Το Άλφicon στο Παγκράτι είναι ο απόλυτος speakeasy γαστρονομικός προορισμός για τα ρεβεγιόν των φετινών γιορτών  | 0 bovary.gr
Το Άλφicon στο Παγκράτι είναι ο απόλυτος speakeasy γαστρονομικός προορισμός για τα ρεβεγιόν των φετινών γιορτών | 0 bovary.gr
ΑΛΦΙCON

Το Άλφicon στο Παγκράτι είναι ο απόλυτος speakeasy γαστρονομικός προορισμός για τα ρεβεγιόν των φετινών γιορτών


Μια βόλτα στους δρόμους της στολισμένης Αθήνας είναι αρκετή για να σε παρασύρει σε ρυθμούς γιορτής.

Οι παρέες ενώνονται, οι επιθυμίες γίνονται ευχές και οι στιγμές περιμένουν να γίνουν αξέχαστες αναμνήσεις.

Οικοδέσποινα στις πιο λαμπερές βραδιές του χρόνου γίνεται η πόλη. Τα ρεβεγιόν των φετινών γιορτών θα είναι ξεχωριστά γιατί εμείς θα τα κάνουμε να γίνουν: διαλέγοντας ατμοσφαιρικές γωνιές της Αθήνας, δοκιμάζοντας πιάτα που μαγειρεύονται με μεράκι, σηκώνοντας τα ποτήρια μας για να πιούμε εις υγείαν των αγαπημένων μας προσώπων και των ονείρων μας.

Στην καρδιά της Αθήνας, υπάρχει ήδη η χαρά που προσδοκούν οι αισθήσεις σας. Αρκεί να την αναζητήσετε στα σωστά μέρη.

Aνάμεσα στην πλατεία Μάνου Χατζιδάκι και το Καλλιμάρμαρο, υπάρχει ένα εστιατόριο που αποτελεί τόπο συνάντησης γεύσεων. To Άλφicon.

Η απόλαυση εκεί είναι σοβαρή υπόθεση. Την έχει αναλάβει ένα δίδυμο που βλέπει την γαστρονομία σαν μια συναρπαστική περιπέτεια. Μια πρόκληση.

Τις φετινές γιορτές, δύο νεαροί και ταλαντούχοι σεφ, ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργιάς κάνουν το Παγκράτι έναν ξεχωριστό προορισμό για τις συναντήσεις των γιορτών.

Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργιάς είναι οι σεφ του Aλφicon
Ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργιάς είναι οι σεφ του Aλφicon

Ένα νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Ηρώνδα γίνεται ένας ναός της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πειραματίζεται με γεύσεις που δεν έχουν σύνορα.

Το όνομα του μαγαζιού είναι η ένωση δύο λέξεων με ευφάνταστο τρόπο: μας προδιάθετει για γαστρονομικές εμπειρίες με άποψη.

Η λέξη «άλφι» (κριθάρι) συναντήθηκε με την λέξη «icon» (εικόνα): το εστιατόριο απέκτησε ένα μοναδικό όνομα που ξεχωρίζει στον χάρτη της αθηναϊκής εστίασης. Όπως οι γεύσεις του. 

Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σερβίρονται με ένα μοντέρνο twist που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους γευστικούς κάλυκες.

H εμπειρία των σεφ του Άλφicon στις κουζίνες του κόσμου είναι το υλικό που κάνει την διαφορά στη συνταγή της επιτυχίας τους.

Η καλαισθησία αυτού του εστιατορίου σε επίπεδο design είναι ένα ακόμα στοιχείο που του χαρίζει θετικό πρόσημο: αυτές τις γιορτές, το Άλφicon, δημιούργησε ένα festive σκηνικό ανεπιτήδευτης κομψότητας.

Γιορτινές λεπτομέρειες αγγίζουν διακριτικά τον χώρο: το μαγαζί θέλησε να μείνει πιστό στην λεπτή αισθητική που το χαρακτηρίζει.

Οι σεφ βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, θέλοντας να αναδείξουν την αγνότητα και την ποικιλία των γεύσεων από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Κάθε μέρος της Ελλάδας έχει κρυμμένους γαστρονομικούς θησαυρούς και πρώτες ύλες αναντικατάστατες.

