shutterstock
shutterstock
ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΣΟΥ

Μήπως η ενυδατική που χρησιμοποιείς δεν είναι η κατάλληλη για το δέρμα σου;


Μπορεί οι ειδικοί να εκφράζουν πολλές φορές διαφορετικές απόψεις ως προς τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης και φροντίδας του δέρματος, ωστόσο συμφιλιώνονται όταν γίνεται λόγος για την ενυδατική κρέμα, καταλήγοντας στην κοινή άποψη, πως αυτή αποτελεί κάτι παραπάνω από απαραίτητο προϊόν στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς.

Το προϊόν αυτό, αν και έχει υποτιμηθεί, πρέπει να φοριέται καθημερινά από μικρή ακόμα ηλικία, γιατί προστατεύει το δέρμα από τους ρύπους, καταπολεμά τη γήρανση, το θωρακίζει ενάντια στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, εξασφαλίζει την πυκνότητα του, διατηρεί την υγεία των κυττάρων, ενώ του χαρίζει βελούδινη υφή και λαμπερή όψη.

Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα είναι κατάλληλη για τον τύπο του δέρματος σου και υπάρχουν σημάδια που στο αποδεικνύουν.

Η Δρ. Ελεν Μαρμούρ, ιδρύτρια του Marmur Medical, απαριθμεί τέσσερα από αυτά που δεν θα πρέπει να αγνοείς και υποστηρίζει, πως το δέρμα είτε αγαπά είτε μισεί την ενυδατική κρέμα, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση.

Νο.1 Σπυράκια

Ανεπιθύμητα σπυράκια δεν κάνουν την εμφάνιση τους μόνο τις «δύσκολες» ημέρες του μήνα, αλλά μπορεί να κρύβουν μια αρνητική αντίδραση του δέρματος στο προϊόν που χρησιμοποιείτε καθημερινά για να το φροντίσετε.

Δεν πρόκειται για ακμή, αλλά για ένα προειδοποιητικό σημάδι όπως λέει η ειδικός, η οποία συμβουλεύει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα διακόπτοντας τη χρήση του προϊόντος αυτού και αντικαθιστώντας το με oil -free ενυδατική, που θα την εφαρμόσετε στο καθαρό δέρμα κάθε βράδυ.

shutterstock
shutterstock

Νο.2 Κάψιμο ή τσίμπημα

Ενώ τα προϊόντα έχουν φτιαχτεί για να βοηθούν την υγεία της επιδερμίδας, υπάρχει πιθανότητα αυτά να προκαλέσουν αντίδραση, η οποία εκδηλώνεται με αίσθηση τσιμπήματος ή καψίματος. Τότε, θα πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσετε το προϊόν από το δέρμα με άφθονο νερό. Η όλη αίσθηση έχει να κάνει με το pH, το οποίο έχει χάσει την ισορροπία του τη δεδομένη στιγμή και σου δείχνει ότι το προϊόν που έχεις επιλέξει είναι ακατάλληλο.

Για να μην πάθεις ποτέ κάτι τέτοιο, μπορείς να ελέγξεις το προϊόν, πριν το αγοράζεις, δοκιμάζοντας το σε επιφάνεια της επιδερμίδας σου, που μοιάζει με αυτήν του προσώπου, όπως για παράδειγμα πίσω από το αυτί.

Νο. 3 Επίμονη ξηρότητα

Αν παρατηρείς ότι μια ώρα μετά την εφαρμογή της ενυδατικής σου κρέμας, η επιδερμίδα σου παραμένει ξηρή και τραχιά, τότε η συγκεκριμένη σύσταση του προϊόντος είναι υπερβολικά υδαρή και εξατμίζεται αμέσως, κάτι που σημαίνει ότι φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις.

Νο.4 Αλλαγή στο χρώμα του δέρματος

Το δέρμα σου δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να αλλάζει χρώμα, τονίζει η ειδικός. Μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, αυτό πρέπει να παραμένει ακριβώς όπως ήταν, ίσως να γίνει πιο λαμπερό. Τα κίτρινα ή κόκκινα σημάδια είναι ανησυχητικά.