Shutterstock
Shutterstock
ΣΩΣΤΟ ΡΟΥΖ

Τα σημεία που πρέπει να απλώνεις το ρουζ με βάση το σχήμα του προσώπου σου


To ρουζ δημιουργεί ένα νεανικό και όμορφο πρόσωπο, ενώ το αποτέλεσμα δείχνει girly και χαριτωμένο.

Σε όποια απόχρωση κι αν το επιλέξεις, από τερακότα και ροδακινί ως baby pink και φούξια, αλλά και κάθε μορφή, από πούδρα μέχρι μους, με ή χωρίς προσθήκη λάμψης και ιριδίζοντα στοιχεία, το ρουζ είναι απαραίτητο ακόμα και στο πιο απλό και φυσικό μακιγιάζ.

Και αφού διαλέξεις την ιδανική απόχρωση, αυτή που ταιριάζει άψογα με τα χρώματα της επιδερμίδας σου και δείχνει πολύ φυσική (και εσένα ακόμα πιο όμορφη), σου θέτουμε το εξής ερώτημα: Eίσαι σίγουρη πως απλώνεις το ρουζ σωστά;

Eκτός από το σωστό πινέλο και την ιδανική ποσότητα προϊόντος που δεν θα σε κάνει να μοιάζεις αστεία ή απλά εμπύρετη, μήπως όλο αυτό τον καιρό απλά εφάρμοζες το ρουζ στα μάγουλα χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις;

Όλες έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα με αποτέλεσμα να βγαίνουμε έξω και να νιώθουμε πως μας κοιάζουν όλοι.

Το ρουζ έχει κι αυτό την δική του τεχνική για να σου χαρίσει ροδαλά μάγουλα και ένα ελαφρύ αναψοκοκκίνισμα σαν φυσικό, ενώ είναι ικανό να αλλάξει το σχήμα του προσώπου σου.

Το παν είναι να το εφαρμόζεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου για να αναδείξει ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά σου, ενώ η εφαρμογή του σε συγκεκριμένα σημεία μπορεί να κάνει ένα μακρύ πρόσωπο να δείχνει πιο κοντό, ενά στρογγυλό πιο μακρύ, αλλά και να μαλακώσει τις γωνίες του.

 

Shutterstock
Shutterstock

Ανακάλυψε πώς πρέπει να το φορέσεις σωστά ανάλογα με το τι σχήμα έχει το πρόσωπό σου.

Τετράγωνο πρόσωπο

Αυτό που σε κολακεύει περισσότερο, αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, είναι να εφαρμόζεις το ρουζ απευθείας στα μήλα και με κυκλική κίνηση, που μαλακώνει τις γωνίες τραβώντας το βλέμμα στα στρογγυλά σημεία του προσώπου

Σχήμα διαμάντι

Στόχος εδώ είναι να τραβήξετε στην προσοχή στο κάτω μισό του προσώπου σας. Απλώστε κατά μήκος της κορυφής των ζυγωματικών. Κάντε blend προς τα αυτιά σας και τονίστε τα ζυγωματικά με highligter

Μακρύ πρόσωπο

Το ρουζ είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να το “κλέψετε” και να κάνετε το πρόσωπο σας να αποκτήσει ισορροπημένες αναλογίες. Εφαρμόστε με οριζόντια κίνηση από τα μήλα προς τα αυτιά.

 

Σχήμα καρδιά

Απλώστε ρουζ στο κάτω μέρος των ζυγωματικών όπως θα κάνατε το περίγραμμά στο contouring. Δημιουργήστε μια ελαφριά καμπύλη C. Έτσι τα ζυγωματικά έρχονται μπροστά και το σχήμα του προσώπου διορθώνεται.

Shutterstock
Shutterstock

Στρογγυλό πρόσωπο

Ορίστε το στρόγγυλο πρόσωπο τοποθετώντας το ρουζ κάτω από τα ζυγωματικά, αποφεύγοντας τα μήλα και την περιοχή κοντά στη μύτη. Αυτό θα δημιουργήσει την εντύπωση πως έχετε απαλές γωνίες.

Οβάλ πρόσωπο

Αν το σχήμα του προσώπου σας είναι ωοειδές , με στενό πηγούνι και μέτωπο, επικεντρωθείτε στην κορυφή των ζυγωματικών και προς τα πίσω με ανοδική φορά, για ένα αρμονικό και όμορφο αποτέλεσμα.