Μοckingbird’s: Η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι, έχει μια αυλή που θυμίζει νησί | 0 bovary.gr
Μοckingbird’s: Η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι, έχει μια αυλή που θυμίζει νησί | 0 bovary.gr
14|07|2018 14:03
SHARE
MOCKINGBIRD'S

Μοckingbird’s: Η νέα άφιξη στο Χαλάνδρι, έχει μια αυλή που θυμίζει νησί


Τρεις παιδικοί  φίλοι, ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Χάρης Αντύπας και ο Φώτης Λάβδας, βρίσκονται πίσω από το νέο στέκι του Χαλανδρίου, στον πεζόδρομο της Σωκράτους, που από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του  έκανε πάταγο.

Οι δημιουργοί του το θεωρούν «family bar», κι όντως εδώ η ατμόσφαιρα έχει κάτι παρεΐστικο και πολύ χαλαρό, ενώ η πινακίδα του, βγαλμένη θαρρείς από τη δεκαετία του 1920, γράφει «ποτοπωλείο».

Η ονομασία του είναι εμπνευσμένη από δύο «πηγές»: από το διάσημο βιβλίο της Λι Χάρπερ, το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», που έγινε και ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ, αλλά και από το ομώνυμο πτηνό που φημίζεται για τις μιμητικές του ικανότητες, και «μιλάει πολλές γλώσσες» άρα έχει διφορούμενη σημασία, μιας κι υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο all day bar πέρα από τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, απευθύνεται ουσιαστικά στον καθένα.

Το εσωτερικό του στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο σπίτι του 1920, ανακαινισμένο με προσοχή και μίνιμαλ αισθητική από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, που έχουν σεβαστεί στο έπακρο τον αρχικό χαρακτήρας του κτιρίου- για παράδειγμα έχουν κρατήσει τα vintage πλακάκια - συνδυάζοντας αρμονικά την πέτρα και το ξύλο.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν δυο όροφοι.

Στο ισόγειο θα βρείτε την μεγάλη μπάρα, ενώ ανεβαίνοντας από την παλιά, στριφτή ξύλινη σκάλα, φτάνετε στον πάνω όροφο όπου θα  βρείτε ένα αναπαυτικό σαλόνι με πουφ και πολυθρόνες- όλα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Ακριβώς απέναντι υπάρχει και το Art Room, το οποίο θα φιλοξενεί εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις.

 «Μας απασχολούν και τους τρεις τα πολιτιστικά δρώμενα  και θέλαμε να κάνουμε έναν χώρο διασκέδασης που θα δίνει βήμα σε καλλιτέχνες , είτε καταξιωμένους είτε καινούργιους, να δείξουν τη δουλειά τους. Να πούμε ότι σε εμάς εδώ οι καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους δεν πληρώνουν  ενοίκιο. Αυτό το σχέδιο το συζητάγαμε εδώ και πολύ καιρό, όποτε όταν βρέθηκε  ο κατάλληλος χώρος ,αποφασίσαμε να το βάλουμε μπροστά», μου λέει ο Χάρης εξηγώντας τη βασική του φιλοσοφία.

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, μπορείτε να θαυμάσετε έργα του εικαστικού Δημήτρη Ντόκου, αλλά και του γνωστού αγιογράφου και ζωγράφου Κώστα Λάβδα.

Το  μεγάλο, όμως, πλεονέκτημα του Mockinbird’s είναι η κομψή αυλή του, γεμάτη  πράσινο και πλατάνια, τα μαρμάρινα λευκά τραπεζάκια και τις άνετες καρέκλες, που θυμίζει νησί. 

Ανοίγει από τις έντεκα το πρωί για καφέ και μερικά σνακ, ενώ μένει ανοιχτό μέχρι πολύ αργά το βράδυ (τις καθημερινές, μέχρι τις δυο ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα κλείνει στις τέσσερις το πρωί).

Από τα δυνατά σημεία του μαγαζιού είναι η λίστα με τα κοκτέιλς, που περιλαμβάνει καλοκαιρινές συνταγές, αλλά και τα οκτώ signature  συνταγές, που έχουν επιμεληθεί γνωστοί και βραβευμένοι bartenders, όπως ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης που υπογράφει: το Zombie και ένα πολύ ιδιαίτερο Gin Tonic με μήλο και περγαμόντο.

Τα υπόλοιπα τα έχουν προσθέσει οι φίλοι του. Έτσι ο Δημήτρης Νταφόπουλος έχει ετοιμάσει το Instant Crash, που έρχεται με γλειφιτζούρι, ο Βαγγέλης Ζάχος το μεσογειακό The Hand, με μαστίχα, μέλι, Agricole, σέλερι και lime- ουσιαστικά πρόκειται για παραλλαγή Caipirinha με μια πικάντικη γεύση-, o Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος υπογράφει το Neighborhood, μια παραλλαγή  της Pina Colada με ρούμι, καρύδα, ginger και αρώματα κανέλας, ο Ιάσωνας Παπαδόπουλος το φρουτώδες Captains Trap, η Μάρφη Μπαλή  έφτιαξε το spicy  De Puta Madre με ρούμι, μαρμελάδα, πορτοκάλι, ginger και passion fruit,  και τέλος  ο Γιώργος Ακκογιουνόγλου το τροπικό κι ελαφρύ Cherry Blossom Girl με Aperol, μαστίχα, φράουλες και πικραμύγδαλο.  

Η λίστα πάντως θα ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες με νέες συνταγές από διαφορετικά πρόσωπα του κλάδου.

Επίσης, θα βρείτε, λίγες προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, ρακή από την Κρήτη βιολογικής καλλιέργειας, αλλά και ψαγμένες μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

Αν πεινάτε, μπορείτε να παραγγείλετε μια ποικιλία, ελληνικά προϊόντα από μικρούς επιλεγμένους παραγωγούς από κάθε πλευρά της χώρας που συνεχώς ανανεώνεται ανάλογα με το τι βρίσκουν τα παιδιά (όπως μοσχαρίσια γλώσσα Γιαννιτσών, καπνιστό τυρί Μετσόβου, λουκάνικο Βερμίου κτλ), ενώ υπάρχουν και επιλογές για φρέσκιες σαλάτες ( μια κρύα ζυμαρικών με τόνο και μία  με κινόα, φρέσκο κόλιανδρο και ρόκα), τρεις ιδιαίτερες πίτσες- η κλασική Μαργαρίτα, η Κρητική με γραβιέρα απάκι, και η Goat με ελληνικό κατσικίσιο ροκφόρ και τρούφα- και μπρουσκέτες.

Τις μουσικές επιλογές αναλαμβάνουν διάσημοι Dj’s, ενώ συχνά διοργανώνονται και lives από ενδιαφέροντα σχήματα, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mockingbird’ s  παρουσιάζει έντονη κοινωνική δράση, έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, υποστηρίζει τη δράση «ένας καφές σε περιμένει» που ξεκίνησε από τα εργατικά καφενεία της Νάπολης κι έχει εξαπλωθεί  σε όλο τον κόσμο, και χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά.

Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 211 0120921