Εστιατόρια, bar, street food -15 φανταστικά μέρη στο Κουκάκι, το «Μικρό Παρίσι» της Αθήνας | 0 bovary.gr
Εστιατόρια, bar, street food -15 φανταστικά μέρη στο Κουκάκι, το «Μικρό Παρίσι» της Αθήνας | 0 bovary.gr
28|09|2018 19:20
SHARE
ΚΟΥΚΑΚΙ

Εστιατόρια, bar, street food -15 φανταστικά μέρη στο Κουκάκι, το «Μικρό Παρίσι» της Αθήνας


Η συνοικία του Κουκάκη, -ή όπως πλέον έχει επικρατήσει να την λέμε το «Κουκάκι»-, είναι μια από τις πιο ωραίες γειτονιές της Αθήνας.

Μικρό Παρίσι την έλεγαν παλιά και δεν είχαν άδικο, γιατί σε αρκετά σημεία έχεις την αίσθηση ότι περιπλανιέσαι στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πολύ κοντά την Ακρόπολη, αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους Αθηναίους αλλά και για τους ξένους επισκέπτες, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια στην περιοχή ξεπηδούν συνεχώς καινούργια μαγαζιά, εστιατόρια, μπαράκια, street food, προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για μια χαλαρή έξοδο. 

1) Balcony Restaurant & Bar

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό με ένα μπαλκόνι που προσφέρει απεριόριστη θέα, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα πειραματίζεται δημιουργικά από τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Νίκο Φωτιάδη, προσφέροντας μια σπάνια γαστρονομική απόλαυση. Εδώ, θα δοκιμάσετε πολλές τοπικές συνταγές που πιθανόν δεν ξέρετε, ενώ όλα τα προϊόντα έρχονται από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Καπνιστό χέλι με μαραθόρυζα, πορτοκάλι και κόκκινο κρεμμύδι τουρσί, μάγουλα μαύρου χοίρου στην γάστρα με κυδώνια και σιτάρι, ή σούβλα από μοσχάρι black angus με μεσογειακή μαρινάδα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του καταλόγου.

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Αθήνα, 211 4118437

2) Materia Prima wine bar & cava

Μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του κρασιού, που προσφέρει πάνω από 300 επιλεγμένες ετικέτες για όλα τα γούστα. Μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά και στη βιβλιοθήκη του μαγαζιού, για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας περί οίνου, ενώ να ξέρετε ότι εδώ συχνά διοργανώνονται και βραδιές οινογνωσίας. Στο μενού θα βρείτε και αρκετά πιάτα για να συνοδεύσετε το κρασί σας, αλλά και εξαιρετικά τυριά, που σπανίως συναντάμε σε ανάλογα μέρη.

Φαλήρου 68, Κουκάκι, 210 924 5935

3) Ρίζα Ρίζα

Σε αυτόν τον ιδιαίτερο χώρο με την vintage αισθητική, θα απολαύσετε κοκτέιλς από ελληνικά αποστάγματα, ποιοτικό καφέ, αλλά κι ένα υπέροχο brunch με scrambled eggs και συγκλονιστικά pancakes, που ετοιμάζονται στην ανοικτή κουζίνα! Εδώ το ούζο, το κρασί, το τσίπουρο και το ρακόμελο που οι ιδιοκτήτες προμηθεύονται από Έλληνες παραγωγούς συνδυάζονται με τεντούρα, lime και τζίντζερ σε εκρηκτικούς συνδυασμούς.

Δοκιμάστε το Θηρίο, με ψημένη ρακί Αμοργού, τσίπουρο, ginger ale και θυμάρι bitters, ενώ τις απογευματινές ώρες δροσιστείτε με μια σπιτική λεμονάδα με σιρόπι ιβίσκου!

