Ξεκούραστο, νεανικό και λαμπερό βλέμμα -10 συμβουλές για να το πετύχεις | 0 bovary.gr
Ξεκούραστο, νεανικό και λαμπερό βλέμμα -10 συμβουλές για να το πετύχεις | 0 bovary.gr
ΛΑΜΠΕΡΟ ΒΛΕΜΜΑ

Ξεκούραστο, νεανικό και λαμπερό βλέμμα -10 συμβουλές για να το πετύχεις


Τα χρώματα τους ποικίλουν ανάλογα με τα γονίδια που έχεις πάρει από τους γονείς σου. Αλλα καστανά, άλλα πράσινα και γαλανά, άλλα μαύρα κι άλλα μελιά. Ολα τους όμως κρύβουν τη δική τους ξεχωριστή γοητεία και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην όψη του προσώπου σου.

Τα μάτια μιλούν ακόμα κι όταν εσύ δεν λες καμία κουβέντα. Μπορούν να σαγηνέψουν και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου.

Από την άλλη, σε αυτά είναι δυνατόν να αποτυπωθεί η κούραση σου, η ταλαιπωρία σου, ακόμα και η ηλικία σου, αφού με το χρόνο και τους ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά και την έκθεση τους στους περιβαλλοντικούς ρύπους, γίνονται πιο ευάλωτα και πιο ευαίσθητα.

Ως αποτέλεσμα χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Τα μυστικά που θα τα διατηρήσουν λαμπερά και φωτεινά ξεπερνούν τα όρια του μακιγιάζ και αφορούν στη σωστή περιποίηση τους, αλλά και κάποια τρικ αναζωογόνησης, που μοιραζόμαστε μαζί σου.

  • Χρησιμοποίησε λαμπερές και ανοιχτόχρωμες σκιές

Ενας από τους πιο απλούς τρόπους για να δώσεις μια γρήγορη λάμψη στο βλέμμα σου είναι να ενισχύσεις το μακιγιάζ των ματιών σου με ανοιχτόχρωμες σκιές ματιών, με στοιχεία λάμψης, τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσεις στο κατάλληλο σημείο, δηλαδή από την εσωτερική γωνία των ματιών σου μέχρι και το μέσο του άνω κινητού βλεφάρου. Επειτα, μπορείς να ολοκληρώσεις το μακιγιάζ τους με μια σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία την οποία θα «σβήσεις» με το ειδικό πινέλο για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

  • Επέλεξε ουδέτερες αποχρώσεις για τα χείλη

Ενα make up τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις προκειμένου να τονίσεις τα μάτια σου και να επικεντρώσεις το ενδιαφέρον σε αυτά ενώ παράλληλα θα δείχνουν πιο φωτεινά και πιο μεγάλα είναι να επιλέξετε ένα nude κραγιόν για τα χείλη σου. 

shutterstock
shutterstock
  • Βάλε τα στον πάγο!

Ξύπνησες με πρησμένα μάτια ή με μαύρους κύκλους; Αντιμετώπισε το βάζοντας παγάκια στα μάτια σου. Ετσι το βλέμμα σου δεν θα είναι πια κουρασμένο και θαμπό. Ακόμα, αν αντέχεις, μπορείς να βουτήξεις ολόκληρο το πρόσωπο σου σε παγωμένο νερό. Κάτι τέτοιο θα τονώσει και την επιδερμίδα σου.

  • Γύρισε τις βλεφαρίδες σου

Δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολλές ώρες μπροστά από τον καθρέφτη για να κάνεις το μακιγιάζ που θα σου χαρίσει λαμπερή και αψεγάδιαστη όψη. Μπορείς, ακόμα κι όταν είσαι πολύ εξαντλημένη και κουρασμένη, να ξεγελάσεις τους πάντες, με ένα μόνο κόλπο: να χρησιμοποιήσεις το ειδικό εργαλείο για τις βλεφαρίδες και να τις γυρίσεις προς τα επάνω. Δίνοντας τους σχήμα και μήκος, «ανοίγεις» το βλέμμα σου. Μετά χρησιμοποίησε τη μάσκαρα για να τις τονίσεις περισσότερο.

  • Περιποιήσου τα φρύδια σου

Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου που του δίνεις συνήθως την ελάχιστη σημασία, ωστόσο τα καλοσχηματισμένα και περιποιημένα φρύδια είναι το παν για να αποκτήσεις το τέλειο πορτρέτο σου. Οσο πιο καθαρά είναι, τόσο πιο νεανική και ξεκούραστη μοιάζει η συνολική σου όψη. Παράλληλα, βοηθούν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, ενώ αναδεικνύουν το μακιγιάζ τους.

  • Αντιμετώπισε τις ρυτίδες με θεραπείες

Ενας λόγος για τον οποίο η περιοχή των ματιών σου μοιάζει κουρασμένη και γερασμένη είναι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γύρω από αυτήν, που δημιουργούνται με το πέρασμα των χρόνων. Αυτά τα σημάδια μπορείς πάντα να τα κρύψεις με προϊόντα όπως το κονσίλερ, αλλά αν δεν βλέπεις κάποια σημαντική διαφορά, τότε μπορείς να εμπιστευτείς τις υπηρεσίες ενός έμπειρου γιατρού και να αφεθείς στις ιδιότητες θεραπειών σαν το μπότοξ.

  •  Βάλε στη ζωή σου τη βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες τόνωσης, καθώς διαγράφει τις κηλίδες από τον ήλιο, τα σημάδια της ηλικίας και δρα κατά του αποχρωματισμού του δέρματος. Κατανάλωσε τροφές με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αν θέλεις να δράσει στοχευμένα, δηλαδή στην περιοχή των ματιών σου, προτίμησε προϊόντα που την περιέχουν ως συστατικό. 

  • Μην ξεχνάς τη σημασία της ενυδάτωσης

Η καλύτερη συνήθεια που μπορείς να υιοθετήσεις για να κάνεις το δέρμα σου να μοιάζει νεανικό και φρέσκο είναι να το διατηρείς ενυδατωμένο, αφού όταν αφυδατώνεται το μόνο που μπορείς να προκαλέσεις είναι ρυτίδες και θαμπάδα. Φρόντισε ώστε το κονσίλερ σου αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα να είναι ενυδατικά και να φροντίζουν την περιοχή αυτή.

  • Ξεκουράσου επαρκώς

Ο ύπνος παίζει σπουδαίο ρόλο στην εικόνα σου, γιατί βοηθάει τα κύτταρα να διορθώσουν τις ζημιές που προκαλούνται σε αυτά μέσα στην καθημερινότητα. Για να αποκτήσεις ακόμα πιο λαμπερό βλέμμα και να αποτρέψεις την πιθανότητα πρηξίματος, κάνε το εξής τρικ: χρησιμοποίησε περισσότερα από ένα μαξιλάρια, ώστε το υγρό που κινείται στην περιοχή τους να μην συσσωρεύεται εκεί.

  • Μην ξεχνάς την αντηλιακή σου

Οι ακτίνες του ήλιου βλάπτουν το δέρμα σου χειμώνα και καλοκαίρι, ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά! Για αυτό θα πρέπει να φοράς πάντοτε προϊόντα με αντηλιακή προστασία και να δίνεις έμφαση στην ειδική αντηλιακή ματιών που πρέπει να είναι ποιοτική, για να σε προστατεύσει. Φόρεσε γυαλιά ηλίου και καπέλο.