Αν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να καθίσετε και στη βεράντα, όπου είναι και το σημείο για τους καπνίζοντες.
Σύντομα, μάλιστα, θα στεγαστεί, οπότε ακόμα και τις κρύες μέρες, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Φυσικά πρωταγωνιστής του μαγαζιού ο ξυλόφουρνος που ήρθε από την Ιταλία και ζυγίζει 2,5 τόνους. Το μενού ακολουθεί και προσαρμόζεται στην εποχικότητα, ενώ την τιμητική τους έχουν κατά βάση οι ιταλικές πρώτες ύλες. Τις Κυριακές, όπως μάθαμε, θα προστεθούν και πιάτα που χαρακτηρίζουν το ιταλικό κυριακάτικο τραπέζι.
Οι πίτσες τώρα χωρίζονται, όπως και στο μαγαζί της Αντιπάρου σε έξι κατηγορίες: Margherite (με bacon, με bufala, με prosciutto di Parma), Rosse (οι κόκκινες capricciosa, funghi, Napoli, Norma, porcini), Bianche (οι λευκές όπως οι bresaola, grana e rucola και tricolore), Piccanti (οι καυτερές Diavolina, Nduja di Spilinga), Vegane (χορτοφαγικές) , όπως η Miranda με σάλτσα ντομάτας, τοματίνια, μελιτζάνα, κάπαρη, ελιές σκόρδο και οι Gourmet, στις οποίες ο Stefano έχει βάλει τον καλύτερο εαυτό του.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε την Strega με mozzarella, πουρέ κολοκύθας, guanciale, pecorino romano, καπνιστή scamorza και κοπανισμένο μαύρο πιπέρι.
Ο κατάλογος είναι μεγάλος αλλά πρέπει να ξέρετε πως εδώ τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Κάθε pinsa προκύπτει μετά από αμέτρητες δοκιμές και πειραματισμούς, γι αυτό αξίζει να πάτε με μεγάλη παρέα για να παραγγείλετε αρκετές στη μέση ώστε να πάρετε μια γεύση από τις ικανότητες του Stefano.
Επίσης, θα δοκιμάσετε και τα υπέροχα χειροποίητα ζυμαρικά τους, που φτιάχνονται καθημερινά για να είναι ολόφρεσκα (tornarelli al gorgonzola, gnocchetti di patate alla Sorrentina, ravioli al tartufo, lasagna alla Bolognese, tagliatelle al ragu), ενώ θα βρείτε μια ποικιλία από σαλάτες, εκλεκτά τυριά κι αλλαντικά που μπορείτε να απολαύσετε με ένα ποτήρι κρασί.
Πολλές οι επιλογές: από bresaola della Valtellina και culatello di Zibello μέχρι λαχταριστές burrata, αλλά και formaggio di Fossa di Sogliano ή Τaleggiο, που θυμίζει Μεσόγειο.
Στην κάβα θα βρείτε ιταλικές ετικέτες από όλη την περιφέρεια της χώρας, εκλεκτές επιλογές από ελληνικά λευκά, κόκκινα, ροζέ, bollicine αλλά και aperitivi.
Τέλος, για επιδόρπιο μπορείτε να δοκιμάσετε την γλυκιά εκδοχή της pinsa, με νουτέλα ή μήλο και κανέλα, τιραμισού, προφιτερόλ και Νapoleon με κρέμα και σοκολάτα ή φρούτα εποχής.
Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές: 18.30-23.00, Σάββατo: 15.30-23.00, Κυριακή: 13.30-17.00, Δευτέρα κλειστά
Τιμή ανά άτομο: περίπου στα 25 ευρώ
Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι, 210 6801040