Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος/ Facebook: Νίκος Καρανικόλας & Πελαγία Καρανικόλα
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος/ Facebook: Νίκος Καρανικόλας & Πελαγία Καρανικόλα
22|12|2018 15:43
SHARE
CHRISTMAS PARKS

8 χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Αττική για μαγικές οικογενειακές στιγμές


Μπορεί το Ροβανιέμι να είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά, όμως ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να αφήσει παραπονεμένο κανένα παιδί στον κόσμο. 

Έτσι και φέτος, η πόλη μας έχει γεμίσει χριστουγεννιάτικα στέκια, όπου ο ίδιος και οι βοηθοί του θα περάσουν χαρούμενες ώρες με τους μικρούς τους φίλους ή με όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά.

1) Το «Πάρκο του Άη-Βασίλη» στον Φλοίσβο

Το Πάρκο Φλοίσβος φιλοξενεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Άη Βασίλη και τους βοηθούς του, τα ξωτικά, μετατρέποντάς το σε ένα ονειρικό, παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο τοπίο με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Εκτός από τα κλασικά παιχνίδια, όπως το καρουζέλ και τα συγκρουόμενα αυτοκίνητα, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πατινάζ, αλλά και να δουν ταινίες σε 7D cinema, ενώ δεν θα λείπουν και εργαστήρια κατασκευών ή ζωγραφικής αλλά και παραστάσεις.

Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 21 0988 5140

Το «Πάρκο του Άη-Βασίλη» στον Φλοίσβο/ Facebook
Το «Πάρκο του Άη-Βασίλη» στον Φλοίσβο/ Facebook

2) Christmas Fantasy Park στο Κλειστό Κέντρο Ξιφασκίας

Το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο χώρο για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους, που θα απολαύσουν παιχνίδια και θεάματα απ’ όλον τον κόσμο.

Σε έναν τεράστιο κλειστό χώρο 7.500 τμ, ειδικά διαμορφωμένο και φυλασσόμενο, μπορείτε να περιηγηθείτε από το πρωί έως το βράδυ, με ασφάλεια και χωρίς να ανησυχείτε για τις ιδιοτροπίες του καιρού.

Τα καρουζέλ, το παγοδρόμιο και το Polar Express είναι μερικά από τα αμιγώς χριστουγεννιάτικα παιχνίδια του πάρκου. Ο χώρος είναι ιδανικός για τα πολύ μικρά παιδιά θα περάσουν καλά, αφού διαθέτει και baby park για τα πιτσιρίκια ηλικίας 1-5 ετών. Μάλιστα, με το ίδιο ημερήσιο εισιτήριο που ανέρχεται στα 12 ευρώ, μπορείτε να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις και μαγικά σόου.

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Ελληνικό Αργυρούπολη (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο),  2109213310

3) Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελεί εορταστικό προορισμό και τα φετινά Χριστούγεννα.

Φωτεινές εγκαταστάσεις, παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι,τρία πανύψηλα έλατα στην Αγορά και 80 στολισμένα δέντρα, συνθέτουν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που μπορείτε να επισκεφτείτε με ελεύθερη είσοδο! Περιηγηθείτε, περπατήστε ανάμεσα στις διαδραστικές εγκαταστάσεις, αγγίξτε τις, ανακαλύψτε τα φωτεινά πλαίσια, φωτογραφήστε τα και φωτογραφηθείτε σε αυτά και ζήστε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ φωτός. Στην καρδιά αυτού του παραμυθένιου κόσμου, βρίσκεται το παγοδρόμιο που σας καλεί να φορέσετε τα παγοπέδιλά σας.

Επίσης το Πάρκο φιλοξενεί πλήθος εργαστηρίων και παιχνιδιών με θέμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 21 6809 1000

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/ Facebook -Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας & Πελαγία Καρανικόλα
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/ Facebook -Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας & Πελαγία Καρανικόλα

4) Aidonakia Christmas Village παρέα με τα Paw Patrol

Λίγο πιο βόρεια και συγκεκριμένα στο Μαρούσι, τα γνωστά Αηδονάκια αποκτούν και φέτος το δικό τους χριστουγεννιάτικο χωριό με guests stars, τα Paw Patrols και την επίσημη μασκότ τους τον Marshall, που θα σας περιμένει για να φωτογραφηθείτε μαζί του. 

Οι μικροί επισκέπτες μάλιστα μπορούν να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, να λύσουν ένα χριστουγεννιάτικο μυστήριο και μετά να διασκεδάσουν στα κλασικά παιχνίδια του λούνα παρκ, ή να πάρουν μέρος στο κυνήγι του θησαυρού με βασικό σκοπό να σώσουν τα Χριστούγεννα.    

