Στο Peking Duck στην Πανόρμου τρως πραγματική πάπια Πεκίνου με 5,5 ευρώ | 0 bovary.gr
Στο Peking Duck στην Πανόρμου τρως πραγματική πάπια Πεκίνου με 5,5 ευρώ | 0 bovary.gr
19|07|2018 13:17
SHARE
PEKING DUCK

Στο Peking Duck στην Πανόρμου τρως πραγματική πάπια Πεκίνου με 5,5 ευρώ


Ξεκίνησε από το Athens Street Food Festival και οι  εξωτικές του γεύσεις έγιναν γνωστές σε χρόνο ρεκόρ.  

Ο λόγος για το «Peking Duck» του  Alsi Sinanaj -γνωστός από το «Wolves of Kitchen»- ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει στην Πανόρμου ένα καινούργιο κινέζικο streetfoodάδικο που διαφέρει.  

Ο Alsi που φημίζεται ως σεφ για τον σεβασμό του στη φύση, φροντίζει πάντα να βρίσκει προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, ακολουθεί φυσικές διεργασίες ωρίμανσης και μαγειρέματος, ενώ οι συνδυασμοί του αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες γεύσεις των συστατικών.

Στην αρχή της καριέρας του γνώρισε την Μεσογειακή και Ιταλική κουζίνα αλλά καθώς είναι ανήσυχο πνεύμα, δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Αργότερα ήρθε σε επαφή με την Πολυνησιακή, την Ιαπωνική, την Περουβιανή, την κουζίνα του Σιάμ και την Καντονέζικη. Οι στιγμές που ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα στην καριέρα του, είναι η συνεργασία με τον Σεφ Heinz Winkler (3 αστέρια Michelin) και τον Σεφ Tong Chee Hwee (επικεφαλής του εστιατορίου Hakkasan, 1 αστέρι Michelin).

Κάπως έτσι κατέληξε και στο «Peking Duck» όπου παντρεύει αρμονικά την ασιατική κουζίνα και τις εμπειρίες από τα πολλά του ταξίδια με το street food περιβάλλον, σερβίροντας πιάτα σε πιο fusion εκδοχές από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Η σπεσιαλιτέ βέβαια του μαγαζιού, όπως δηλώνει και η ονομασία του, είναι η πάπια, ένα από πιο αγαπημένα αυτοκρατορικά πιάτα των κινεζικών δυναστειών. Μάλιστα μια κινέζικη παροιμία λέει πως «αν δεν φτάσεις στο Σινικό Τείχος δεν θα είσαι πραγματικός άντρας, κι αν δεν φας πάπια Πεκίνου δεν θα έχεις χαρεί πραγματικά». Η ιστορία της συνταγής ξεκινάει περίπου το 1330 -τότε το πιάτο ονομαζόταν «Shaoyazi». Τη σημερινή του ονομασία «πάπια Πεκίνου»  την απέκτησε κατά τη Δυναστεία Ming, όπου και αποτελούσε βασικό πιάτο των καθημερινών γευμάτων του αυτοκράτορα και της Αυλής του. Το 1416, δημιουργήθηκε στο Πεκίνο το πρώτο εστιατόριο που ειδικευόταν στην παρασκευή του συγκεκριμένου πιάτου, ενώ μέχρι τα μέσα του 1700 είχε διαδοθεί σε τέτοιο σημείο που γράφονταν ακόμα και ποιήματα για τη γεύση του. Μέχρι τον 20ο αιώνα η πάπια Πεκίνου καθιερώθηκε ως εθνικό πιάτο της Κίνας και άρχισε πλέον να γίνεται γνωστό και εκτός συνόρων, κατακτώντας την υφήλιο.

Στο «Peking Duck» λοιπόν θα βρείτε σε οκτώ διαφορετικές συνταγές. Η βάση για τις περισσότερες είναι βέβαια το τραγανό κρέας της πάπιας, που σιγοψήνεται σε καντονέζικο στυλ και σερβίρεται με σαλάτα με φρέσκα μυρωδικά, ή σε ρολάκια «rock and rolla από φύκι, ρύζι και αγγούρι που εμπνέονται από την ιαπωνική παράδοση των σούσι. Επίσης πολύ καλό είναι το signature πιάτο «Bomba Hiroshima» που σερβίρεται με ρύζι στον ατμό, σάλτσα χόιζιν (μια παχύρρευστη κινέζικη σάλτσα μπάρμπεκιου δηλαδή) και φρέσκο κρεμμύδι, ενώ θα βρείτε κι ένα ελαφρύ burger με φρέσκα μυρωδικά και αγγούρι.

Τον κατάλογο συμπληρώνουν το κοτόπουλο satay (μαριναρισμένο με φυστικοβούτυρο και γάλα καρύδας) και αρωματικό ρύζι, η τραγανή χοιρινή πανσέτα με αρωματικό ρύζι και λαχανικά, το τηγανιτό ρύζι με φρέσκο αυγό και κρεμμύδι, ενώ τις πρωινές ώρες το μαγαζί προτείνει sticky rice με μάνγκο και γάλα καρύδας, που μοιάζει με το πόριτζ, για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενέργεια ή να τελειώσετε τη νύχτα σας.

Τo Peking Duck, μόλις έκανε την εμφάνισή του και στη Μύκονο, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα το βρίσκουμε και σε ακόμα δύο σημεία στην  Αθήνα, ενώ σύντομα θα αρχίσει να εξυπηρετεί και με υπηρεσία delivery τις γύρω περιοχές. Οι τιμές του είναι εξαιρετικά καλές - ξεκινούν από 5,50 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 8 ευρώ- οπότε είναι η ιδανική λύση για ένα βράδυ στη βεράντα με μια καλή ταινία!
 
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 12:00- 01:00:00 ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο μένει ανοιχτό ως τις 4:00 το πρωί για τους ξενύχτηδες. 
ανόρμου 105, 2106921344