10 χρόνια Black Duck -Οι μαύρες πάπιες κάνουν τις γιορτές στην Αθήνα μοναδικές | 0 bovary.gr
10 χρόνια Black Duck -Οι μαύρες πάπιες κάνουν τις γιορτές στην Αθήνα μοναδικές | 0 bovary.gr
BLACK DUCK

10 χρόνια Black Duck -Οι μαύρες πάπιες κάνουν τις γιορτές στην Αθήνα μοναδικές


Τα φώτα της πόλης ανάβουν: η Αθήνα φορά τον πιο λαμπερό της εαυτό και στολίζει τους δρόμους της.

Η μαγεία των γιορτών δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι κάτι χειροπιαστό: είναι οι άνθρωποι και οι ζεστές στιγμές που μοιραζόμαστε μαζί τους. Οι γιορτές βγάζουν στην επιφάνεια τις παιδικές μας αναμνήσεις και την νοσταλγία μας γι’αυτές: αποδεικνύουν ότι τα πιο φωτεινά συναισθήματα λάμπουν ακόμα.

Στους δρόμους ξεχύνονται οι άνθρωποι και οι επιθυμίες τους: κι όλες έχουν κάτι κοινό: την χαρά. Στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν μέρη που υπόσχονται να φτιάξουν για εσάς αξέχαστες αναμνήσεις. Γίνονται το σκηνικό μιας γιορτής που θα γραφτεί στην ιστορία της ζωής σας με ανεξίτηλα γράμματα. Στην οδό Χρήστου Λαδά, στον αριθμό 9, σκανδαλιάρικα παπιά στολίστηκαν και ετοιμάζονται να σας υποδεχτούν.

Το «Black Duck Multiplarte», το εμβληματικό πια καλλιτεχνικό στέκι που αποτελεί κομμάτι της διαδρομής της Αθήνας μέσα στο χρόνο, γιορτάζει για 10η χρονιά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και γίνεται ο οικοδεσπότης μιας μεγάλης γιορτής, με καλεσμένους τους πιο αγαπημένους του φίλους, όλους εσάς.

H μέρα στο Black Duck Multiplarte ξεκινά με εικόνες που αλλάζουν την "χορογραφία" της καθημερινότητας: την κάνουν πιο ζεστή, πιο χαλαρωτική, πιο μελωδική.

«Η μυρωδιά του φρέσκου καφέ είναι μια από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις» είχε πει ο Hugh Jackman: αυτή την μυρωδιά θα απολαύσετε και στο Black Duck Multiplarte στο ξεκίνημα της ημέρας σας και δεν θα έχετε παρά να συμφωνήσετε με τον ηθοποιό!

Ένας αχνιστός φρεσκοκαβουρδισμένος καφές κι ένα εορταστικό γλυκό δημιουργούν ένα δίδυμο στο οποίο κανένας ουρανίσκος δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα.

Όσο η μέρα προχωρά, ζητά «ενισχύσεις»: ένα ελαφρύ brunch είναι το απαραίτητο, γευστικό καύσιμο για την συνέχεια.

Μια ζεστή σούπα κολοκύθα με κάστανo μπορεί να γίνει ένα γαστρονομικό διάλειμμα στις βόλτες για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας που θα αρχίσουν να μπαίνουν στο πρόγραμμά σας.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στο Black Duck Μultiplarte κάνει κάθε βράδυ του Δεκεμβρίου ξεχωριστό: σας περιμένει για ένα aperitif ή ένα cocktail μετά το θέατρο ή για ένα ατμοσφαιρικό δείπνο συνοδεία πλούσιας λίστας κρασιών.

Μια πολλά υποσχόμενη συνάντηση γεύσεων, ήχων και αρωμάτων θα κρύβουν όλες οι γιορτινές ημέρες που έρχονται.
 

Η γιορτινή διάθεση θα κορυφωθεί στα δύο ρεβεγιόν.

Ο Chef και η ομάδα του έβαλαν όλη τους την μαεστρία και δημιούργησαν ένα λαχταριστό μενού.

Συγκεκριμένα, την Παραμονή των Χριστουγέννων μπορείτε να απολαύσετε: (για το καλωσόρισμα) ζωμό από λαχανικά, μπρουσκετάκι με σκόρδο και σκόνη από μανιτάρι πορτσίνι, σούπα γλυκιάς κολοκύθας με μους κάστανο, πράσινη σαλάτα με φιλέ αμυγδάλου, cranberries, μιξ σπόρων και βινεγκρέτ πορτοκαλιού, (για ορεκτικό) μαριναρισμένο σολομό με ψητό παντζάρι και μαρμελάδα μανταρίνι, (επιλογή από κυρίως πιάτο) κατσικίσιο κότσι με baby καρότα, πατάτες, πράσο και σάλτσα ροδιού, μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με δαμάσκηνο, πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και σάλτσα gravy, (για το κρασί) ποικιλία από κατσικίσια τυριά με αποξηραμένα φρούτα και κριτσίνια.

Το δείπνο τελειώνει με ένα γλυκό που θα ολοκληρώσει την συμφωνία των γεύσεων: banoffee με κάστανο και mille-feuille πορτοκάλι είναι οι προτάσεις του μενού.

Μια εκλεκτή λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα σας περιμένει για επιλέξετε το ποτό που θα συνοδεύσει συζητήσεις, γέλια και ιστορίες.

Η Βικτώρια Ταγκούλη και ο Χρήστος Θεοδώρου στο πιάνο, θα βρίσκονται εκεί και τις δύο παραμονές για μια ατμοσφαιρική μουσική περιπλάνηση στο χθες και το σήμερα, με τραγούδια που σημαδεύτηκαν από την φωνή κορυφαίων ερμηνευτριών.

Μετά την ζωντανή μουσική και το δείπνο, ξεκινούν οι ξέφρενες στιγμές στο bar. Το πάρτι δεν σταματά μέχρι να ξημερώσει.

Τον Δεκέμβριο, τα δώρα έχουν την τιμητική τους: εσείς, δεν έχετε παρά να αφεθείτε στην χειροποίητη γοητεία των προτάσεων της «Μαύρης Πάπιας».

To Βlack Duck Atelier είναι γεγονός και ετοιμάζει πυρετωδώς την πρώτη του έκθεση -που θα ανοίξει τις πόρτες της από τα μέσα του μήνα- με χειροποίητες δημιουργίες, ρούχα υψηλής ραπτικής, φωτιστικά, μαξιλάρια, κοσμήματα, κατασκευές και πρωτότυπα δώρα για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
 

Αυτές τις γιορτές δημιουργήστε αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή: βρεθείτε στα μέρη που αγαπάτε με τους ανθρώπους που κάνουν τις στιγμές σας μοναδικές.

Οι μαύρες πάπιες του κέντρου της Αθήνας γίνονται οι οικοδέσποινες μιας μεγάλης γιορτής: το όνομά σας βρίσκεται ήδη στη λίστα των καλεσμένων.

Tip! Μην παραλείψετε να ζήσετε την εμπειρία του Gluhwein (ζεστό κρασί με μυρωδικά)!

Δείτε το μενού και όλες τις πληροφορίες στο www.blackduck.gr


Χρήστου Λαδά 9α, 210 3234760