Ζάχαρη και Αλάτι: Εδώ φάγαμε την καλύτερη κρέπα των Νοτίων Προαστίων | 0 bovary.gr
Ζάχαρη και Αλάτι: Εδώ φάγαμε την καλύτερη κρέπα των Νοτίων Προαστίων | 0 bovary.gr
23|10|2018 13:46
SHARE
ΖΑΧΑΡΗ & ΑΛΑΤΙ

Ζάχαρη και Αλάτι: Εδώ φάγαμε την καλύτερη κρέπα των Νοτίων Προαστίων


Οι foodies, λάτρεις του καλού φαγητού ψάχνουν πάντα για νέες προτάσεις και επιλογές που ικανοποιούν τους απαιτητικούς ουρανίσκους τους.

Μια από αυτές, η κρέπα, αυτό το λεπτό αφράτο γαλλικό ζυμάρι, έχει έρθει για να μείνει στις προτιμήσεις μας εδώ και πολλά χρόνια.

Μια αλμυρή κρέπα ως γευστικό φαγητό ή μια γλυκιά ως λαχταριστό επιδόρπιο πάντα θα μας συγκινεί.

Άλλες μεγάλες και λεπτές, άλλες πιο μικρές αλλά παχιές, με αμέτρητα υλικά για να διαλέξεις...

Στο... κυνήγι της καλύτερης κρέπας της πόλης, ο δρόμος μας έβγαλε στα Νότια Προάστια, όπου από το περασμένο καλοκαίρι οι Γλυφαδιώτες (και όχι μόνο) βρήκαν το νέο στέκι τους. 

Στην Άνω Γλυφάδα και συγκεκριμένα στην οδό Γούναρη 23, άνοιξε το δίδυμο αδελφάκι του φημισμένου «Ζάχαρη και Αλάτι» των Χανίων. 

Για όσους έχουν βρεθεί στην Κρήτη, γνωρίζουν ότι μια επίσκεψη στην χανιώτικη κρεπερί αποτελεί must. Έτσι, ο Νεκτάριος Μαναράκης ανέλαβε να φέρει την «Ζάχαρη και Αλάτι» στην Αττική, όπου με αγάπη και μεράκι δημιουργεί λαχταριστές κρέπες για εμάς.

Στο «Ζάχαρη και Αλάτι» της Γλυφάδας, οι λάτρεις της κρέπας θα βρουν τον ναό τους, φτιαγμένο ακριβώς από αυτά τα δύο υλικά, ζάχαρη και αλάτι, ένα γλυκό και ένα αλμυρό.

Μεγάλη ποικιλία τυριών, αλλαντικών αλλά και φρέσκων λαχανικών εποχής, ξεχωριστές σάλτσες και σος για τις αλμυρές κρέπες αλλά και 36 διαφορετικά είδη σοκολάτας, 14 κρέμες, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηροί καρποί αλλά και παγωτό all year long περιμένουν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό πελάτη καθημερινά με τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς.

Φυσικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε την δική μας κρέπα, επιλέγοντας τα υλικά που επιθυμούμε πέρα από τις 18 αλμυρές και 19 γλυκές προτάσεις. 

Ο χώρος είναι ζεστός με ωραία ατμόσφαιρα και μοντέρνο design. Ξύλινοι πάγκοι και stand, τραπεζάκια και πολύχρωμες καρέκλες, μοντέρνα σχέδια στους τοίχους θα σε προσελκύσουν να κάτσεις με την παρέα σου να απολαύσεις εκεί την κρέπα σου.

Βλέπεις τις κρέπες και όλα τα υλικά να δημιουργούνται με φροντίδα και υπευθυνότητα μπροστά σου. Το τραγανό φύλλο είναι σήμα κατατεθέν, καθώς ο χυλός της κρέπας περιέχει μόνο δύο αυγά στις εκατό κρέπες, ενώ το φρέσκο γάλα, η βανίλια, το ντόπιο αγνό κρητικό ελαιόλαδο που χρησιμοποιούν αντί για βούτυρο, είναι αυτά που απογειώνουν την ποιότητα του φύλλου.

Από τις γλυκιές «αμαρτιές» ξεχωρίσαμε την κρέπα με μπανόφι και Lila Pause ενώ αν είστε του αλμυρού, προτιμήστε την παραδοσιακή κρέπα με ένα γευστικό twist από Κρήτη, που περιέχει γραβιέρα και απάκι Χανίων.

Όσοι προσέχετε αλλά λαχταράτε μια κρέπα, υπάρχει η εξαιρετική επιλογή της light κρέπας, η Silhouette, με cottage cheese, μανιτάρια, γαλοπούλα και μαρούλι.

Το «Ζάχαρη και Αλάτι» είναι 24ωρο, οπότε μπορείτε να το επισκεφθείτε από το πρωί έως το βράδυ. 

Το πρωί σερβίρει εξαιρετικής ποικιλίας καφέ ΤAF coffee, ενώ υπάρχουν μπύρες και αναψυκτικά από πολλές περιοχές της χώρας να συνοδεύσουν την κρέπας, είτε το μεσημέρι είτε αργά το βράδυ, πριν ή μετά το ποτό.

Δημητρίου Γούναρη 23, Άνω Γλυφάδα, 16562

Τηλ: 21 0969 0077