Πεζόδρομος Δράκου 19 Κουκάκι, 210 9227 267

4) Papadalup

Τρεις φίλοι, ο Κώστας, η Βενέτα και o Άκης έχουν δημιουργήσει αυτό τον μικρό ατμοσφαιρικό  χώρο, που το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τους «Perfect Strangers», μια αξέχαστη κωμική σειρά των 80's. Εδώ, λοιπόν, το πρωί μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, ή τη φημισμένη σοκολάτα Valrhona, και το βράδυ να απολαύσετε το ποτό σας, ακούγοντας πολύ καλές μουσικές που επιμελούνται διαφορετικοί Dj’s, μαζί με ένα πλατό  τυριών και αλλαντικών από εκλεκτά ελληνικά προϊόντα.

Γεωργίου Ολυμπίου 5, Κουκάκι,  2155004055

5) Αυλή

Ένα παραδοσιακό στέκι για όλες τις ώρες, που θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν της παλιάς Αθήνας. Το δυνατό του χαρτί είναι η υπέροχη αυλή με τις χρωματιστές καρέκλες, αλλά και οι πολύ καλές τιμές του. Ξεκινάει να σερβίρει από το πρωί καφεδάκι και το βράδυ συνεχίζει με φοβερά ποτά, ενώ διαθέτει και μερικές επιλογές από μεζεδάκια μερακλίδικα.

Γεωργάκη Ολυμπίου 4, Κουκάκι, 211 4051412

6) Peas

Το vegan στέκι της περιοχής που έφτιαξαν με αγάπη δυο φίλες, η Λίλα και η Μαρία, σερβίρει φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών, μοναδικά smoothies, βιολογικής καλλιέργειας ηθικού εμπορίου καφέ, πεντανόστιμα αλμυρά snacks και γλυκά χωρίς ζάχαρη. 

Δοκιμάστε το burger με τα λευκά μανιτάρια σβησμένα με σόγια σως και μείγμα μπαχαρικών, αλλά και τον γύρο σειτάν με τα ψητά λαχανικά σε αραβική πίτα.

Φαλήρου 40, Κουκάκι, 210 9218875

 7) Σφήκα

Ένα μεζεδοπωλείο που κυριολεκτικά βουίζει από παρέες, οι οποίες απολαμβάνουν μοναδικές λιχουδιές με χαλαρή διάθεση. Η «Δαιμονισμένη Σφήκα με καυτερό λουκάνικο, ή το «Περίεργο Πουλί», δηλαδή κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, αξίζουν πραγματικά μια δοκιμή. Αν είστε φοιτητής, να ξέρετε ότι εδώ δικαιούστε και έκπτωση 10%.

Στρατηγού Κοντούλη 15, 210 9221341

8) Μπελ Ρέυ

Ένα παλιό λιπαντήριο μετατράπηκε σε ένα κομψό σνακ μπαρ, που προσελκύει νεαρόκοσμο όλες τις ώρες της ημέρας. Επιβάλλεται να δοκιμάσετε το sandwich «Croque Madame» με καπνιστό ζαμπόν, ελβετικό τυρί, μπεσαμέλ, ντομάτα και τηγανητό αυγό, -πιθανόν το καλύτερο που κυκλοφορεί στην Αθήνα αυτή τη στιγμή.

Φαλήρου 88, Κουκάκι, 213-0326450

9) Monsieur Barbu

Ο «κύριος Μουσάτος», όπως θα λέγαμε στα ελληνικά, σερβίρει ένα από τα καλύτερα brunch που μπορείτε να βρείτε την Κυριακή στην πόλη, με αλμυρές τάρτες, ομελέτες, burgers κι ασυναγώνιστα γλυκά, όπως pancakes, carrot cakes, brownies, ή banana nutella bread. Αν, μάλιστα, ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να καθίσετε έξω στα τραπεζάκια και να απολαύσετε την λιακάδα!

