Zinglee
Zinglee
12|11|2018 15:49
SHARE
ZINGLEE

H νέα γαστρονομική άφιξη του Κολωνακίου λέγεται «Zinglee»


Φέτος το Κολωνάκι έχει την τιμητική του. Μπορεί να πέρασε μια δύσκολη περίοδο, όμως, τα ολοκαίνουργια μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις γωνιές του, έχουν ξαναδώσει ζωή στην πιο αριστοκρατική γειτονιά του κέντρου.

Μια από τις νέες αφίξεις, λοιπόν, είναι και το «Zinglee», που στεγάζεται στη θέση του παλιού Pepe’s, και απευθύνεται στους Αθηναίους foodies κι όχι μόνο.

Μέλος της ομάδας του Nice n Easy, που πρόσφατα έκλεισε τα δέκα χρόνια, το Zinglee του Χρήστου Αθανασιάδη και του Δημήτρη  Χριστοφορίδη είναι ένα μοντέρνο all day bistrο που προτείνει ένα ενδιαφέρον μείγμα μεσογειακών και ελληνικών παραδοσιακών γεύσεων, με νότες από πολυεθνικές κουζίνες.

Για την ιστορία, αξίζει να πούμε ότι τα εστιατόρια Nice n Easy ήταν ο πρώτος επιχειρηματικός όμιλος, ο οποίος εισήγαγε την λογική του «farm table», δηλαδή να χρησιμοποιούνται οργανικά και βιολογικά προϊόντα ως πρώτες ύλες, ενώ ο κατάλογος  των εστιατορίων περιελάμβανε προτάσεις για vegan  και gluten free πιάτα, πριν ακόμα γίνουν μόδα.

 Άλλωστε ο Δημήτρης ήθελε να μεταδώσει στους Αθηναίους το healthy lifestyle. Έναν τρόπο ζωής με γνώμονα την ευεξία, την αγάπη και το σεβασμό προς το σώμα μας και την έμφαση στην ποιοτική και υγιεινή διατροφή, αξίες που και ο ίδιος γνώρισε και ακολουθούσε από την περίοδο που ζούσε στο Λος Άντζελες στην Αμερική. Από την άλλη, ο Χρήστος, παθιασμένος με το ποιοτικό φαγητό, ήθελε να ταξιδέψει το αθηναϊκό κοινό σε πιο δημιουργικά μονοπάτια γεύσης.

Το δημιουργικό, λοιπόν, δίδυμο κάνει το νέο του βήμα με το Zinglee: το «zing» μιλάει για την ενέργεια, τον ενθουσιασμό, τη ζωντάνια. To «glee» εκπροσωπεί την απόλαυση, τη χαρά, την ευχαρίστηση.

Ο Χρήστος και ο Δημήτρης δυσκολεύονταν να διαλέξουν, έτσι έκαναν μια ψηφοφορία στα social media για την ονομασία του μαγαζιού, που απέδειξε ότι ο κόσμος διχάζεται. Έτσι είπαν να μην χαλάσουν το χατίρι κανενός, να ενώσουν αυτούς τους δυο ιδιωματισμούς σε μια λέξη, δημιουργώντας το πιο κεφάτο όνομα που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό.

Ο χώρος του παλιού «Pepe» ντύθηκε με μοντέρνα βιτρό σε ζεστά χρώματα, ενώ οι δερμάτινους καναπέδες ,οι καθρέφτες και τα  τραπέζια με ξύλο και μάρμαρο υπενθυμίζουν την αριστοκρατικότητα της περιοχής. Η γαστρονομική ταυτότητα του Zinglee  κινείται στον κεντρικό bio–organic άξονα όλων των εστιατορίων του ομίλου.

Επικεφαλής της ομάδας στην κουζίνα είναι ο Ζώης Γαρουφάλης, ενώ την επιμέλεια του καταλόγου έχει ο executive chef Χρήστος Αθανασιάδης. Συνδυάζοντας προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας με υπερτροφές από όλο τον κόσμο  δημιουργεί πιάτα μεσογειακής κουζίνας με έθνικ πινελιές από πολλές πλευρές του πλανήτη.

Εδώ, η μέρα ξεκινάει με ένα καλό πρωινό, ενώ τις Κυριακές θα μπορείτε να απολαύσετε και ένα πλούσιο brunch -που περιλαμβάνει βιολογικές προτάσεις, αλλά και μπιστρό πιάτα όπως προτάσεις από κοτόπουλο παγιάρ και ταρτάρ από μοσχαράκι γάλακτος που ετοιμάζεται μπροστά στον πελάτη, μέχρι  αφράτα pancakes με φρέσκα φρούτα, βιολογική Κορινθιακή σταφίδα και maple syrup, ενώ πάντα υπάρχουν και κάποιες επιλογές ημέρας.

Αν, πάλι, διαλέξετε το Zinglee για να γευματίσετε ή να δειπνήσετε, μπορείτε να ξεκινήσετε με soft shell tacos με φρέσκο τόνο Αιγαίου, κρέμα αβοκάντο Κρήτης και ψιλοκομμένο μαρούλι, ταρτάρ μόσχου γάλακτος με κλασικές γαρνιτούρες, και τρούφα Κοζάνης, ή ένα ψητό κατσικίσιο τυρί με kale πράσινα λαχανικά, φύλλα baby σπανακιού, ρόδι και αμύγδαλα.  

Στα κυρίως, προτιμήστε το αργοψημένο Rib eye με φασκόμηλο και πικάντικη σάλτσα τομάτας σε strozzapreti από αλεύρι κόκκινης φακής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, το Phili steak sandwich με ψητά μοσχαρίσια φιλετάκια, καραμελωμένα κρεμμύδια και λιωμένο τσένταρ, ή έναν φοβερό «Zinglee» μουσακά από ψητά λαχανικά, αρνίσιο κιμά και κρέμα από κατσικίσιο γιαούρτι. Οι λάτρεις των ζυμαρικών αξίζει να δοκιμάσουν τα ιδιαίτερα νιόκι γλυκοπατάτας με άγρια μανιτάρια, crispy kale και  σάλτσα κόκκινου κρασιού, ενώ για όσους αγαπούν τα ψάρια, ιδανική επιλογή είναι το φιλέτο λαβράκι μαρινέ σε λευκό miso σε ταμπουλέ από τρίχρωμη κινόα.

Από τις δροσερές σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με το ψητό κατσικίσιο τυρί με kale πράσινα λαχανικά, τρυφερά φύλλα baby σπανακιού, ρόδια και αμύγδαλα και μην παραλείψετε να ολοκληρώσετε την εμπειρία στο Zinglee  με ένα παγωτό φλαμπέ σε κρούστα από μαρέγκα  με κομμάτια σοκολάτας, φουντούκια και marshmallow, ή μια σοκολατένια πουτίγκα με αλμυρή καραμέλα και κρουτόν από τσουρέκι.

Το βράδυ μπορείτε να δοκιμάστε signature cocktails με την υπογραφή του πολυβραβευμένου Σταύρου Πατουχέα,  συνοδεία εξαιρετικών μουσικών επιλογών από guest dj’s, ενώ δεν θα λείπουν τα θεματικά party.

Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, 210 3608591