Το Άλφicon πρωτίστως με αυτές πειραματίζεται, γι’αυτό και το γευστικό αποτέλεσμα απογειώνεται.

Τα μενού του Άλφicon για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουν πρωτότυπες γεύσεις που οι σεφ έχουν συνθέσει με μεράκι, θέλοντας να ικανοποιήσουν όλο το φάσμα των γαστρονομικών απαιτήσεων του κοινού.

Τα Χριστούγεννα μπορείτε να αφεθείτε στα αρώματα και τις γεύσεις γιορτινών πιάτων με υλικά σε δυνατούς συνδυασμούς: σελινόριζα με σκόρδο και δεντρολίβανο, χτένι με μήλο, μπούκοβο και λάδι μυρωδικών, χειροποίητο ζυμαρικό με μοσχάρι, κολοκύθα, και ξυνισμένη κρέμα, πάπια με γλυκοπατάτα και μαυροδάφνη, μοσχάρι σε σφολιάτα, με πατάτα και τρούφα.

Επίλογος στο δείπνο, μια λαχταριστή τάρτα σοκολάτα, με μαρέγκα και φυστίκι που λιώνει στο στόμα.

Λίγες ημέρες μετά, θα υποδεχθείτε το 2019 με ένα αξέχαστο γεύμα -τι καλύτερο από το να καλοσωρίζεις μια νέα χρονιά με εκλεκτές γεύσεις.

Το πρωτοχρονιάτικο μενού θα είναι εξίσου απολαυστικό με το χριστουγεννιάτικο: πατάτα με πράσο και τρούφα, καραβίδα με σχινόπρασο και καυτερή πιπεριά, κριθάρι με αχινό και εσπεριδοειδή, φραγκόκοτα με αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, κουκουνάρι και τραχανά, μαύρος χοίρος με καρότο και φασκόμηλο.

Για επιδόρπιο, ένα γλυκό που μας γυρίζει νοσταλγικά στα παιδικά μας χρόνια, με ένα μοντέρνο twist: τσουρέκι με κάστανο και λευκή σοκολάτα!

Ιδιαίτερη αναφορά δεν θα μπορούσε να μην γίνει στις γεύσεις που ρέουν στα ποτήρια μας, απολαμβάνοντας τα πιάτα του μαγαζιού.

Το μενού συνοδεύεται από βιοδυναμικά κρασιά που προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα. Παράγονται με διαδικασίες μη παρεμβατικές, χωρίς χημικές εισροές.

Mετά το πέρας των γιορτών, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το χειμερινό μενού: μια πανδαισία γεύσεων που αιφνιδιάζει ευχάριστα τον ουρανίσκο με κάθε μπουκιά.

Μπορείτε να επιλέξετε κρεμμυδόσουπα με μοσχαρίσιο λουκάνικο και μετσοβόνε, ψάρι ταρτάρ με λάδι μυρωδικών, αυγοτάραχο και μπούκοβο, μοσχάρι ταρτάρ με λάδι τρούφας, φουντούκι και μανιτάρι, παντζάρι με καρδιά μαρουλιού, πορτοκάλι και κοκκάρι, γαρίδα με εσπεριδοειδή, κόλιανδρο και λωτό, σαλάτα πάπιας με φύλλας εποχής, βινεγκρέτ φουντούκι και ξυνισμένη κρέμα, αγριογούρουνο με χειροποίητο ζυμαρικό, βελανίδια και μπεσαμέλ, τραχανάς με συκώτι, γλυκό σκόρδο και ξηρή μαυροδάφνη, μυλοκόπι με κουνουπίδι, σέσκουλο και μυρωδικά, κατσικάκι με φάβα, καφέ και πορτοκάλι, χοιρινή πανσέτα με ρεβύθια, κυδώνια και πετιμέζι, μοσχαρίσιο μάγουλο με κολοκύθα, καρύδια και γλάσο.

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, φτιάξτε συλλεκτικές βραδιές με την ίδια μαεστρία που οι άνθρωποι του Aλφicon έφτιαξαν το εορταστικό μενού.

Περιμένει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Ηρώνδα 8, Παγκράτι, 21 6900 5059.

www.alficonathens.com

info@alficonathens.com

Facebook: Alficon