Τέλειες βλεφαρίδες κάτω από τον ήλιο -4 rules για την αδιάβροχη μάσκαρα | 0 bovary.gr
Τέλειες βλεφαρίδες κάτω από τον ήλιο -4 rules για την αδιάβροχη μάσκαρα | 0 bovary.gr
ΜΑΣΚΑΡΑ

Τέλειες βλεφαρίδες κάτω από τον ήλιο -4 rules για την αδιάβροχη μάσκαρα


Οι πρώτες μας αποδράσεις στις πισίνες ή την παραλία και τις χρυσές αμμουδιές έχουν ήδη ξεκινήσει και πέρα από το στιλιστικό κομμάτι στο οποίο ως γυναίκες δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση, το θέμα του μακιγιάζ είναι εξίσου σημαντικό.

Και φυσικά, δεν μιλάμε για ένα μακιγιάζ «βαρύ» που δεν ανταποκρίνεται στην περίσταση, αλλά για μια περιποιημένη εμφάνιση, που θα μας κάνει να είμαστε λαμπερές και γοητευτικές τόσο στη θάλασσα, όσο και τις ώρες που θα απολαμβάνουμε το κόκτειλ στο beach bar υπό τους ήχους της αγαπημένης μας μουσικής.

Για να την πετύχουμε, δεν χρειαζόμαστε λοιπόν πολλά προϊόντα. Αρκεί να βάλουμε στο νεσεσέρ μας τα άκρως απαραίτητα, όπως για παράδειγμα, το αντηλιακό προσώπου, ένα lip balm κι ένα ρουζ με λάμψεις.

Οπωσδήποτε όμως δεν πρέπει να λείπει η αδιάβροχη μάσκαρα, που θα τονίσει το βλέμμα μας και θα φρεσκάρει την όψη του προσώπου μας, κάνοντας τις βλεφαρίδες μας ακόμα πιο πυκνές και μακριές, χωρίς να δημιουργεί μουτζούρες ή να «τρέχει» το προϊόν.

shutterstock
shutterstock

Για να αποκτήσεις το εκθαμβωτικό look θα πρέπει να αναζητήσετε την κατάλληλη για εσάς φόρμουλα και παρακάτω ακολουθούν τέσσερις βασικοί κανόνες για να κάνετε «follow».

Χρησιμοποίησε πρώτα ένα primer στις βλεφαρίδες

Τα primers είναι τα προϊόντα εκείνα που εφαρμόζονται πριν από κάθε άλλο προϊόν προκειμένου να χαρίσουν διάρκεια, σταθερότητα και να αναδείξουν το χρώμα τους. Αυτό μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση των βλεφαρίδων που καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσεις για να τις θρέψεις, να τις δυναμώσεις, για να κάνεις το setting της μάσκαρα και να τους δώσεις λάμψη.

Μην αντικαθιστάς την κανονική μάσκαρα με την αδιάβροχη εκδοχή της

Χρησιμοποίησε το αδιάβροχο προϊόν μόνο στις ειδικές περιστάσεις, δηλαδή στη θάλασσα ή γενικότερα όταν ξέρεις ότι θα περάσεις πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, ακόμα και σε κάποιο γάμο, που πρέπει να είσαι αψεγάδιαστη. Και αυτό, γιατί το συγκεκριμένο προϊόν έχει την τάση να ξηραίνει τις βλεφαρίδες σταδιακά.

Αφαίρεσε την αδιάβροχη μάσκαρα με το κατάλληλο προϊόν

Για να απομακρύνεις κάθε ίχνος από την αδιάβροχη μάσκαρα θα χρειαστείς ένα oil -based προϊόν. Ρίξε λίγη ποσότητα από αυτό σε βαμβάκι ή cotton pads και βάλε τα επάνω στις βλεφαρίδες σου για να τις μαλακώσεις προτού το αφαιρέσεις. Κάνε απαλές κινήσεις και μην τρίβεις ποτέ την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Φρόντισε καθημερινά τις βλεφαρίδες σου

Μετά το ντεμακιγιάζ των βλεφαρίδων θα πρέπει να τις περιποιείσαι, για να τις διατηρείς μακριές και υγιείς. Χρησιμοποίησε καστορέλαιο ή ελαιόλαδο πριν τον ύπνο ή ακόμα κι ένα σέρουμ που θα τις δυναμώσει.

Πέρα από τα πολύτιμα rules, σου προτείνουμε παρακάτω 3 αδιάβροχες μάσκαρα που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι!

  • Miss Manga Punky Waterproof, L’Oreal Paris

Με κωνικό σχήμα για να πιάνει κάθε βλεφαρίδα από την άκρη ως τη ρίζα και μεγάλα διαστήματα για περισσότερο προϊόν στις βλεφαρίδες, αλλά και ακίδες που δημιουργούν εφέ πανκ και styling που δίνει εφέ τούφας - τούφας στις βλεφαρίδες. 

lorealparis.gr
lorealparis.gr
  • Audacious Mascar, Tommy G Cosmetics

Η mascara Audacious της Tommy G χαρίζει όγκο εως και 75% περισσότερο στις βλεφαρίδες, αυξάνει τη καμπύλη τους δίνοντας ένα έντονο βλέμμα ενώ παράλληλα τις διαχωρίζει δίνοντας τους extra μήκος. Χάρη στο διπλό βουρτσάκι (διπλές τρίχες) η καμπύλη των βλεφαρίδων τονίζεται, και η διάρκεια τους παραμένει αναλοίωτη για 10 ώρες. Διατίθεται σε Black, Waterproof Black και Brown.

tommyg.gr
tommyg.gr
  • The Stylist Waterproof, Seventeen Cosmetics

Ενταση, μήκος και όγκος για βλεφαρίδες με στυλ και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η ιδανική μάσκαρα για ακτινωτό αποτέλεσμα, με αδιάβροχη φόρμουλα για διάρκεια χάρη στα συστατικά που προστατεύουν και περιποιούνται τις βλεφαρίδες.

seventeencosmetics.com
seventeencosmetics.com