Ε-learning πρόγραμμα «Μουσείο και Παιδί» από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  | 0 bovary.gr
Ε-learning πρόγραμμα «Μουσείο και Παιδί» από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης | 0 bovary.gr
05|01|2018 12:00
SHARE
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ε-learning πρόγραμμα «Μουσείο και Παιδί» από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Mετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου κύκλου, το καινοτόμο e-learning πρόγραμμα με τίτλο «Μουσείο και Παιδί», που δημιούργησε το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιείται εκ νέου το 2018. Ο νέος κύκλος θα ξεκινήσει στις 22 Ιανουαρίου ενώ θα επακολουθήσει και τρίτος κύκλος στις 20 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα, διάρκειας δύο μηνών, μια πρωτοποριακή δράση που φέρνει κοντά τους χώρους της άτυπης και της τυπικής εκπαίδευσης, εστιάζει στη σχέση Μουσείου και παιδιού, εξετάζοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εμπλέκουν το παιδί είτε ως μαθητή είτε ως μέλος της οικογένειας.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μουσειολόγους, επαγγελματίες του πολιτιστικού χώρου αλλά και σε όποιον ιδιώτη ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση μέσα στο χώρο του Μουσείου. Επιπλέον, με χρήση υποτίτλων, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τα άτομα με προβλήματα ακοής να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ένα από τα πρώτα της Ελλάδας, μοιράζεται τα αποτελέσματα γνώσης και εμπειρίας των 30 χρόνων λειτουργίας του, δημιουργώντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων και την ανταλλαγή γνώσης.

Όπως αναφέρει η Δειυθύντρια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου κα Μαρίνα Πλατή:

«Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ανοιχτό πάντα σε νέες ιδέες σχετικά με τη διάδραση ανάμεσα στα μουσεία και τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές και όσους ιδιώτες ενδιαφέρονται για τα μουσεία, μοιράζεται την πολυετή εμπειρία του στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το παιδί. Μέσα από ένα πρόγραμμα online επιμόρφωσης, που προσφέρεται σε συνεργασία με το έμπειρο σε θέματα eLearning ΕΚΠΑ, προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν μέσα από πρακτικές  (καλές και κακές) από το διεθνή χώρο. Επιπλέον, τους εφοδιάζει με χρήσιμες τεχνικές και εργαλεία για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό παιδαγωγικών δράσεων για τα μουσεία πάσης φύσεως και τον πολιτισμό.»

Το πρόγραμμα αποτελείται από οκτώ ενότητες που εστιάζουν στην πολύπλευρη παιδαγωγική διαδικασία που επιτυγχάνεται μέσα και μέσω του Μουσείου, εξετάζοντας πρακτικές εφαρμογές με μια κριτική ματιά. Κάθε ενότητα έχει ως αντικείμενο μία διαφορετική πρακτική και δίνει κατευθύνσεις και παραδείγματα καλών και κακών πρακτικών από πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι διδακτικές ενότητες περιλαμβάνουν βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, πρωτότυπα κείμενα και προτεινόμενη βιβλιογραφία ενώ κατά τη διάρκεια του προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη.

Την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το E-Learning του ΚΔΒΜ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 14/01/2018

Έναρξη μαθημάτων: 22/01/20128

Για περισσότερες πληροφορίες/ αιτήσεις: https://elearn.elke.uoa.gr/mouseio_paidi
Τηλ.: 210.36.89.354 & 210.36.89.381
email: elearn-secretariat@elke.uoa.gr

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1
106 74, Αθήνα
Τηλ.: (+30) 210 7228321-3
W: www.cycladic.gr
Facebook: CycladicArtMuseum

Instangram: Cycladic_museum