ΒiteBox: Σε αυτό το μαγαζί στο Κουκάκι θα βρεις τα ολλανδικά poffies, λαχταριστές μπουκίτσες με υπέροχη γεύση  | 0 bovary.gr
ΒiteBox: Σε αυτό το μαγαζί στο Κουκάκι θα βρεις τα ολλανδικά poffies, λαχταριστές μπουκίτσες με υπέροχη γεύση | 0 bovary.gr
05|11|2018 08:00
SHARE
ΒΙΤΕΒΟΧ

ΒiteBox: Σε αυτό το μαγαζί στο Κουκάκι θα βρεις τα ολλανδικά poffies, λαχταριστές μπουκίτσες με υπέροχη γεύση


Κατεβαίνοντας τη Βεΐκου, θα βρείτε τις πιο νόστιμες μπουκίτσες της Αθήνας. 

Ο λόγος για το Bitebox, ένα μικροσκοπικό χαρούμενο all day μαγαζί, που άνοιξε το καλοκαίρι, εγκαινιάζοντας μια νέα ιδέα, τα poffies, τα οποία δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στην πόλη.

Η Αγάπη Σαλαμόζη και ο Κωνσταντίνος  Kανταρτζής, έχοντας και οι δύο εμπειρία στον χώρο της εστίασης, όταν πήραν την απόφαση να  δημιουργήσουν το δικό τους μαγαζί, έψαξαν πολύ για  να βρουν κάτι πρωτότυπο. 

Δοκίμασαν, λοιπόν, πολλές street  food γεύσεις, έκαναν  μεγάλη έρευνα κι έτσι ανακάλυψαν τα poffies, αυτές τις μικρές μπουκίτσες ζύμης, που είναι το παραδοσιακό γλυκό της Ολλανδίας.

Bέβαια, τα παιδιά έχουν παραλλάξει τη συνταγή, δημιουργώντας μια δική τους μοναδική εκδοχή. Οι μπουκίτσες, εδώ, ψήνονται σε ειδικό μηχάνημα, που μοιάζει περίπου με μια βαφλιέρα, χωρίς καθόλου λάδι. Η γεύση τους είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και βάφλα, ενώ στην όψη μοιάζουν με λουκουμά. Η παραγγελία ετοιμάζεται επί τόπου, οπότε πρέπει να περιμένετε ένα δεκάλεπτο, αλλά καλό είναι, όπως μας λέει η Αγάπη, να τις αφήσετε να κρυώσουν ακόμα μερικά λεπτά, αν θέλετε να απολαύσετε καλύτερα τη γεύση τους.

Στον χώρο όλα είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από ξύλο, στις αποχρώσεις του μπεζ. Άλλωστε η μητέρα της Αγάπης έχει ένα κατάστημα με ξύλινα γραφιστικά.

Με τις συμβουλές, λοιπόν, και μεράκι οι  ιδιοκτήτες σήκωσαν μανίκια κι έφτιαξαν ένα μπαρ από σανίδες, τραπέζια και καρέκλες με ιδιαίτερο στυλ, ενώ στον εξωτερικό χώρο έχουν δημιουργήσει ένα μικρό κηπάκι,  γεμάτο φυτά και κασπό, όπου θα μπορείτε να καθίσετε ακόμα και τις κρύες μέρες, μιας και σύντομα θα τοποθετήσουν σόμπες. 

Τώρα όσον αφορά το μενού τους, αφού πειραματίστηκαν αρκετά με τη βοήθεια σεφ πάνω στα poffies, δημιούργησαν τις  δικές τους αλμυρές και γλυκές εκδοχές. Τα αλμυρά (στα 4.50 ευρώ) σερβίρονται ανά έξι τεμάχια με μια μικρή σαλάτα και μια σος επιλογής του πελάτη,- οι περισσότερες είναι χειροποίητες-  αν και τα παιδιά θα σας προτείνουν τι ταιριάζει καλύτερα με την παραγγελία σας.

Δοκιμάστε τη γέμιση με κοτόπουλο, μπέικον και κρέμα γάλακτος, την εκδοχή με τον φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και την παρμεζάνα, ή αυτή με το λουκάνικο, τη γραβιέρα και τις πολύχρωμες πιπεριές. 

Για όσους προτιμούν τα θαλασσινά, οι «γαρίδες σαγανάκι», με ντομάτα, φέτα και πιπεριά είναι εξαιρετική επιλογή, ενώ θα βρείτε και μια vegeterian παραλλαγή,  με ντομάτα, φέτα, πέστο και πάστα ελιάς.

Στα γλυκά, τώρα, που σερβίρονται ανά οκτώ τεμάχια, θα βρείτε παραλλαγές με βούτυρο μέλι και  κανέλα, με βούτυρο και ζάχαρη άχνη, αλλά και με γέμιση σοκολάτας ( γάλακτος, λευκή και bueno), ενώ στο μέλλον θα προστεθούν και νέες γεύσεις, όπως lila pause και κρέμα λεμονιού με μπισκότο. 

Τα γλυκά μπορείτε να τα συνδυάσετε με φρούτα, τριμμένο μπισκότο, ή παγωτό. Θα βρείτε, όμως, και φρουτοσαλάτες, αλλά και γιαούρτι με μέλι και καρύδια, αν προσέχετε τη σιλουέτα σας.

Στο Bitebox, επίσης, σερβίρεται brunch καθημερινά και μάλιστα όλες τις ώρες, με ομελέτες, scrambled eggs και πολύχρωμες σαλάτες.

Δοκιμάστε αυτή με τα ζυμαρικά, μανιτάρια, καπνιστή γαλόπουλα, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και σος μουστάρδας, ή τον ντάκο αλά τζιζκέικ με κρίθινα παξιμάδια, κρέμα ξινομυζύθρας, ψιλοκομμένη ντομάτα, κάπαρη κι ελαιόλαδο.

Επίσης, να ξέρετε ότι όλες τις αλμυρές εκδοχές, τις φτιάχνουν και σε μορφή σάλτσας και τις σερβίρουν  με πολύχρωμες βίδες, ή  σε πατάτες  ψητές τύπου country.

Τέλος  μπορείτε να παραγγείλετε και το Mystery BiteBox, που περιλαμβάνει 15 μπουκίτσες, κροκέτες πατάτας και τρεις σος επιλογής σας με 16 ευρώ, ώστε να δοκιμάστε πολλές γεύσεις.

Το Βitebox, όμως, μένει ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ, οπότε εδώ μπορείτε να απολαύσετε και το πότο σας ή ένα cocktail, από μια δυνατή λίστα  με 17 signature συνταγές για όλα τα γούστα. 

Ξεχωρίζει  το ξινόγλυκο Gelly με γλυκόξινη καραμέλα, ρούμι, passion fruit και χυμό ροδάκινο, το Jamaica που έχει μια αίσθηση Καραϊβικής , με ρούμι λευκό και μαύρο,  αμαρετό, κουαντρό,  ροδάκινο κι ανανά, αλλά   το Jungle Fire, με βότκα ή ρούμι,  ανανά, ροδάκινο και λεμόνι.  Επίσης, θα βρείτε σπιτικό οινόμελο, homemade λεμονάδες με δυόσμο και βιολέτα, αλλά και φοβερές ζεστές σοκολάτες με μπαχαρικά.

Ώρες λειτουργίας : Καθημερινά από τις  08:30-02:00

Βεΐκου 84, Κουκάκι,  21 0923 7817

TAGS