shutterstock
shutterstock
28|05|2017 21:30
SHARE
ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Πώς να απαλλαγείς, σήμερα κιόλας, από τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα


Μαύρα στίγματα. Μαζεύονται στη μύτη, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο, στο πιγούνι και παρόλο που δεν είναι τόσο εμφανή όσο τα σπυράκια, είναι άκρως ενοχλητικά και αντιαισθητικά.

Αναμφισβήτητα, ο τακτικός καθαρισμός προσώπου βοηθάει στη μείωση τους και αναστέλλει την επανεμφάνισή τους, αλλά α. Δεν έχετε πάντα το χρόνο να τον εντάξετε στο πρόγραμμα και β. Δεν έχετε πάντα την άνεση για να το αντέξετε οικονομικά. Μην ανησυχείτε. Μπορείτε να κάνετε δουλίτσα και μόνες σας από το σπίτι.

Φυσικά, δεν εννοούμε να σταθείτε μπροστά από τον καθρέφτη και να ξεκινήσετε το «σπάσιμο», αλλά να εφαρμόσετε μια μάσκα με υλικά που έχετε σε απόσταση βολής, δηλαδή στην κουζίνα σας. Η συγκεκριμένη μάσκα μειώνει τα μαύρα στίγματα και περιορίζει την επανεμφάνιση τους, χάρη στη δράση τριών φυσικών υλικών. Το ασπράδι αυγού το οποίο συσφίγγει τους πόρους και θρέφει το δέρμα, το λεμόνι έχει αντισηπτική δράση και το μέλι ενυδατώνει και αφήνει απαλή την επιδερμίδα. 

Shutterstock
Shutterstock

Φυσική μάσκα ενάντια στα μαύρα στίγματα

Τι θα χρειαστείτε:

1 ασπράδι αυγού
Χυμό από μισό λεμόνι
1/2 κ.γ. μέλι
Λίγο χαρτί υγείας

Πως την εφαρμόζετε: 

Βάλτε τα υλικά (εκτός από το χαρτί υγείας-προφανώς) μέσα σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένα μίγμα. Εφαρμόστε, σε καθαρό πρόσωπο, πάνω στις επίμαχες περιοχές, απλώστε λίγο χαρτί υγείας και πιέστε το απαλά ώστε να κολλήσει. Συνεχίστε απλώνοντας μια δεύτερη στρώση από το μίγμα και τοποθετώντας άλλο ένα φύλλο χαρτιού. Επαναλάβετε ακόμα μια φορά. Αφήστε το να δράσει για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να νιώσετε το δέρμα σας να σάς τραβάει, αφαιρέστε και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας.