Φωτογραφία: Pexels
Φωτογραφία: Pexels
05|08|2016 11:49
SHARE
BURN-OUT

Εξαντλείσαι στη δουλειά; Τι να κάνεις για να παραμείνεις παραγωγική


Όταν έχεις αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στην καριέρα σου, όταν κάθε μέρα κατακτάς και έναν στόχο, όταν η πορεία σου είναι διαρκώς ανοδική, τότε είναι φυσιολογικό σε κάποια φάση να εξαντληθείς.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό κόλπο που μπορείς να ακολουθήσεις ώστε ταυτόχρονα και να αποφύγεις την εξάντληση και να συνεχίσεις να είσαι παραγωγική. Ποιο είναι αυτό; Το να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να κάνεις ένα χόμπι που σου αρέσει.

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με κάτι το οποίο δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερα προσόντα ούτε έχει ευθύνες. Επιπλέον, θα νιώσεις ότι τελικά κάνεις κάτι αποκλειστικά και μόνο για εσένα.

Πως θα βρεις χρόνο; Διάλεξε μία συγκεκριμένη ώρα στην εβδομάδα, είτε αυτή είναι μετά τη δουλειά είτε το Σαββατοκύριακο. Αν -κι αυτό είναι το πιο σημαντικό- καταφέρεις το χόμπι σου να είναι κάτι που πραγματικά αγαπάς, τότε θα περιμένεις κάθε φορά με περισσότερη ανυπομονησία να φτάσει η μέρα που θα το κάνεις.

Συμβουλή: Όταν ένα χόμπι γίνεται 2 ή 3 φορές την εβδομάδα αυτόματα μετατρέπεται σε κομμάτι της ζωής σου που σε απελευθερώνει και σε χαλαρώνει.