Henhouse: To νέο, αμερικάνικο bistro του Χολαργού είναι εμπνευσμένο από την Ποτοαπαγόρευση | 0 bovary.gr
Henhouse: To νέο, αμερικάνικο bistro του Χολαργού είναι εμπνευσμένο από την Ποτοαπαγόρευση | 0 bovary.gr
15|01|2019 14:00
SHARE
HENHOUSE

Henhouse: To νέο, αμερικάνικο bistro του Χολαργού είναι εμπνευσμένο από την Ποτοαπαγόρευση


Από τα πρώτα μπαρ του Χολαργού, το «Bootleg», έχει αποκτήσει πλέον τους σταθερούς του θαμώνες, οπότε οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να επεκτείνουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ανοίγοντας ακριβώς δίπλα, το «Henhouse», ένα αμερικάνικο μπιστρό, εμπνευσμένο από την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης. 

Το όνομά του έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Καταρχάς, οι bootlegs την δεκαετία του ’20 ήταν οι παράνομοι διακινητές αλκοόλ.

Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, εκείνη την περίοδο υπήρξαν περισσότερες γυναίκες από άντρες bootleggers κι αυτό γιατί, οι γυναίκες ήταν πιο δύσκολο να εντοπιστούν και να συλληφθούν, μιας και απαγορευόταν να τους πραγματοποιηθεί σωματικός έλεγχος. 

Έτσι, χρησιμοποιώντας τη θέση τους, τη γνώση τους και το πνεύμα τους, ανέλαβαν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία κοινωνία που θεωρούνταν ανδροκρατούμενη. Μία από αυτές  ήταν και η Έσθερ Κλαρκ, διάσημη bootlegger, γνωστή και ως Henhouse bootlegger, που διακινούσε παράνομο αλκοόλ με μεγάλη επιτυχία. Όταν τελικά συνελήφθη από τις αρχές, 50 λίτρα παράνομο αλκοόλ βρέθηκαν κρυμμένα σε φωλιές στο κοτέτσι του σπιτιού της, εξ ου και το παρατσούκλι. 

Goat Cheese Chevre: Ζεστό κατσικίσιο τυρί chevre μέσα σε χειροποίητη tempura, φρούτα του δάσους, πίκλα κρεμμύδι και λάδι από σχοινόπρασο
Goat Cheese Chevre: Ζεστό κατσικίσιο τυρί chevre μέσα σε χειροποίητη tempura, φρούτα του δάσους, πίκλα κρεμμύδι και λάδι από σχοινόπρασο

Με μότο το «Εat, drink & relax» και comfort food αλά αμερικέν το Henhouse, μας υποδέχεται σε έναν καλαίσθητο χώρο, που θα μπορούσε να είναι και σκηνικό ταινίας εποχής.

Σκούρα μαρμάρινα τραπέζια, μια εντυπωσιακή μπάρα και πετρόλ αποχρώσεις στους τοίχους, δημιουργούν ένα ζεστό περιβάλλον που συμπληρώνεται από τον προσεγμένο φωτισμό- χαζέψτε τα ιδιαίτερα ρετρό φωτιστικά και θα καταλάβετε. 

Το μαγαζί ξεκινά να σερβίρει καθημερινά στη 1.30 μ.μ από καφέ μέχρι ελαφριά γεύματα ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται υπό τους ήχους jazz και swing σε cosy bar-restaurant. Το μενού επιμελείται η νεαρή σεφ Βασιλική Πολυχρονοπούλου, ακολουθώντας τη λογική του american comfort dining, αν και δεν λείπουν οι επιρροές κι από άλλες κουζίνες.

Ξεκινήστε με την αμερικάνικη coleslaw, που εδώ σερβίρεται σε μια πολύ καλή εκδοχή με κόκκινο και λευκό λάχανο, sour cream και χυμό φρέσκου μήλου, ή μια σαλάτα από σπαγγέτι κολοκυθιού με φρέσκα μυρωδικά, κάσιους, ντοματίνια και χυμό από lime.

