shutterstock
shutterstock
ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟ ΔΕΡΜΑ

Πώς θα αποκτήσεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα σε 60 δευτερόλεπτα


Εντυπωσιακή και φυσική όψη της επιδερμίδας από την αρχή!

Το μακιγιάζ κάθε γυναίκας είναι μια διαδικασία που ορισμένες φορές διαρκεί ακόμα και ώρες μπροστά από τον καθρέφτη, όμως υπάρχει ένα και μοναδικό μυστικό που κάνει αψεγάδιαστη την εικόνα του προσώπου και αυτό δεν αφορά στο χρώμα του κραγιόν, στη μάσκαρα, στις σκιές των ματιών ή τα «κοψίματα», αλλά στη βάση που δημιουργείται από την αρχή.

Αυτή είναι το ήμισυ του αποτελέσματος του τελικού μακιγιάζ, γιατί εξομοιώνει τους χρωματικούς τόνους του προσώπου. Κάνει το δέρμα πιο λαμπερό, εξαφανίζει τα σημάδια ή τα καλύπτει με τρόπο ώστε να είναι λιγότερο έντονα, προετοιμάζει το δέρμα για την εφαρμογή των υπόλοιπων προϊόντων.

Διάβασε παρακάτω πώς μπορείς να δημιουργήσεις το τέλειο πορτρέτο σε μόλις ένα λεπτό!

Βρες το σωστό make up για το δέρμα σου

Ενα από τα συνηθέστερα λάθη στην αγορά του foundation είναι το λάθος χρώμα για την επιδερμίδα. Για να αποκλείσεις την πιθανότητα να έχει μεγάλη απόκλιση από το φυσικό σου τόνο, καλύτερα να μην το δοκιμάσεις στα μάγουλα ή τη μύτη σου για παράδειγμα, αλλά σε ένα πιο πειστικό σημείο, τη γραμμή του σαγονιού σου (ανάμεσα στο πρόσωπο και το λαιμό).

Εφάρμοσε το foundation σε σημεία «κλειδιά»

Στόχος του μακιγιάζ είναι αρχικά, να δημιουργήσεις την τέλια βάση στο πρόσωπο, για να αποκτήσεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Για να το πετύχεις αυτό, βάλε λίγη ποσότητα από το foundation σε βασικά σημεία του προσώπου: τη μύτη, το μέτωπο, το πιγούνι, τα μάγουλα.

shutterstock
shutterstock

Κάνε το σωστό μπλέντινγκ στο πρόσωπο

Αν ονειρεύεσαι μια μακιγιαρισμένη λεία και ομοιόμορφη επιδερμίδα, τότε καλό θα ήταν να μην απλώσεις το foundation με τα χέρια σου, αλλά να χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγαράκι ( δίνει καλύτερη αίσθηση και έλεγχο της κίνησης με το χέρι) ή ένα ειδικό, χοντρό πινέλο για make-up. Αρχισε να κάνεις το μπλέντινγκ, απλώνοντας το προϊόν με απαλές, μεγάλες κινήσεις που ξεκινούν από τη μέση του προσώπου και φτάνουν προς τα έξω, κοντά στη γραμμή των μαλλιών. Μην ξεχνάς ότι το προϊόντ πρέπει να καλύπτει και το λαιμό αλλά και τα αυτιά, ώστε να μην υπάρχει διαφορά στον τόνο της επιδερμίδας σε αυτά τα σημεία και δημιουργείται το «εφέ της μάσκας».

Σέταρε το μακιγιάζ με την πούδρα

Το τελευταίο βήμα για τη σωστή βάση του μακιγιάζ σου είναι η πούδρα, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται είτε με ένα φουντωτό και μεγάλο πινέλο είτε με το ειδικό σφουγγαράκι που περιλαμβάνει η συσκευασία του προϊόντος. Η πούδρα είναι αυτή που «σετάρει» το μακιγιάζ, δηλαδή βοηθάει ώστε αυτά να δείχνουν ομοιόμορφα και να «δένουν» μεταξύ τους. Παράλληλα, δεν αφήνει το περιθώριο στα έλαια των προϊόντων να «σπάσουν» το μακιγιάζ, όταν αυτά βγουν προς τα έξω. Τα σημεία του προσώπου που έχουν ανάγκη αυτήν την τελευταία πινελιά είναι η γνωστή περιοχή του Τ, δηλαδή το μέτωπο, η μύτη, το σαγόνι. Σε αυτά η λιπαρότητα είναι αυξημένη και το ίδιο και οι γραμμές έκφρασης, επομένως το μακιγιάζ τείνει να αλλοιώνεται με την ώρα.  

shutterstock
shutterstock

Extra tips:

  • Αν έχεις λιπαρό δέρμα ή θέλεις να τελειοποιήσεις την εικόνα της επιδερμίδας σου και να αποφύγεις κάθε πιθανότητα αλλοίωσης των προϊόντων από τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα και την αυξημένη θερμοκρασία, τότε προτείνουμε να φορέσεις primer, πριν από το foundation και μετά την ενυδατική σου κρέμα. Το προϊόν αυτό, αν και κάποιες γυναίκες το θεωρούν περιττό, λειάνει την υφή και τον τόνο της επιδερμίδας,γεμίζει τις ρυτίδες και απορροφάει την περιττή λιπαρότητα. Την ίδια στιγμή αποτρέπει τις χρωστικές του μακιγιάζ να εισχωρήσουν στο δέρμα.
  • Αν έχεις μαύρους κύκλους ή θέλεις να κάνεις το βλέμμα σου ακόμα πιο φωτεινό και ξεκούραστο, φόρεσε λίγη ποσότητα κονσίλερ κάτω από τα μάτια.