Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες στο δέρμα από τη βαφή μαλλιών  | 0 bovary.gr
Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες στο δέρμα από τη βαφή μαλλιών | 0 bovary.gr
12|06|2017 13:11
SHARE
ΕΥΚΟΛΑΚΙ

Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες στο δέρμα από τη βαφή μαλλιών


Βάψατε στο σπίτι τα μαλλιά και ενώ όλα πήγαν καλά βρεθήκατε με κηλίδες βαφής στο μέτωπο ή τα αυτιά; 


Δεν είστε μόνη. Εχει συμβεί σε όλες μας, να πετυχαίνουμε το χρώμα αλλά παράλληλα να αποκτούμε και το κλασσικό σημάδι από τη βαφή στο δέρμα. 

Ακόμα και ικανοί colorists πολλές φορές μάς αφήνουν την...υπογραφή τους. 
Οπως πολύ καλά γνωρίζετε, υπάρχουν πολλές σπιτικές προτάσεις όπως η σόδα με απορρυπαντικό, ξύδι ή ακόμα και στάχτη από τσιγάρο, ωστόσο αυτές δεν είναι ούτε αποτελεσματικές ούτε φιλικές προς το δέρμα λύσεις. 

 

«Δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιήσετε σκληρά συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα» λέει ο Michel McKrieth, διάσημος colorist στο Salon Rita Hazan στη Νέα Υόρκη. Εδώ αφαιρούμε το χρώμα τον πιο παραδοσιακό και απαλό τρόπο: Μια υγρή πετσέτα. 

Πρώτα όμως ακολουθούμε τις παρακάτω μεθόδους:

Κάντε μια μικρή προετοιμασία πριν εφαρμόσετε τη βαφή. Βάλτε ένα λάδι σώματος, η βαζελίνη για να προστατεύσετε το δέρμα του αυχένα, στα αυτιά σας και γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σας. «Αυτό δημιουργεί ένα εμπόδιο μεταξύ της βαφής και του δέρματος», λέει ο McKrieth, «αλλά προσέξτε να μην καλύψετε τις μικρές τρίχες γύρω από το πρόσωπό σας». 


Έχετε το κιτ με τα εργαλεία αφαίρεσης λεκέδων έτοιμο. Θα χρειαστείτε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου και μια παλιά (αλλά καθαρή) πετσέτα. Τώρα, πάρτε το χρόνο σας και εφαρμόστε στα μαλλιά το χρώμα. Να είστε προσεκτικές και λεπτομερείς. Αν προσπαθήσετε να το κάνετε γρήγορα, μόνο χάος μπορεί να δημιουργήσετε. Εάν βιαστείτε, δεν θα καταλήξετε μόνο με βαφή στο δέρμα σας, αλλά θα βάψετε τον νιπτήρα και πιθανότατα το πάτωμα. 


Όπως και κάθε λεκές, όσο περισσότερο μένει πάνω στο υλικό-δέρμα, τόσο χειρότερος γίνεται. Αμέσως μετά την εφαρμογή του χρώματος στα μαλλιά, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα από το δέρμα σας. Πλένετε απαλά το δέρμα όπου έχει πέσει βαφή με μια πετσέτα με ζεστό νερό και λίγο απαλό καθαριστικό προσώπου ή σαμπουάν. Μην πανικοβληθείτε ωστόσο -ακόμη και αν δεν κάνετε τίποτα αυτοί οι λεκέδες θα εξασθενίσουν σε λίγες μέρες.