Shutterstock
Shutterstock
ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Oλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να τις τοποθετήσεις σαν επαγγελματίας


Όλη η ένταση στο βλέμμα που μαγνητίζει, συνοψίζεται σε δυο λέξεις: Ψεύτικες βλεφαρίδες!

Τις καμπυλώνουμε, τις βάφουμε, τις περιποιούμαστε αλλά όπως και να το κάνουμε όταν έχεις δοκιμάσει τις ψεύτικες τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αποτέλεσμα που χαρίζουν. Ολόκληρες ή τουφάκια, το εφέ που διπλασιάζει σε μέγεθος τα μάτια είναι αξεπέραστο. Και όσο κι αν αγαπάμε την μάσκαρα, πόση θηλυκότητα μπορεί να χωρέσει συμπυκνωμένη σε ένα μπουκαλάκι; Ενώ με τις ψεύτικες βλεφαρίδες τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Συχνά τις φοβόμαστε και νομίζουμε πως δείχνουν too much. Αν όμως επιλέξεις τις σωστές βλεφαρίδες, αυτές που ταιριάζουν όχι μόνο στο μέγεθος αλλά και στο σχήμα του ματιού σου και βεβαία αν ξέρεις να τις τοποθετήσεις σωστά, ώστε να μην έχεις κανένα ατύχημα που να σε φέρει σε δύσκολη θέση, μπορούν να αναδείξουν απίστευτα τα μάτια σου και να μην δείχνουν υπερβολικές.

Για εσένα όμως που δεν είσαι αρχάρια στο θέμα ψεύτικες βλεφαρίδες (έχεις φορέσει τουλάχιστον μια δυο φορές) αλλά και για εσένα που θες να τις δοκιμάσεις επιτέλους στις γιορτές βρήκαμε τα πιο έξυπνα και χρήσιμα hacks και κόλπα που θα σε διευκολύνουν. Για τα πιο σαγηνευτικά μακιγιάζ, με δυναμική στο βλέμμα, χωρίς υπερβολές και πάντα με μέτρο, θα ενισχύσουν τις δικές σου φυσικές βλεφαρίδες και θα απογειώσουν τις επίσημες και βραδινές εμφανίσεις σου! Αυτά είναι όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Shutterstock
Shutterstock

1 Τυλίξτε τις βλεφαρίδες γύρω από ένα πινέλο του make up λίγα λεπτά πριν τις φορέσετε.

Αυτό το μικρό κόλπο θα τους διαμορφώσει το σχήμα με μεγαλύτερη καμπύλη και έτσι θα εφαρμόζουν καλύτερα στα βλέφαρα σας.

2 Το σωστό μέγεθος

Βεβαιωθείτε πως οι βλεφαρίδες ταιριάζουν τέλεια στο βλέφαρο σας και τριμάρετε τις αν χρειάζεται, πριν τις κολλήσετε με την ειδική κόλλα. Δεν ταιριάζουν όλες οι βλεφαρίδες στα μάτια απευθείας από την συσκευασία. Μπορεί να είναι πιο μακριές ή φαρδιές.

3 Αν σας αρέσουν οι πλούσιες και πυκνές βλεφαρίδες κολλήστε δυο ζευγάρια προτού τα τοποθετήσετε στα μάτια σας. Κατά προτίμηση συνδυάστε δύο διαφορετικά σχήματα ώστε να δημιουργήσετε περισσότερο όγκο στην εξωτερική γωνία του ματιού και ένα εντυπωσιακό drama λουκ.

4 Τοποθετήστε έναν καθρέφτη σε σημείο που να μπορείτε να κοιτάξετε προς τα κάτω και να δείτε καλύτερα το τελικό αποτέλεσμα.

5 Κόψτε τις στην μέση

Με αυτό τον τρόπο θα τοποθετήσετε τα μισά στις εξωτερικές γωνίες και έτσι θα πετύχετε ένα πιο φυσικό λουκ.

Shutterstock
Shutterstock

6 Αφαιρέστε τις με μπατονέτα και προιόν ντεμακιγιάζ που δεν περιέχει λάδι. Είναι πολύ σημαντικό, αφού δεν θα βλάψετε τις αληθινές σας βλεφαρίδες και δεν θα ερεθίσετε το δέρμα γύρω από τα μάτια. Σπρώξτε απαλά τις ψεύτικές με την μπατονέτα που προηγουμένως έχετε βουτήξει στο γαλάκτωμα. Αφού τις αφαιρέσετε και ποτέ πριν απλώστε λάδι καρύδας για να απομακρύνετε τα υπολείμματα κόλλα από τα βλέφαρα. Αν το κάνετε πριν το λάδι θα μείνει στις ψεύτικες και δεν θα είναι εύκολη η εφαρμογή της κόλλα την επόμενη φορά.

7 Καθαρίστε τις με διάλυμα σαπουνιού

Μπορείτε να τις καθαρίσετε και να τις ξαναφορέσετε. Μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι ρίξτε τις βλεφαρίδες και τρίψτε με τα δάχτυλα σας πολύ απαλά, για να απομακρύνετε την μάσκαρα και την κόλλα.

8 Απλώστε την κόλλα στην γραμμή των αληθινών βλεφαρίδων σας και όχι πάνω στις ψεύτικες. Θα το πετύχετε με ένα λεπτό πινελάκι μακιγιάζ ή ένα τσιμπιδάκι μαλλιών. Είναι πιο εύκολο και σταθερό.

9 Απλώστε λίγη παραπάνω κόλλα στις άκρες των ψεύτικων βλεφαρίδων για να σταθούν καλύτερα και περισσότερο, χωρίς απρόοπτα.

10 Η κόλλα χρειάζεται να είναι ελαφρώς στεγνή πριν εφαρμόσετε στα βλέφαρα για να κολλήσουν καλύτερα.

11 Δοκιμάστε τα μικρά τουφάκια. Δείχνουν πιο απλά από τις ολόκληρες βλεφαρίδες και πολύ πιο φυσικά. Επιπλέον σαν δίνουν την δυνατότητα να τονίσετε τα σημεία που εσείς θέλετε χωρίς να σας δεσμεύουν.

Shutterstock
Shutterstock