Ινδικό ή ελληνικό χειροποίητο σουβλάκι: Δύο νέες αφίξεις για όλα τα γούστα  | 0 bovary.gr
Ινδικό ή ελληνικό χειροποίητο σουβλάκι: Δύο νέες αφίξεις για όλα τα γούστα | 0 bovary.gr
19|01|2019 12:43
SHARE
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ

Ινδικό ή ελληνικό χειροποίητο σουβλάκι: Δύο νέες αφίξεις για όλα τα γούστα


Δυο νέες γευστικές αφίξεις στην πόλη γεμίζουν το κέντρο της Αθήνας με μυρωδιές από το πιο αγαπημένο πιάτο όλων των Ελλήνων.

Η μία στην Αιόλου σερβίρει υγιεινά ελληνικά σουβλάκια, η άλλη στο Μοναστηράκι μάς προτείνει μια πιο εξωτική εκδοχή, που θα σας ταξιδέψει μέχρι την μακρινή Ινδία.

1) Ermina’s

Εντάξει σουβλατζίδικα υπάρχουν πολλά, όμως, η Ερμίνα Βασιλειάδου στο δικό της λιλιπούτειο κατάστημα που άνοιξε στην Αιόλου, σερβίρει χειροποίητα και σπιτικά, όπως θα τα έφτιαχνε μια μαμά.

Άλλωστε, η ίδια έχει τέσσερα παιδιά και ξέρει από πρώτο χέρι ότι το σουβλάκι αποτελεί την αγαπημένη τους επιλογή. Γι’ αυτό, άλλωστε αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της γευστική γωνιά, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους το παραδοσιακό μας street food στην πιο υγιεινή εκδοχή.

Εδώ, όλα τα κρέατα είναι ελληνικά και έρχονται από μικρές φάρμες της Βορείου Ελλάδας, τα κοτόπουλα είναι ελευθέρας βοσκής, ενώ οι πατάτες κόβονται καθημερινά στο χέρι.

Το κάθε σουβλάκι έχει τη δική του σάλτσα, όπως για παράδειγμα, μια σπιτική γιαουρτάδα , ή χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, ενώ homemade είναι και πίτες.

Επειδή, όμως, η Ερμίνα ήθελε κάτι διαφορετικό για το κατάστημά της, συνεργάστηκε με τον έμπειρο Γρηγόρη Τσακίρη,που έχει φτιάξει το μενού του «Centrale» και του «Ρις με γούστο», που τις έδωσε νόστιμες συνταγές.

Στον κατάλογο, θα βρείτε, επίσης, σουβλάκια με μπιφτέκι μοσχάρι, μπιφτέκι χοιρινό και κοτόπουλου, καθώς και φιλετάκια χοιρινά και κοτόπουλου, τα οποία μπορείτε να τα απολαύσετε και σε μερίδες φτιαγμένες με τα πιο φρέσκα υλικά.

Αιόλου 19Γ, Αθήνα, 210 3254638

2) Naanwich

Μπορεί το σουβλάκι να θεωρείται μια κατεξοχήν ελληνική νοστιμιά, όμως, ένα νέο μαγαζί που πρόσφατα άνοιξε στην Ερμού συνδυάζει τη δική μας παράδοση με την ινδική γαστρονομική κουλτούρα, δημιουργώντας το Νaanwich.

Το όνομά του είναι μια σύντμηση της λέξης naan, που είναι το ινδικό ψωμί, και του δυτικότροπου sandwich, οπότε, εδώ μιλάμε για μια fusion street food εκδοχή, που παντρεύει αρμονικά τον δυτικό και τον ανατολίτικο πολιτισμό. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο ινδικό fast food, που μας δίνει τηv δυνατότητα να απολαύσουμε γρήγορα, υγιεινά και οικονομικά μια εξωτική γεύση.

Μπορείτε να πάρετε το σουβλάκι σας στο χέρι, να καθίσετε στα ξύλινα τραπέζια του ισογείου ή του πρώτου ορόφου που έχουν μια μοντέρνα ατμόσφαιρα και αισθητική-  καμία σχέση δηλαδή με τα φολκλόρ ινδικά που έχουμε συνηθίσει-  ενώ όταν ο καιρός είναι καλός προτιμήσετε τις δύο εξωτερικές βεράντες, που έχουν θέα στην Ακρόπολη.

Εδώ, οι ολόφρεσκες πίτες naan γεμίζονται με κοτόπουλο, σε τρεις παραδοσιακές συνταγές - tikka, curry, masala- ενώ θα βρείτε και χορτοφαγικές παραλλαγές. 

Οι παραδοσιακοί ινδικοί φούρνοι tandoori , που μπορείτε να τους χαζέψετε από την ανοιχτή κουζίνα ,   ψήνουν τα ολόφρεσκα naan bread τη στιγμή της παραγγελίας,  τα οποία  σερβίρονται στην παραλλαγή που προτιμάτε με τα ανάλογα παρελκόμενα, Επίσης για τους vegetarian υπάρχει και μια επιλογή με falafel.

Το ινδικό σουβλάκι από μόνο του αποτελεί ένα πλήρες γεύμα και είναι εξαιρετικά θρεπτικό και χορταστικό, παρόλα αυτά στο Naanwich θα βρείτε και κάποια πιάτα χαρακτηριστικά της ινδικής κουζίνας. 

Δοκιμάστε μια πράσινη σαλάτα με μαρούλι, κέιλ, αβοκάντο, αγγούρι και σουσάμι, την veggie βελουτέ σούπα, ή τις ινδικές κίτρινες φακές dall chana.

Συνοδεύστε το γεύμα σας  με το χαρακτηριστικό δροσιστικό ινδικό ρόφημα, το lassi, που φτιάχνεται με γιαούρτι, νερό, μπαχαρικά και φρούτα- στο Naanwich θα το βρείτε με μάνγκο.

Βέβαια αν θέλετε κάτι σε αλκοόλ, μπορείτε να επιλέξετε από το ψυγείο–βιτρίνα μια κρύα μπύρα- υπάρχουν ετικέτες από όλο τον κόσμο, πολλές ινδικές και αρκετές από τις ανερχόμενες ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Ερμού 115, Moναστηράκι , 210 3213280