Συμβουλές καριέρας από επιτυχημένους επαγγελματίες | 0 bovary.gr
Συμβουλές καριέρας από επιτυχημένους επαγγελματίες | 0 bovary.gr
29|08|2016 09:34
SHARE
ΚΑΡΙΕΡΑ

Συμβουλές καριέρας από επιτυχημένους επαγγελματίες


Ο καθένας έχει τις διακυμάνσεις του στην επαγγελματική του ζωή. Τις καλές στιγμές, τις επιτυχημένες επιλογές ή τις λάθος αποφάσεις.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, άλλωστε ακόμη και τα λάθος ναί ή τα σωστά όχι παίζουν τον ρόλο τους, έχουν το ποσοστό συμμετοχής που τους αναλογεί στην διαμόρφωση του επαγγελματικού σου status. Το πιό συνηθισμένο moto από όλα αυτά είναι το παθαίνω-μαθαίνω (λέγεται και αποκτώ εμπειρία, αναπτύσσω κρίση, αξιολογώ σοφότερα). Είναι και το πιό ουσιαστικό αλλά λίγη βοήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Όταν μάλιστα προέρχεται από άτομα καταξιωμένα στο χώρο της μόδας, επιτυχημένα, που μοιράζονται τις συμβουλές καριέρας που ακολούθησαν οι ίδιοι, στις δικές τους κακές στιγμές ( εκεί χρειάζεται πάντα μιά χρήσιμη συμβουλή), προκειμένου να ανακάμψουν και να επανέλθουν δριμύτεροι στον δρόμο πρός την επιτυχία. Είναι πολύτιμες, τις παραθέτουμε με την αίρεση ότι ο καλύτερος σύμβουλος του εαυτού σου είσαι πάντα εσύ..

shutterstock.com
shutterstock.com

Tom Ford: Να θυμάστε ότι όλοι μας έχουμε την δύναμη να πούμε κάποια στιγμή ‘’γ@@@@ το. Πάω στο κρεββάτι.’’ Και κατά ένα μαγικό τρόπο το άλλο πρωί όλα φαίνονται καλύτερα. Αυτό ήταν το μυστικό του πατέρα μου για να παραμένει ήρεμος και να αντιμετωπίζει ότι του έφερνε η ζωή και αυτό μου δίνει δύναμη όλα τα χρόνια.

 

Donna Karan: Η μόδα απαιτεί κάτι περισσότερο από ταλέντο, πρέπει να είσαι αφοσιωμένος και να έχεις κίνητρο. Η Anne Klein με απέλυσε στα 19 μου επειδή θεωρούσε ότι δεν έπαιρνα την δουλειά μου σοβαρά. Με ξαναπροσέλαβε ένα χρόνο μετά αφού απέδειξα τις ικανότητές μου δουλεύοντας με την Patti Capelli.

 

Victoria Beckham: Πάντα υποστηρίζω ότι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσεις τις επαγγελματικές σου ευκαιρίες είναι να αποκτήσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία μπορείς στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει.

 

Marc Jacobs: Δεν δίνω συμβουλές, αλλά μπορώ να μοιρασθώ την εμπειρία μου. Αυτό που λειτούργησε με εμένα είναι δεν παραιτούμαι, παθιάζομαι περισσότερο και δεν εγκαταλείπω. Και όταν δεν πιστεύω στον εαυτό μου, στρέφομαι στους ανθρώπους που πιστεύουν σε εμένα.

 

 

Rosie Huntinghton Whiteley: Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να είμαι ευγενική με όποιον συναντώ, ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τον συναντήσεις ξανά. Παίρνει πολύ καιρό να χτίσεις ένα καλό όνομα και μιά στιγμή να το καταστρέψεις.

 

Diane von Furstenberg: Πάντα λέω στις νέες γυναίκες και τους νέους σχεδιαστές να ανακαλύψουν ποιοί πράγματι είναι και να μείνουν πιστοί σε αυτό. Η πιό σημαντική σχέση στην ζωή σου είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου.

 

Joe Zee: Με βλέπεις και σκέφτεσαι ότι είμαι στην τέλεια δουλειά επειδή κάνω κάτι που αγαπώ. Δημιούργησα ότι αγαπώ στην δουλειά. Ήμουν δημιουργική διευθύντρια στο Elle αλλά η δημιουργική διευθύντρια πρίν από εμένα και μετά από εμένα έκαναν κάτι τελείως διαφορετικό. Ο τίτλος ήταν αόριστος. Μπορείς να αναλάβεις μιά δουλειά αλλά όταν την αναλάβεις φρόντισε να είναι η καλύτερη και πιό απίστευτη εμπειρία για σένα. Κάνε την όπως θες.