεις τους.

Συνδεδεμένο με την αυστηρότητα, οι περισσότερες γυναίκες το επιλέγουν μόλις πατήσουν τα τριάντα θέλοντας να κάνουν μια εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση τους.

Πράγματι, το καρέ ανανεώνει, «κόβει» χρόνια, ενώ παράλληλα διατηρεί έναν παιχνιδιάρικο, απόλυτα θηλυκό και κομψό χαρακτήρα.

Διαχρονικό και στιλάτο. Είναι από μόνο του μια statement επιλογή για τα μαλλιά, που καδράρει το πρόσωπο και βάζει στο επίκεντρο σημεία του, όπως τα μάτια, τα χείλη και τα ζυγωματικά.

Αν βρίσκεστε στα πρόθυρα μιας τέτοιας αλλαγής, εμπνευστείτε από τα παρακάτω καρέ κουρέματα και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και αναδείξτε την αυτοπεποίθηση και τη σεξουαλικότητα σας.

Το καρέ σε Α γραμμή

Αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς που το φιλάρισμα σας είναι μακρύ. Το καρέ αυτό είναι πιο κοντό στο πίσω μέρος του κεφαλιού και οι άκρες μπροστά πιο μακριές, μοιάζουν να φτάνουν μέχρι το πηγούνι σας. Ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα προσώπου.

SHUTTERSTOCK
SHUTTERSTOCK
shutterstock
shutterstock

Το ολόισιο καρέ με φράντζα

Αν έχετε ίσια και λεία μακριά μαλλιά, τότε μπορείτε να τα κόψετε κοντά ζητώντας από τον κομμωτή σας ένα καρέ σε απόλυτη ευθεία. Δίνει δραματικό ύφος στο λουκ και κολακεύει το πρόσωπο. Τραβάει τα βλέμματα επάνω σας, ενώ η πυκνή φράντζα δημιουργεί ένα μυστήριο. Σικάτο και σοφιστικέ. Το συγκεκριμένο κούρεμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερο στάιλινγκ. Αντιθέτως, αναδεικνύεται περισσότερο όταν τα μαλλιά είναι φυσικά και ανάλαφρα και κάνουν την εικόνα σας πιο κοριτσίστικη.

shutterstock
shutterstock

Το αυστηρό, μακρύ καρέ

Η Κάιλι Τζένερ απέδειξε σε όλες τις γυναίκες, ότι μπορούν να έχουν μεταξένια και εντυπωσιακά μαλλιά, χωρίς να είναι μακριά, αφού έχει υιοθετήσει το συγκεκριμένο λουκ αρκετές φορές. Το καρέ κούρεμα είναι αυστηρό και το μήκος των μαλλιών είναι ένα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η κλίση των ακρών προς τα μέσα, που μοιάζουν να αγκαλιάζουν το πρόσωπο.

apimages
apimages

Το κυματιστό καρέ

Χαριτωμένο και ταυτόχρονα σέξι. Μοντέρνο και στιλάτο. Το κούρεμα φτάνει πιο πάνω από το πηγούνι στο πρόσωπο, τονίζοντας τις γωνίες του. Μπορείτε να το επιλέξετε όχι μόνο αν τα μαλλιά σας είναι «σπαστά», αλλά και στην περίπτωση που θέλετε να τα χτενίσετε και να τα κάνετε ολόισια, αρκεί να βάλετε τη χωρίστρα στη μέση. Συνήθως το προτιμούν γυναίκες που είναι έτοιμες για μια μεγάλη αλλαγή. 

apimages
apimages

Το σάγκι καρέ (shaggy), με φράντζα

Το πιο σέξι κούρεμα αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα μακρύ καρέ που δίνει έμφαση στην κίνηση των μαλλιών και κολακεύει τα περισσότερα σχήματα προσώπου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πινελιά είναι η φράντζα, που αυτή τη φορά δεν είναι τόσο πυκνή και χωρίζεται στη μέση, όπως ακριβώς της Ντακότα Τζόνσον. Μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας φυσικά ή να κάνετε το στάιλινγκ με ελαφριά προϊόντα, δίνοντας απλά λίγο όγκο.

shutterstock
shutterstock