Φαλήρου 59, Κουκάκι, 210 9247555

10) Η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Ευφρόσυνος είναι ο άγιος των μαγειρείων, γι’ αυτό κι ο Γιώργος Γκάτσος, ο ιδιοκτήτης, που έχει σπουδάσει θεολογία στη Σερβία, τον διάλεξε για το εστιατόριό του. Σε αυτό το παραδοσιακό οινομαγειρείο, θα απολαύσετε γνήσια ελληνικά και βαλκανικά πιάτα, όπως μελάτο καβουρμά από τον Ίμερο Ροδόπης (με μοσχάρι και λίγο αρνί), λουκανικάκια με την παραδοσιακή σέρβικη συνταγή, αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις που έμαθε ο κύριος Γιώργος δίπλα σε αγιορείτες μοναχούς.

Αναστάσιου Ζίννη 34, Κουκάκι, 2109246354

11) Lotte

«Τι στην Μονμάρτη, τι στη Lotte», (σσ. πήρε το όνομά της από την ηρωίδα του Γκαίτε στον «Βέρθερο»): έτσι λένε οι θαμώνες αυτού του κουκλίστικου καφέ με την παριζιάνικη αύρα.

Εδώ, λοιπόν, κάτω από τους ήχους τζαζ και ρετρό μουσικής θα απολαύσετε καφέ, σπιτική λεμονάδα, πίτες που φτιάχνει η μαμά της ιδιοκτήτριας, και φανταστικά γλυκά. 

Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι,  21 1407 8639

12) «Συγγρουόμενο»

Είναι ένα συνεργατικό καφενείο που έφτιαξαν επτά φίλοι, θέλοντας να μείνουν μακριά από λογικές και σχέσεις εκμετάλλευσης. Τα προϊόντα τα προμηθεύονται από μικρούς παραγωγούς  και συνεταιρισμούς κι οι τιμές του είναι ασύγκριτα χαμηλές: χειροποίητα κρεατοπαρασκευάσματα χωρίς συντηρητικά από τον Βόλο, παξιμάδια και ρακή από την Κρήτη, τσίπουρο και γλυκά του κουταλιού από το Πήλιο είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε.

Φαλήρου 57, Κουκάκι,  210 9227270

13) KINONÓ

Σε αντίθεση με τα περισσότερα μπαράκια της πόλης, ο χώρος της Όλγας Μανέτα είναι άνετος κι ευρύχωρος, χωρίς, όμως, να χάνει τη ζεστασιά του. Γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται και κοινωνώ, αν και γράφεται  με ένα ιαπωνικό παιχνίδισμα, πράγμα που δηλώνει τη λιτή αισθητική του, όπου κυριαρχούν τα ξύλινα έπιπλα που έχει κατασκευάσει η Όλγα με τα χεράκια της.

Εδώ θα βρείτε πολύ καλά aperitivo και κοκτέιλ που πειραματίζονται με διάφορα βότανα, αλλά και μερικές επιλογές για φαγητό.

Φαλήρου 48 και Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι, 211 4086826

14) Μικρή Βενετία

Εξαιρετική ελληνική κουζίνα, από τα χεράκια της κυρίας Βενετίας, που φροντίζει πάντα να προμηθεύεται τα καλύτερα υλικά για τα πιάτα της, ακολουθώντας την εποχικότητα. Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τα πιάτα ημέρας, ενώ από το μενού δοκιμάστε το απάκι γουβετσάδα αλλά και τα σκιουφιχτά, ήτοι ζυμαρικά με στακοβούτυρο και ξερή μυζήθρα.

Γ. Ολυμπίου 15, Κουκάκι, 2130259158

15) Κηφήνας

Ένα από τα πιο όμορφα art café του πεζόδρομου, όπου θα βρείτε περίπου 90 ετικέτες ποτών. Επίσης, σερβίρει μια δική του μυστική συνταγή για ρακόμελο, αλλά και χειροποίητα πεϊνιρλί με τη σάλτσα της γιαγιάς. Μην σας ξεγελάει πάντως η ονομασία του, γιατί ο Κηφήνας είναι αεικίνητος: αγαπάει ιδιαίτερα τις τέχνες και τον πολιτισμό, γι’ αυτό και συχνά εδώ διοργανώνονται lives, stand up comedies, εκθέσεις και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Γ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι, 210 9239603