Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης
Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης
17|01|2019 14:49
SHARE
APERIO CUCINA & VINO

Στο Αperio cucina & vino θα δοκιμάσεις αυθεντικά ιταλικά πιάτα σε μοναστηριακό τραπέζι


Η  δημιουργική ομάδα του «White Spoon» του Χολαργού, μετά από το «Big Spoon» της Αγίας Παρασκευής, επιστρέφει στην περιοχή της με μια καθαρά ιταλική πρόταση. 

Το Aperio Cucina & Vino, λοιπόν, ειδικεύεται στις αυθεντικές made in Italy συνταγές, επιμένοντας στις πρώτες ύλες και τις καθαρές γεύσεις.

Θα το βρείτε στην Λεωφόρο Μεσογείων, σ' έναν χώρο που καταρχάς θα σας εντυπωσιάσει με την αισθητική του. Εδώ, τo ξύλο και το τούβλο κυριαρχούν δημιουργώντας ένα industrial περιβάλλον, που ενισχύεται από τις πετρόλ αποχρώσεις και τα φυτά εσωτερικού χώρου, ενώ τα ρετρό τραπέζια και η ροτόντα δίνουν έναν vintage αέρα. Στη μέση ο χτιστός φούρνος και το μεγάλο μπαρ τραβάει το βλέμμα, - προσέξτε την διάταξη των μπουκαλιών, πράγματι έχει μεγάλο ενδιαφέρον-, ενώ στο πατάρι θα δείτε μια υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα, που σας προετοιμάζει για τις νοστιμιές που θα ακολουθήσουν.  

Επίσης, υπάρχει κι ένα όμορφο μοναστηριακό τραπέζι, που έχει κάνει επιτυχία στις μεγάλες παρέες- αν, όμως, το θέλετε, πρέπει να κάνετε κράτηση, ειδικά τις μέρες αιχμής.  

Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης
Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης

Η μουσική από τα ηχεία έχει τη σφραγίδα γνωστών DJ’s, που επιλέγουν κομμάτια από τα ‘80s-‘90s, αλλά και τζαζ. 

Και στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν τραπέζια, αλλά πρέπει να περιμένετε να ζεστάνει ο καιρός για να  τα προτιμήσετε.

To Aperio ξεκινάει να σερβίρει από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη 13:00, brunch και πρωινό με ιταλικό χρώμα, με πιάτα όπως frittata, αβγά ποσέ σε φοκάτσια αρωματισμένη με δεντρολίβανο, αυγά ποσέ με μανιτάρια, αβοκάντο, καπνιστό χοιρινό, κρέμα παρμεζάνας, ή την πατροπαραδοτη Piadina, δηλαδή ιταλικό ψωμάκι με προσούτο, φύλλα ρόκας, τοματίνια και λάδι βασιλικού, που δεν θα βρείτε εύκολα σε άλλα εστιατόρια.

 

Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης
Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης

Αν πάλι είστε του γλυκού δοκιμάστε pancakes με μασκαρπόνε  ξύσμα λεμονιού, κακάο και σιρόπι καφέ, ή cinnamon rolls με κρέμα τυριού κι άρωμα βανίλιας. Την επιμέλεια του μενού έχει ο σεφ Κώστας Καρακώστας, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλούς σεφ, οπότε έμαθε τα μυστικά της κουζίνας τους εκ των έσω. Έτσι εμμένει σε παραδοσιακές συνταγές και πιάτα που θα τρώγαμε αν επισκεπτόσασταν την γείτονα χώρα, δημιουργώντας ταυτόχρονα και τους ίδιους συνδυασμούς.

Από τα antipasti, ξεχωρίζουν οι φλοίδες μοσχαρίσιου φιλέτου με πιπεριά, καπνιστή, σάλτσα πιπεριάς, βαλεριάνα, άνθος αλατιού και τρούφα,  ή οι κλασικές  ριζοκροκέτες  με γκουαντσιάλε, πεκορίνο, μαϊντανό, πέστο λιαστής ντομάτας και ρόκα. 

Συνοδεύστε τα με μια ανάμεικτη σαλάτα με αχλάδι κοφί, γκοργκοντζόλα και φιστικί, ή μια panzanella, που είναι κατά έναν τρόπο η ιταλική χωριάτικη, με ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι μοτσαρελάκι ακαι κρουτόν.   

Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης
Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης

Στην κατηγορία pasta, θα βρείτε μια αυθεντική καρμπονάρα, παπαρδέλες αλά νορτσίνα με λουκάνικο και πάστα τρούφας, μαύρο ταλιoλίνι με γαρίδες, όστρακα, σπαράγγια, σαφράν, φινόκιο και λεμόνι, αλλά και ριζότο με κολοκύθα, μασκαρπόνε και προσούτο San daniele, ή μια χορτοφαγική εκδοχή με μανιτάρια, πάστα τρούφας, μαϊντανό και μπισκότο παρμεζάνας.

 

Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης
Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης

Από τον φούρνο, τώρα, βγαίνουν έξι διαφορετικές πίτσες, κάποιες κλασικές κι άλλες πιο ξεχωριστές με ιδιαίτερα υλικά, όπως αυτή με την σάλτσα γλυκοπατάτας, μοτσαρέλα, φιλέτο καπνιστού μοσχαριού και τσιμιτσούρι, ή μία με μοτσαρέλα, κρέμα παντζαριού με κατσικίσιο τυρί γκουαντσιάλε, και καρύδι. 

Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης
Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης

Τέλος, υπάρχουν και τέσσερα εκλεκτά κυρίως πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν. 

Έχουμε και λέμε: κοτόπουλο μαγειρεμένο σε κενό αέρος με ψητές πατάτες, ψητή πιπεριά, μους παρμεζάνας και τσιμιτσούρι, φιλέτο σολομού σχάρας με χόρτα, παντζάρια, πουρέ καρότου και brown butter, οσομπούκο σιγομαγειρεμένο σε κρασί και black angus ψημένο και κομμένο σε φέτες με μικρές πατάτες κονφί, ψητά μανιτάρια, τοματίνια και κρέμα κρεμμυδιού.

Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης
Φωτογραφία: Ζαχαρίας Δημητριάδης

 Στο τέλος, για επιδόρπιο κλείστε παραδοσιακά, με τιραμισού, πανακότα με σμέουρα και μύρτιλο ή  choco calzone με κρέμα ρικότα, σοκολάτα και berries.

Στην καλά ενημερωμένη κάβα, έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα, ενώ θα βρείτε και μερικές επιλογές σε κοκτέιλ.

Μεσογείων 258, Χολαργός, 210 6542002