Feedέλ: Σ' αυτό το εστιατόριο θα φας από τα χέρια του MasterChef, Λεωνίδα Κουτσόπουλου | 0 bovary.gr
Feedέλ: Σ' αυτό το εστιατόριο θα φας από τα χέρια του MasterChef, Λεωνίδα Κουτσόπουλου | 0 bovary.gr
FEEDΕΛ

Feedέλ: Σ' αυτό το εστιατόριο θα φας από τα χέρια του MasterChef, Λεωνίδα Κουτσόπουλου


Το φαγητό για τον chef Λεωνίδα Κουτσόπουλο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Δεν είναι τυχαίο ούτε το ότι βρέθηκε στο πλευρό ενός εκ των κορυφαίων στο χώρο της γαστρονομίας, του Gordon Ramsey ούτε το ότι μέσα σε έξι μήνες από την συνεργασία του με τον σεφ Jerom Seres πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin.

O Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι σεφ πολλών αστέρων και δεν συμβιβάζεται με το μέτριο. Φέτος, κάθισε στην καρέκλα του κριτή στο MasterChef αλλά ο ίδιος δεν επαναπαύεται με τίποτα.

Δοκιμάζει συνεχώς τις δυνάμεις του σε κάτι καινούριο και θέλει να ξεπερνάει τον εαυτό του. Ας μεταφερθούμε τώρα σε έναν αθηναικό δρόμο και συγκεκριμένα στην οδό Κτενά στον αριθμό 1. Εκεί ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος από το 2016 είναι ο μαέστρος σε μια ορχήστρα γεύσεων με μεσογειακό άρωμα. Το Feedέλ Urban Gastronomy είναι ένα μαγαζί-κόσμημα που έκανε γρήγορα άλματα στη γεύση.

Στο Feedέλ Urban Gastronomy όλα γίνονται υπό το βλέμμα της Φρίντα Κάλο και με ταξιδιάρικους ήχους που είναι πιο δυνατοί από τη βουή της πόλης. Το Feedέλ σε κερνά φαντασία και έμπνευση.

Ενα all day restaurant για να χαλαρώσεις όποια στιγμή της ημέρας το έχεις ανάγκη. Στην κουζίνα του μαγαζιού, όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου χαλαρά: γιατί οι επαγγελματίες της συνεχώς δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους για το καλύτερο.

Ενα ονομαστό χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι η άψογη εξυπηρέτηση.

Και πάμε τώρα στα πιάτα, που γίνονται με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Εχουμε και λέμε: ντολμαδάκια με καβούρι, mirin, λάχανο, λάιμ και μάραθο, παπουτσάκι μελιτζάνα με ουρά μοσχαρίσια, πιπεριές και εστραγκόν, κουσκουσάκι θαλασσινών, ριζότο φρικασέ με κοτόπουλο, μάραθο και baby jem, τορτελίνια κόκορα με ανθότυρο και κανέλα, ραβιόλι γεμιστό με κουνέλι ραγού, κουκουνάρι και king οyster, παστίτσιο με brisket, κρόκο αυγού και κρέμα γραβιέρας, μοσχαρίσιο μάγουλο με γίγαντες Πρεσπών, σύγκλινο και θυμάρι, χοιρινό λαιμό με χυλοπίτες και μαρμελάδα ντομάτα. Σαλάτα λάχανο-καρότο με πράσινο μήλο, πατζάρι, peanut και ξύδι βατόμουρο, πράσινη φάβα με λάδι τρούφας, τσορίθο και θυμάρι, μελιτζανοσαλάτα με passion fruit, ντοματίνια, κρεμμύθι και ρίγανη, σουτζουκάκια με τορτίγια, μαρμελάδα κρεμμύδι και πικάντικη σάλτσα.

H ξεχωριστή, industrial αισθητική του μαγαζιού, η παρεΐστικη διάθεση, το ασυμβίβαστο, γαστρονομικό πνεύμα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου που έφερε μια νέα πρόταση στις κουζίνες της Αθήνας, έχουν κάνει το μαγαζί αγαπήμενη επιλογή των Αθηναίων. Στο Feedέλ θα πιεις και εξαιρετικά κοκτέιλ και θα παρασυρθείς από γεύσεις που ρέουν με εξωτική διάθεση στα ποτήρια.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος χαρακτηρίζει το Feedέλ ως «γαστρονομικό μεζεδοπωλείο». Μια «γέφυρα» ανάμεσα σε μια ταβέρνα που τιμά τις παραδοσιακές γεύσεις και ένα εστιατόριο γκουρμέ καταστάσεων.

Αυτό το ισορροπημένο «πάντρεμα» είναι και η επιτυχία του!

\

Feedέλ Urban Gastronomy, Κτενά 1, Αθήνα