Μοιραστείτε στη μέση μια γλυκοπατάτα στον φούρνο με sour cream και τραγανό μπέικον, ένα mac’n’cheese ( κλασικό macaroni με χειροποίητη μπεσαμέλ τυριών), ή γαρίδες στη σχάρα που σερβίρονται με καλαμπόκι αλατισμένο, αμύγδαλο και μυρωδικά.

Pork Belly:  Χοιρινή pancetta σιγομαγειρεμένη με φρέσκα μυρωδικά. Συνοδεύεται από πουρέ καρότου, shallot σωτέ, σάλτσα από ρούμι και λάδι από σχοινόπρασο
Pork Belly: Χοιρινή pancetta σιγομαγειρεμένη με φρέσκα μυρωδικά. Συνοδεύεται από πουρέ καρότου, shallot σωτέ, σάλτσα από ρούμι και λάδι από σχοινόπρασο

Στην κατηγορία pasta θα βρείτε με κεφτεδάκια και σπιτική κόκκινη σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά, όπως θα τα τρώγατε σε κάποιο ιταλικό της Νέας Υόρκης, χειροποίητα νιόκι ρικότας με σάλτσα κόκκινου κρασιού, ριζότο άγριων μανιταριών με  σάλτσα shallot, αλλά και κους κους με γαρίδες, μαγειρεμένες σε ζωμό bisque.

Φυσικά από ένα αμερικάνικο μπιστρό δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα burgers,- όλα από χειροποίητο κιμά που φτιάχνουν οι ίδιοι.

Angus burger: [Σπιτικό ψωμάκι, χειροποίητος κιμάς με λιωμένο τυρί cheddar, ψητή τομάτα, coleslaw σαλάτα, κρεμμύδι και τηγανητό αυγό]
Angus burger: [Σπιτικό ψωμάκι, χειροποίητος κιμάς με λιωμένο τυρί cheddar, ψητή τομάτα, coleslaw σαλάτα, κρεμμύδι και τηγανητό αυγό]

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το Αngus burger με λιωμένο τυρί cheddar, ψητή τομάτα, coleslaw σαλάτα, κρεμμύδι και τηγανητό αυγό, ή αυτή με το αρνί, κατσικίσιο τυρί, μελιτζάνα σχάρας, ψητή ντομάτα και σος γιαουρτιού - αλλά και τα hotdogs, που φτιάχνονται από χειροποίητα μπριός και συνοδεύονται με σπιτικές σος.

Θα βρείτε ένα με σιγομαγειρεμένη πανσέτα και ένα με λουκάνικο.

Από τα κυρίως, ξεχωρίζει η χοιρινή pancetta σιγομαγειρεμένη με φρέσκα μυρωδικά, που συνοδεύεται από πουρέ καρότου, shallot σωτέ, σάλτσα από ρούμι και λάδι από σχοινόπρασο, τα πατροπαράδοτα Pork rRbs με sause BBQ, ενώ θα βρείτε και μια πολύ τρυφερή Rib Eye taliata, με μια αίσθηση από λάδι τρούφας.

Αν πάλι προτιμάτε τα θαλασσινά, μπορείτε να παραγγείλετε λαβράκι σεβίτσε, με μυρωδικά, πράσινο μήλο, φινόκιο και φρέσκο χυμό lime, ή ένα φιλέτο σολομού. 

 Banoffee: Mousse mascarpone, πουρέ μπανάνας και σπιτική αλμυρή καραμέλα
Banoffee: Mousse mascarpone, πουρέ μπανάνας και σπιτική αλμυρή καραμέλα

Για γλυκό έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα banoffee με Mousse mascarpone, πουρέ μπανάνας και σπιτική αλμυρή καραμέλα, προφιτερόλ, ή soft cookies  με mousse φυστικοβούτυρου και σπιτική αλμυρή καραμέλα.

Tέλος, η  μπάρα εστιάζει σε κλασικά ποτά, όπως ταιριάζει στο κλίμα της εποχής που το Henhοuse εκπροσωπεί.

Φανερωμένης 8, Χολαργός,  2106565573

TAGS