Thai Zab: Η νέα thai-verna στο Γκάζι με αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις  | 0 bovary.gr
Thai Zab: Η νέα thai-verna στο Γκάζι με αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις | 0 bovary.gr
29|08|2018 14:00
SHARE
THAI ZAB

Thai Zab: Η νέα thai-verna στο Γκάζι με αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις


Η νέα γευστική άφιξη της πόλης που άνοιξε στα τέλη Ιουλίου στο Γκάζι, -λίγα μέτρα μόλις από το μετρό του Κεραμεικού-, λέγεται Thai Zab.

Πρόκειται για ένα cosy ταϊλανδέζικο εστιατόριο, το οποίο θα γίνει στέκι για τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας. 

Τhai-verna, την ονομάζουν οι ιδιοκτήτες της, γιατί ο τρόπος που τρώνε στην Ταϊλάνδη με πιάτα και πιατέλες που βρίσκονται στη μέση του τραπεζιού θυμίζει την ελληνική ταβέρνα.

Ο χώρος δεν θυμίζει ασιατικό εστιατόριο, αντίθετα έχει έναν σύγχρονο χαρακτήρα, συνδυάζοντας αρμονικά το ξύλο με την πέτρα. Το παλιό βιομηχανικό κτίριο όπου στεγάζεται, ανακαινίστηκε από τη Groupo Decorativo, που διατήρησε στοιχεία από τον αρχικό του χαρακτήρα, προσθέτοντας πινελιές που παραπέμπουν στην Ανατολή, όπως το μοτίβο της ταπετσαρίας, τα φωτιστικά-καλάθια και τα μπορντό-χρυσά φανάρια. 

Ξεχάστε, επίσης, τα ασιατικά soundtracks διαλογισμού, εδώ οι μουσικές έχουν ρετρό τάσεις με ήχους από jazz, bossa nova, swing ακόμη και tango. Ο Ταϊλανδός σεφ Den Simla, που έχει την ευθύνη της κουζίνας, μας συστήνει παραδοσιακές γεύσεις από την χώρα του -πολλές από τις οποίες ίσως τις ξέρετε ήδη.

Όμως,  υπάρχουν και μερικά πιο ιδιαίτερα πιάτα που σπάνια θα βρείτε σε καταλόγους ασιατικών εστιατορίων, όπως ένα φανταστικό τηγανητό ρύζι με ανανά, αλλά και υπέροχα θαλασσινά, όπως το καλοτηγανισμένο λαβράκι με πράσινο μήλο, τσίλι, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο και τριμμένο μαύρο πιπέρι και το καλαμάρι με πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο και πιπέρι. 

Αν μάλιστα επισκεφτείτε το Thai Zab στο Facebook, θα βρείτε και βιντεάκια, οπού ο Den Simla δίνει συνταγές και μαγειρεύει ζωντανά, ώστε να μυηθείτε στα μυστικά της ταϊλανδέζικης κουζίνας.

 

Ξεκινήστε με ορεκτικά όπου εκτός από τα κλασικά Spring Rolls θα βρείτε και Fresh Rolls, δηλαδή ρολά από ρυζόφυλλα, γεμιστά με λαχανικά και κοτόπουλο ή γαρίδες, σερβιρισμένα με σάλτσα δαμάσκηνου και φυστικιού. 

Πολύ καλό είναι επίσης το Satay, ήτοι μαριναρισμένο κοτόπουλο ή χοιρινό στη σχάρα, περασμένο σε σουβλάκια και σερβιρισμένο με σπιτική σάλτσα φυστικιού, αλλά και τα καλοτηγανισμένα σπιτικά κέικ με γαρίδες ή ψάρι, σερβιρισμένα με σάλτσα δαμάσκηνου.

Οι σούπες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής παράδοσης της Ταϊλάνδης, γι’ αυτό μην παραλείψετε να τις δοκιμάσετε.

Ξεχωρίζει η Tom Yum Gai / Goong, μια ελαφρώς πικάντικη και ξινή κοτόσουπα ή γαριδόσουπα με μανιτάρια, ρίζα γκαλάνγκα, φύλλα καφίρ λάιμ και λεμονόχορτο σε ζεστό δοχείο -πασπαλισμένη με κόλιανδρο-, αλλά και η Ba Mee με σπιτικά νούντλς σίτου με αυγό, ψητό χοιρινό και χοιρινούς κεφτέδες ή μοσχάρι και μοσχαρίσιους κεφτέδες με λαχανικά σε διαυγή ζωμό.

Αν σας αρέσουν οι καυτερές γεύσεις, ιδανική επιλογή είναι η Khanom Chi, με νουντλς ρυζιού, μπουτάκι κοτόπουλου και λάχανο με ψαρόσουπα από κάρυ.

Στα κυρίως θα βρείτε, φυσικά, το αγαπημένο Ρad Thai, πίτα με κάρυ όπως το Κaeng Khiao Wan, με κοτόπουλο, γαρίδες ή μοσχάρι με πράσινο κάρυ, κολοκυθάκια, φύτρες μπαμπού και βασιλικό Ταϊλάνδης με πάστα τσίλι, αλλά και πολλές άλλες αυθεντικές ταϊλανδέζικες συνταγές. 

Εμείς, ξεχωρίζουμε το Pad Nua Nam Mun Hoi, το οποίο είναι μοσχάρι στο γουόκ με σάλτσα στρειδιών, πιπεριά, στεγνό και φρέσκο κρεμμύδι, ή το Moo Grob το οποίο περιλαμβάνει τηγανητό χοιρινό στο γουόκ με μπρόκολο σε σάλτσα στρειδιών, ενώ για τους χορτοφάγους μια ιδανική λύση είναι τα εποχιακά λαχανικά με σάλτσα στρειδιών.

Για επιδόρπιο σας περιμένει ένα δροσερό κίτρινο μάνγκο με κολλώδες ρύζι στον ατμό και γάλα καρύδας, ή ένα τραγανό νεροκάστανο σε σιρόπι με κρύο γάλα καρύδας. Μπορείτε, επίσης, να συνοδεύσετε το δείπνο σας με ένα από τα εξωτικά κοκτέιλ της μπάρας, ενώ υπάρχουν και κλασικές επιλογές.

Τιμή: 20 ευρώ το άτομο

Ώρες Λειτουργίας: 

Δευτέρα - Πέμπτη: 17:00 - 00:00

Παρασκευή: 17:00 - 01:00

Σάββατο: 13:30 - 01:00

Κυριακή: 13:30 - 00:00

Δεκελέων 22 - 11854 Γκάζι ,

thaizab.gr

211.111.5486

TAGS