Splash News
Splash News
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

15 πανέξυπνα make up hacks για να βαφτείς σαν επαγγελματίας


Μας αρέσει το μακιγιάζ και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλουμε να το κάνουμε όσο πιο εύκολο και διασκεδαστικό γίνεται.

Πόσες και πόσες φορές δεν προσπάθησες να κάνεις την γραμμή του eyeliner τέλεια και το μόνο που κατάφερες ήταν να βάφεις και να ξεβάφεις τα μάτια σου ξανά και ξανά, μέχρι που τα παράτησες και το μετέτρεψες όπως όπως σε κάτι μου μοιάζει -ή τουλάχιστον εσύ έτσι το ονόμασες- smudgy μακιγιάζ ματιών. Πόσες ακόμα, δεν φόρεσες το αγαπημένο σου φλογερό κόκκινο κραγιόν και στην συνέχεια το είδες να μένει στην κούπα και το ποτήρι σου, μέχρι που τελικά έφυγε εντελώς από τα χείλη σου και αναγκάστηκες να το ανανεώσεις ξανά. Για όλες αυτές τις φορές, αλλά και για εκέινη την μέρα που έιχες ραντεβού μετά την δουλειά και δεν πρόλαβες να κάνεις ένα ωραίο make up, επειδή είχες μαζί σου ελάχιστα καλλυντικά και για εκείνη την σπασμένη σκιά που έκλαψες με μαύρο δάκρυ, σου έχουμε τα 15 πιο έξυπνα και αποτελεσματικά hacks για να δημιουργείς τα πιο εντυπωσιακά looks μόνη σου και μέσα σε μερικά λεπτά!

Shutterstock
Shutterstock

1 Διαλέξτε την σωστή απόχρωση foundation

Βεβαιωθείτε πως θα επιλέξετε την πιο ταιριαστή απόχρωση foundation με το δέρμα σας, δοκιμάζοντας τους διαφορετικούς τόνους στον λαιμό σας και όχι στον καρπό, την μία δίπλα στην άλλη. Σύγκρινετε τις και διαλέξτε αυτή που είναι σχεδόν αόρατη!

2 Δοκιμάστε το smudgy look

Θα το πετύχετε «σβήνοντας» το eyeliner με μια μπατονέτα και απλώνοντας ώστε να δείχνει πιο μαλακό και πιο σέξι.

3 Χρησιμοποιήστε το highlighter

Απλώστε μικρή ποσότητα highlighter στην εσωτερική γωνία του ματιού, στο κέντρο του άνω βλεφάρου, και ακριβώς κάτω από το τόξο του φρυδιού. Θα ανασηκώσει το βλέμμα και θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πιο εντυπωσιακά και ξεκούραστα.

4 Απλώστε την μάσκαρα με τον σωστό τρόπο

Για πιο μακριές και πυκνές βλεφαρίδες εφαρμόστε την μάσκαρα σε όλες τις πάνω βλεφαρίδες με κίνηση προς τα μπρος και πίσω. Στην συνέχεια στρέψτε το βουρτσάκι κατακόρυφα για να απλώσετε την σωστή ποσότητα στις κάτω.

5 Γίνετε master του eyeliner

Κολλήστε ένα μικρό κομμάτι σελοτέιπ στην εξωτερική γωνία του ματιού σαν οδηγό για να κάνετε τέλεια και να πετύχετε με την πρώτη το cat eye λοοκ που τόσο αγαπάμε.

Shutterstock
Shutterstock

6 Δώστε σχήμα στα φρύδια σας

Το να γεμίσετε τα φρύδια δεν χρειάζεται να είναι μια αγγαρεία και δύσκολη δουλειά. Επιλέξτε ένα καλό και μαλακό μολύβι ή σκιά φρυδιών. Τονίστε απαλά και γεμίστε τα τυχόν κενά. Στην συνέχεια σβήστε, χωρίς να κάνετε υπερβολές.

7 Καλύψτε του μαύρους κύκλους

Χρησιμοποιήστε χρώμα για να σβήσετε τις ατέλειες του προσώπου. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το κόκκινο κραγιόν μπορεί να σβήσει το πράσινο των μαύρων κύκλων. Απλώστε ελάχιστη ποσότητα από το κόκκινο κραγιόν σας και σβήστε πολύ καλά σε όλη αυτή την περιοχή. Στην συνέχεια καλύψτε με κονσίλερ, όπως θα κάνατε κανονικά το make up σας.

8 Το τέλειο περίγραμμα χειλιών

Δώστε το τέλειο σχήμα στα χείλη με μολύβι. Ορίστε το cupid’s bow πριν από όλα, σχηματίζοντας ένα χ. Στην συνέχεια σχηματίστε όλο το περίγραμμα και τέλος γεμίστε, για πιο σταθερό, ματ αποτέλεσμα που διαρκεί πολλές ώρες.

9 Έμφαση στα ζυγωματικά

Απλώστε το bronzer στην γραμμή των μαλλιών και κάτω από τα ζυγωματικά, ενώ το ρουζ είναι σωστό να απλώνεται πάνω στα μήλα για υγιή και φρέσκια όψη.

10 Φτιάξτε την σπασμένη σκιά

Ή το ρουζ, ή την πούδρα σας που έσπασε. Θα χρειαστείτε οινόπνευμα, διάφανη μεμβράνη, μια μικρή σπάτουλα ή κουταλάκι και μια θήκη ή παλέτα. Τυλίξτε την σπασμένη σκιά με λίγη μεμβράνη και λιώστε την πιέζοντας μέσα στην παλέτα. Ρίξτε 10 σταγόνες οινόπνευμα και πιέστε με το κουτάλι για να δώσετε σχήμα ξανά. Καθαρίστε την περιττή ποσότητα.

Shutterstock
Shutterstock

11 Δημιουργήστε το πιο εύκολο smokey eye

Κάντε το με δύο μόλις βήματα. Με ένα μολύβι ματιών σε χρώμα της επιλογής σας σχηματίστε στην εξωτερική γωνία του ματιού το γνωστό σε όλους μας σύμβολο hashtag (#) και σβήστε για να δώσετε ένταση στο βλέμμα.

12 Κάντε το κραγιόν να κρατήσει

«Σφραγίστε» το χρώμα, ακουμπώντας στα βαμμένα σας χείλη ένα χαρτομάντιλο, που θα απομακρύνει την περίσσεια ποσότητα και στην συνέχεια ταμπονάρετε με το δάχτυλο σας λίγη διάφανη πούδρα.

13 Κάντε baking

Προκειμένου να σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ, απλώστε σε όλο το πρόσωπο αρκετή πούδρα και αφήστε για μερικά λεπτά. Στην συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα με το πινέλο και είστε έτοιμες.

14 Κάντε τα προϊόντα σας πολυχρηστικά

Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεστε να κάνετε ένα γρήγορο μακιγιάζ, χωρίς να έχετε μαζί σας πολλά προϊόντα. Δοκιμάστε για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε το κραγιόν ή το μολύβι χειλιών σαν ρουζ για να δώσετε χρώμα στα μάγουλα σας.

15 Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι

Nαι, καλά διαβάσατε, ένα κουτάλι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο μακιγιάζ. Θα σας βοηθήσει να απλώσετε την μάσκαρα και το eyeliner χωρίς να μουτζουρωθείτε αλλά και σαν οδηγός για να κάνετε σωστά το contouring στα ζυγωματικά.

Shutterstock
Shutterstock