Για να κλείσετε την έξοδό σας, επιβάλλεται να ανεβείτε στη ρόδα για να θαυμάσετε από ψηλά την χριστουγεννιάτικη Αθήνα!

Ανδρέα Παπανδρέου και Διονύσου 155, Μαρούσι, 2106196948

5) O κόσμος του Καρυοθραύστη στο Golden Hall

Ένααπό τα ωραιότερα παραμύθια όλων των εποχών ζωντανεύει στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου Golden Hall και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν πρωταγωνιστές στην μαγική χριστουγεννιάτικη ιστορία του μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.  

Μπορείτε επίσης από εδώ να στείλετε τα γράμματά σας στον Αϊ-Βασίλη, να συμμετέχετε σε παιχνίδια και κληρώσεις, να δοκιμάσετε γλειφιτζούρια, σοκολάτες και μαλλί της γριάς κατευθείαν από τη Χώρα των Ζαχαρωτών.  

Τέλος, μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα με το Nutcracker Express, που θα σας οδηγήσει στη καρδιά της ονειροχώρας του Καρυοθραύστη.

Λ. Κηφισίας 37A, Μαρούσι, 2106803440

6) Santa Claus Kingdom στο MEC Παιανίας

Σε έναν τεράστιο στεγασμένο χώρο, οι μικροί μας φίλοι θα βρουν αμέτρητα παιχνίδια, δημιουργικά και μουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις,μάγους με απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και χριστουγεννιάτικη Αγορά – και μάλιστα με ένα ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια.

Έξω από το χιονισμένο δάσος, θα βρείτε το Christmas Εxpress να σας περιμένει! Ανεβείτε στο πανέμορφο τρενάκι και διασχίστε το Santa Claus Kingdom! 

Επίσης, επισκεφτείτε το τεράστιο παγοδρόμιο, 300 τ.μ., ασταμάτητα στριφογυριστά loops.

Λεωφόρος Λαυρίου 301, 190 02, Παιανία, 210 6199 777

7) Christmas Street food village στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου

 Εδώ μας περιμένει ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό με ξύλινα σπιτάκια και τις πιο new age καντίνες της πόλης που θα προσφέρουν γεύσεις γλυκές και αλμυρές από όλο τον κόσμο.

Παραδοσιακοί γκεζλεμέδες, αυθεντικά πιροσκί και πιλμένι, μυρωδάτα φαλάφελ, μεξικάνικα τσούρος, αυθεντικές ιταλικές πίτσες και σπαγγέτι, αφράτες βάφλες, βιενέζικη σοκολάτα, καραμέλες καρουζέλ, μοναδικές σαλάτες και απίθανα σάντουιτς, σούπες βελουτέ, ιδιαίτερα hot dog και κρέπες  είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε σε αυτό το food market.

Στο χωριό, όμως, υπάρχουν και δραστηριότητες για τα παιδιά. Στο σπιτάκι του Άη Βασίλη και του Καρυοθραύστη, οι μικροί επισκέπτες συναντούν τις πιο παραμυθένιες ιστορίες και συμμετέχουν σε πολλά διαδραστικά παιχνίδια, ενώ στο Christmas Theater θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όχι μια αλλά εννέα διαφορετικές παραστάσεις, που θα μας ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο!

Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι, 211 7701700

8) «Η Επέλαση των Ξωτικών» στην Τεχνόπολη

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της πόλης έρχεται και φέτος για να δώσει ξεχωριστό αέρα στις Γιορτές σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μικροί και μεγάλοι θα επισκεφτούν το αρχηγείο του Άγιου Βασίλη, θα του γράψουν το δικό τους γράμμα, που μπορούν είτε να το στείλουν ταχυδρομικώς μέσω των ΕΛΤΑ είτε να το παραδώσουν στα Ξωτικά και φυσικά να παίξουν εντελώς δωρεάν στα τρία ολοκαίνουργια Εργοστάσια Γλυκών, Χαράς και Παιχνιδιών! 

Επίσης, όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια, escape rooms αλλά και σε αμέτρητες- και συγκεκριμένα γύρω στις 250- εκδηλώσεις. Κι επειδή με τόσο παιχνίδι αποκλείεται να μην πεινάσετε, μπορείτε να περάσετε    από το food market του Christmas Festival και να δοκιμάσετε χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Πειραιώς 100,  Γκάζι,  2103461589

«Η Επέλαση των Ξωτικών» στην Τεχνόπολη/ Facebook
«Η Επέλαση των Ξωτικών» στην Τεχνόπολη/ Facebook