Το «Estrella» μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα και σχηματίζονται ουρές για το brunch του  | 0 bovary.gr
Το «Estrella» μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα και σχηματίζονται ουρές για το brunch του | 0 bovary.gr
ESTRELLA ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Το «Estrella» μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα και σχηματίζονται ουρές για το brunch του


Ένα αστέρι μόλις εμφανίστηκε στον γευστικό ορίζοντα των νοτίων προαστίων.

Βρίσκεται στην πλατεία Νυμφών 2 και Φοίβης 16 στη Γλυφάδα. Το Estrella στα ισπανικά θα πει αστέρι.

Στη γλώσσα της εστίασης στην Ελλάδα θα πει «γεύσεις, απόλαυση, πειραματισμός».

Το μαγαζί για τους food lovers που δεν ικανοποιούνται με τις γεύσεις που δεν έχουν πλέον τίποτα καινούριο να πουν, μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα και όσοι αντιλήφθηκαν το new entry έσπευσαν αμέσως για γευστικές εξερευνήσεις σχηματίζοντας ουρές.

Οι ιδιοκτήτες του, Κώστας Κιμπουρόπουλος και Βάσω Αλβενιώτη θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που υπόσχεται να σας κρατήσει παρέα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Για τον πρώτο καφέ της ημέρας, ένα γευστικό brunch ή ένα χορταστικό γεύμα από τον σεφ και food blogger Δημήτρη Κοπαράνη και τέλος, ένα δροσιστικό κοκτέιλ με την υπογραφή του μετρ του είδους, Γιάννη Κοροβέση.

Χαλαρωτική ατμόσφαιρα, χρώμα, φώτα και μια εντυπωσιακή artistic δημιουργία από την διάσημη street artist Simoni Fontana σε περίοπτη θέση.

Οι παρέες εδώ ενώνονται και κάνουν το μαγαζί ένα all day meeting point. Μια ολόφρεσκια άφιξη στον γευστικό χάρτη της Γλυφάδας που δεν μοιάζει με τις άλλες.

Το Estrella έχει μια φιλοσοφία που δεν αντιγράφει και δεν αντιγράφεται εύκολα.

Οι γευστικές προτάσεις στο Estrella είναι τόσες πολλές που τις διαβάζεις στον κατάλογο και κλείνεις μαζί τους «ραντεβού» για τις επόμενες φορές που θα το επισκεφθείς.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε την περιγραφή με αναφορά στον «πρωταγωνιστή»: μπουγατσάν με κρέμα μπουγάτσας και κανέλα!

Ξεχωρίσαμε το bagel με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και τυρί κρέμα.

Λαχταριστή επιλογή και αυτή με το τριπλό bacon, το αβγό, το τυρί cheddar και το βούτυρο μαύρης τρούφας. Oι burger lovers μπορούν να αφεθούν στην γευστική γοητεία ενός γενναίου «Ottoman burger» με μπιφτέκι (αρνίσιο ή μοσχαρίσιο), πικάντικη κόκκινη σάλτσα, κρέμα φέτας, καραμελωμένα κρεμμύδια και λαχανικά ή ενός burger με ψητό μαριναρισμένο κοτόπουλο και λαχανικά εποχής σε αφράτο μπισκότο κουρού.

Προτιμάτε πίτσα ή πεινιρλί για brunch; Ο,τι κι αν προτιμάτε, το μόνο σίγουρο ότι έχετε πολλές επιλογές. Οι συνδυασμοί υλικών είναι δελεαστικοί: breakfast pizza σε ζύμη από κουλούρι με πανσέτα χοιρινή, γραβιέρα και σπιτική μαγιονέζα ή με bacon, σπιτική μαγιονέζα, γραβιέρα και δύο τηγανητά αυγά.

Οσο για το πεινιρλί, δοκιμάστε αυτό με το ζεστό φοντύ τυριών, το λουκάνικο (ή με κεφτεδάκια κοτόπουλου) και το αυγό μάτι.

Ποιος μπορεί να πει όχι σε αφράτα pancakes; Δοκιμάστε pancakes red velvet με κρέμα cheesecake και κόκκινα φρούτα, ή με καραμέλα γάλακτος και κόκκινα φρούτα.

Αν θέλετε να αρκεστείτε σε μια πολύ light –από άποψη θερμίδων- πρόταση, υπάρχουν πολλές.

Ψητά λαχανικά εποχής με γραβιέρα, θυμάρι και ελαιόλαδο, σαλάτα λαχανικών εποχής με γραβιέρα, τυρί κρέμα και ελαιόλαδο, μακαρόνια ολικής με βασιλικό, σκόρδο, ντομάτα και γραβιέρα Νάξου είναι μόνο μερικές από αυτές.

 

 

Όταν η μέρα ξεκινά και τελειώνει σωστά, με τις γεύσεις που αγαπάμε, η καθημερινότητα αλλάζει.

Ο γαστρονομικός χάρτης της πόλης απέκτησε ένα ακόμα σημείο που περιμένει να το εξερευνήσετε!

Πλατεία Νυμφών 2 & Φοίβης 16, Γλυφάδα

21 0894 5361

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα-Κυριακή: 9:00-12:00