Ψαράκι στο χωνάκι. Το ιδιαίτερο ψαρικό street food που ξεκίνησε στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και έγινε λατρεία, ήρθε ακόμα πιο κοντά μας με νέο κατάστημα στους Αμπελόκηπους.
Γαύρος, σαρδέλα, γαριδάκι και πολλά άλλα νόστιμα ψαρικά από ελληνικές θάλασσες, σερβιρισμένα στο χωνάκι για τους βιαστικούς ή σε πιάτο για τους πιο παραδοσιακούς, μαγειρεμένα πάντα με βολιώτικο μεράκι.
Ο ιδιοκτήτης του, ο Ζήσης Παπαζήσης, που κληρονόμησε το πάθος για την κουζίνα και τα θαλασσινά από τον παππού του, είχε την καταπληκτική ιδέα να βάλει τα ψαράκια σε χωνάκια και να προσφέρει στους Αθηναίους μια εύκολη και ταυτόχρονα πολύ υγιεινή λύση για γρήγορο φαγητό.
Αν παρατηρήσετε τα σουπλά του μαγαζιού, θα διαβάσετε πάνω τους την ιστορία του παππού Ζήση και της γιαγιάς Ουρανίας που, στο δικό τους κατάστημα στο Βόλο πίσω από την ψαραγορά, έφτιαξαν ένα γαστρονομικό στέκι, για τους λάτρεις του τσίπουρου.
Παθιασμένοι και οι δύο με τη μαγειρική, και ιδιαίτερα με τα ψαρικά, είχαν μετατρέψει το τραπέζι της αυλής στη Βελισσαρίου, σε χώρο γαστρονομικής συνάντησης συγγενών, φίλων, γειτόνων ακόμη και περαστικών με εκλεπτυσμένο ουρανίσκο!