Βig Boy burgers n cocktails: Το μαγαζί με τα λαχταριστά μπέργκερ που είναι βγαλμένο από ταινία του Ταραντίνο | 0 bovary.gr
Βig Boy burgers n cocktails: Το μαγαζί με τα λαχταριστά μπέργκερ που είναι βγαλμένο από ταινία του Ταραντίνο | 0 bovary.gr
27|06|2018 14:34
SHARE
BIG BOY

Βig Boy burgers n cocktails: Το μαγαζί με τα λαχταριστά μπέργκερ που είναι βγαλμένο από ταινία του Ταραντίνο


Σαν ταινία του Ταραντίνο, χωρίς όμως εγκληματίες και παρανόμους, μοιάζει το Big Boy burgers n cocktails, που έχει ανοίξει εδώ και μερικούς μήνες στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει και από την ονομασία, μιλάμε για ένα κλασικό American style dinner που σερβίρει λαχταριστά burgers και cocktails.

Οι ιδιοκτήτες του, ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και ο Νίκος Καλιακάτσος - γνωστοί εδώ και χρόνια στον χώρο της εστίασης από τον «Ακάκιο» με τις μακαρονάδες, τον «Κυρ-Αρίστο» με τα διάσημα κεμπάπ του και την "Ψιψίνα" με τους ψαρομεζέδες της-, μας ενημέρωσαν για την ιστορία του αγαπημένου μας πιάτου, που δεν ξεκινάει από την Αμερική, αλλά από τον στρατό του Τζένγκις Χαν (!), καθώς οι ιππείς του είχαν τα χαλινάρια στο ένα χέρι και ένα κομμάτι κρέας μέσα σε πιτάκια στο άλλο.

Αργότερα το burger συνδέθηκε με τους ναυτικούς στο Αμβούργο του 17ου αιώνα, ενώ η πρώτη ιστορική καταγραφή του σε μενού εστιατορίου βρίσκεται στην πόλη της Νέας Υόρκης στο «Delmonico’s Restaurant» το 1834 και κόστιζε 10 δολάρια. 

Τραπέζια με καρό, ασπροκόκκινα τραπεζομάντιλα, μπαρ με δερμάτινα σκαμπό, ασπρόμαυρο νοσταλγικό ρετρό πλακάκι, διαφημίσεις της Coca-Cola  με pin- up grils στους τοίχους και το σύνθημα  «Eat- Burger-Smile» πάνω από την κουζίνα, συνθέτουν ένα ιδανικό σκηνικό για τους λάτρεις της αμερικάνικης κουζίνας.

Αυτές τις μέρες μάλιστα εν όψει του Μουντιάλ, έχουν εγκαταστήσει και οθόνη που παίζει όλο το πρόγραμμα, ενώ δίνονται και χρήσιμες πληροφορίες! 

Τι θα φάτε: Στα ορεκτικά θα βρείτε το all time American classic ψητό γλυκό καλαμπόκι με βούτυρο Ολλανδίας και θαλασσινό αλάτι, αλλά και τις Amsterdam Croquette, ήτοι κροκέτες μοσχαριού με γλυκόξινη sauce, μεξικάνικες λιχουδιές όπως τα taquitos, ή τα tacos με μαγειρεμένο μοσχαράκι, cheddar, τηγανητή tortilla, pico di gallo και sour cream.

Έχετε, επίσης δύο επιλογές από Hot Dogs, το ένα κλασικό με ξινό λάχανο, καραμελωμένο κρεμμύδι, μουστάρδα και swett dill pickles και το άλλο εμπνευσμένο από το Μεξικό με chilli con carne, cheddar και μουστάρδα. 

Τα burgers τώρα είναι τεράστια, από 100% μοσχαρίσιο κιμά  και πολύ ζουμερά,- μπορείτε, μάλιστα,  να ζητήσετε πώς θέλετε να σας ψήσουν το μπιφτέκι σας. Υπάρχουν δεκατρείς παραλλαγές που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Δοκιμάστε το «Brooklyn Burger», με καπνιστό bacon, cheddar, αυγό, sweet chili pickles, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι και Big Boy sauce, αλλά και το «Chicago Cheese Steak» με tagliata Black Angus. Αν προτιμάτε το κοτόπουλο, διαλέξτε το «Gordon Blue Chicken Burger» με κοτόπουλο πανέ σε φρυγανιά παρμεζάνας, μουστάρδα, αϊολί, Big Boy sauce, emmental και καπνιστό μπέικον.

Μια καλή επιλογή για όσους απέχουν από το κρέας είναι το «Tuna Melt Burger» με sauce τόνου, cheddar και ντομάτα που σερβίρεται σε βουτυρένιο ψωμάκι ολικής αλέσεως αλλά και το «New England Burger» με κροκέτα ψαριού από σολομό και σφυρίδα, baby ρόκα και sauce tartare σε sepia bun.

Τέλος, το «Paul's Deli» με ψητά μανιτάρια πορτομπέλο, τυρί μπρι και μαγιονέζα τρούφας, καθώς και το «Patty Melt '50s», με καπνιστό μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι, mushroom melt και cheddar είναι από τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς του Μιχάλη Τάσση που επιμελείται τον κατάλογο, ενώ το «Meat Loaf Burger» με σπιτικό μοσχαρίσιο ρολό, dijon mustard aioli, τηγανητά κρεμμύδια σε ψωμάκια του τοστ πάει το burger σε άλλο επίπεδο. 

Συνοδεύστε το γεύμα σας  με λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες σε τρεις εκδοχές (με chili con carne και cheddar, με καπνιστό bacon και cheddar και με ζεστή σος μανιταριών πλευρώτους), ή με κάποια από τις τέσσερις σαλάτες του, όπως την «Parmesan Nest» με φύλλα σαλάτας, chili con carne, guacamole και cheddar, την Bocconcini με ρόκα , παναρισμένη Mozzarella Di Buffala, ψητές ντομάτες και καβουρδισμένο κουκουνάρι, ή  την παραδοσιακή Coleslaw Joe’s με μαριναρισμένο λάχανο, sweet dill pickles και μαγιονέζα. 

 Στο τέλος, αφήστε χώρο για επιδόρπιο για να δοκιμάσετε την «Key Lime Pie» της Φλόριντα, το ιδιαίτερο Big Apple Cheesecake, μια αυθεντική Νεοϋορκέζικη συνταγή με sauce αγριοφράουλας, ή τα λαχταριστά  Bownies που σερβίρονται με sauce βανίλιας Μαδαγασκάρης και παγωτό βανίλια.

Αν, όμως, θέλετε να είστε εντελώς στο κλίμα ενός dinner, πρέπει να παραγγείλετε ένα από τα μοναδικά milkshakes, ενώ σας περιμένουν και εξαιρετικοί συνδυασμοί από κλασικά και signature cocktails (από €7)  που θα  δροσίσουν τις καλοκαιρινές νύχτες σας. 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή από τις 18:00 έως τη 1:00 (Σάββατο έως τη 1:30). 

 Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 97, Παλαιό Φάληρο