Δοκιμάσαμε πρώτοι το χριστουγεννιάτικο μενού του Juju bar restaurant -Και ανυπομονούμε για το ρεβεγιόν | 0 bovary.gr
Δοκιμάσαμε πρώτοι το χριστουγεννιάτικο μενού του Juju bar restaurant -Και ανυπομονούμε για το ρεβεγιόν | 0 bovary.gr
10|12|2018 13:50
SHARE
JUJU

Δοκιμάσαμε πρώτοι το χριστουγεννιάτικο μενού του Juju bar restaurant -Και ανυπομονούμε για το ρεβεγιόν


Η ιδέα πίσω από την μαγεία των Χριστουγέννων είναι να μοιράζεσαι τα πάντα με αυτούς που αγαπάς. 

Λίγο πριν το 2019 και, γι αυτόν που αγαπώ, αποφάσισα να αναζητήσω το πιο ωραίο μενού των Χριστουγέννων. Ένα τέλειο ρεβεγιόν, ένα ιδιαίτερο δώρο και μια ανάμνηση που θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στην κοινή μας ζωή. Δεν αφήνω τίποτα στην τύχη. Η εποχή προστάζει μαγεία, festive outfits, λάμψη, και new years resolution με την πιο glam διάθεση κι εγώ οφείλω να υπακούσω. 

Η ιδέα: Να δοκιμάσω το μενού του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν του Juju bar, του νέου restaurant-bar της Αθήνας και ίσως του πιο hot σημείου της πόλης αυτή τη στιγμή. 

Η αποστολή: Δεν είναι απλή αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι του ομίλου Διβάνη, αποδεικνύουν -για άλλη μια φορά- ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Το Juju bar restaurant (Ζούζου) μού συστήθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Ένας μοναδικός χώρος στην καρδιά της πόλης με art deco design και τα πιο απίθανα κοκτέιλ που ήπια τελευταία. Το όνομά του που σημαίνει «μάγια για καλή τύχη», είναι αυτή ακριβώς η δόση μαγείας που χρειάζομαι για να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς η νέα χρονιά. 

Μέσα στο Divani Caravel, η μυστική πόρτα με οδηγεί σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, εμπνευσμένο από την ταινία 8½ του Φεντερίκο Φελίνι. Το Juju bar restaurant. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, το μαύρο μαρμάρινο πάτωμα, τα έπιπλα, το εντυπωσιακό bar με το ξύλο δουλεμένο στο χέρι, δημιουργούν ένα σύμπαν νοσταλγικό, σχεδόν όπως το είχα φανταστεί.

Θα δοκιμάσω πρώτη το μενού του ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και θα προσπαθήσω να μεταφέρω την εμπειρία όπως ακριβώς την έζησα. 

All set: Το μενού με διάθεση εορταστική με προϊδεάζει για μια πραγματικά εκστατική γαστρονομική εμπειρία. 
Kαλωσόρισμα του σεφ με κροκέτα πάπιας και σάλτσα hoisin πορτοκαλιού. Η εμφάνισή του ένα πραγματικό αριστούργημα. Η πρώτη μπουκιά, μια έκρηξη λεπτών αλλά διαπεραστικών γεύσεων. Μια φίνα αρχή, ένα πιάτο ολόφρεσκο και ελαφρύ υπόσχεται μια ακόμη καλύτερη συνέχεια. 

Η εντυπωσιακή βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ με τσορίθο σωτέ, κάρδαμο και πράσινο λάδι μυρωδικών, έρχεται ως άλλη βασίλισσα του χειμώνα. Η κρεμώδης σούπα αγκινάρας και το τραγανό ισπανικό λουκάνικο τσορίθο δημιουργούν με τις υφές τους μια έντονη αντίθεση και ένα μοναδικό γαστρονομικό αποτέλεσμα. 

Η πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων συνεχίζεται με το ταρτάρ σολομού με σαλάτα από φύκια Hijiki και ρίζες λωτού, μαγιονέζα wasabi, tobico και μους αβοκάντο. Ένα πλούσιο αλλά εκλεπτυσμένο πιάτο με φρέσκο σολομό.

Η αναμονή για το κυρίως-έκπληξη δεν κράτησε πολύ, αφού τα πιάτα έρχονται με εξαιρετικά σωστό timing στο τραπέζι. Tα φιλετάκια γαλοπούλας γεμιστά με δαμάσκηνα και κουκουνάρι, σάλτσα Μαυροδάφνης με φρούτα του δάσους, πουρέ κάστανο με τρούφα και gel σοκολάτας, έφτασε τη σωστή στιγμή. Ένα πιάτο τόσο μοναδικό, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Τρυφερό φιλέτο γαλοπούλας, υπέροχα δεμένη σάλτσα με νότες φρούτων του δάσους κι ένας βελούδινος πουρές κάστανο με τρούφα σε τέλεια αναλογία και ισορροπία. 

Το μενού κλείνει με την απαραίτητη δόση glam, δηλαδή με μους κάστανου σε βάση εκλαντόρ με σάλτσα πορτοκαλιού (μια μικρή αμαρτία τόσο στην όψη όσο και στη γεύση) και φυσικά με έναν αρωματικό καφέ και τα παραδιοσιακά γλυκίσματα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες καθώς και ένα κονιάκ. 

Αν αυτό δεν είναι το ιδανικό μενού του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο. 

Ή μάλλον μπορώ. Φανταστείτε να απολαμβάνετε αυτά τα υπέροχα πιάτα με festive dresscode, σε ένα trendy party, με μουσικές από τον Dj, συνοδεία σαξοφώνου, στον πιο όμορφο χώρο της πόλης. Αυτό θα είναι το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν του Juju bar restaurant, και δεν έχω κανέναν λόγο να μην το ξαναζήσω!

Το τραπέζι για δύο μόλις έκλεισε. 

Juju bar restaurant «Divani Caravel» 

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Ιλίσια
Tηλ: 2107207000