Ζήσης, Ψαράκι στο χωνάκι
Ζήσης, Ψαράκι στο χωνάκι
21|01|2019 17:00
SHARE
ΖΗΣΗΣ

«Ζήσης»: Το ψαράκι στο χωνάκι ήρθε ακόμα πιο κοντά μας -Το νέο κατάστημα στους Αμπελόκηπους


Ψαράκι στο χωνάκι. Το ιδιαίτερο ψαρικό street food που ξεκίνησε στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και έγινε λατρεία, ήρθε ακόμα πιο κοντά μας με νέο κατάστημα στους Αμπελόκηπους. 

Γαύρος, σαρδέλα, γαριδάκι και πολλά άλλα νόστιμα ψαρικά από ελληνικές θάλασσες, σερβιρισμένα στο χωνάκι για τους βιαστικούς ή σε πιάτο για τους πιο παραδοσιακούς, μαγειρεμένα πάντα με βολιώτικο μεράκι.

Ο ιδιοκτήτης του, ο Ζήσης Παπαζήσης, που κληρονόμησε το πάθος για την κουζίνα και τα θαλασσινά από τον παππού του, είχε την καταπληκτική ιδέα να βάλει τα ψαράκια σε χωνάκια και να προσφέρει στους Αθηναίους μια εύκολη και ταυτόχρονα πολύ υγιεινή λύση για γρήγορο φαγητό.

Αν παρατηρήσετε τα σουπλά του μαγαζιού, θα διαβάσετε πάνω τους την ιστορία του παππού Ζήση και της γιαγιάς Ουρανίας που, στο δικό τους κατάστημα στο Βόλο πίσω από την ψαραγορά, έφτιαξαν ένα γαστρονομικό στέκι, για τους λάτρεις του τσίπουρου. 

Παθιασμένοι και οι δύο με τη μαγειρική, και ιδιαίτερα με τα ψαρικά, είχαν μετατρέψει το τραπέζι της αυλής στη Βελισσαρίου, σε χώρο γαστρονομικής συνάντησης συγγενών, φίλων, γειτόνων ακόμη και περαστικών με εκλεπτυσμένο ουρανίσκο! 

Γαύρος, μαριδούλα, αθερίνα, αλλά και τσιπούρα πελαγίσια, μπαρμπούνια, χταποδάκι, θράψαλο και όλα τα καλά της θάλασσας είχαν καθημερινά την τιμητική τους.

Απαραίτητο συμπλήρωμα; Εκλεκτό τσίπουρο και καλοκουρδισμένες κιθάρες για τις ιδιαίτερες στιγμές.

Η ζωή, λοιπόν, ήταν ωραία με τηγάνι, αλεύρι, αλάτι και… ψαράκι στο χωνάκι.

Τότε ήταν που ο εγγονός του είδε για πρώτη φορά τον παππού του να τυλίγει σε λαδόκολλα ψάρια για τους πελάτες του που τα έπαιρναν μαζί τους στο σπίτι ή στη δουλειά.

Μια άλλη εκδοχή -θα τη βρείτε κι αυτή γραμμένη- λέει ότι την ιδέα τήν εμπνεύστηκε από τα ναυτάκια του στόλου, που για να περάσουν κρυφά στα πλοία λαχταριστούς ψαρομεζέδες και να συνεχίσουν το τσιμπούσι εν πλω, τού ζητούσαν να κρύψει στα καπέλα τους τις εκλεκτές του λιχουδιές.

Σήμερα, ο εγγονός Ζήσης που κληρονόμησε από τον παππού το πηγούνι αλλά και το πάθος για τα ψαρικά, παρουσιάζει το ψαράκι στο χωνάκι του 21ου αιώνα. 

Ψαράκια και θαλασσινά, γαύρος, αθερίνα, μαρίδα, γαριδούλα, όλα σας περιμένουν στο χωνάκι αλλά και στο τραπέζι.

Μαζί με το ψιλό ψαράκι, στο “Ψαράκι στο Χωνάκι” προσφέρουν και άλλα καλά της θάλασσας.

Ψάρι ημέρας, λυθρίνι, μπαλάς, μπαρμπούνι είναι στη διάθεσή σας, ζουμερό και ολόφρεσκο.

Απολαύστε και τα θαλασσινά τους, χταποδάκι, καλαμάρι, γαρίδα ή θράψαλο.

Και όσον αφορά τις σπεσιαλιτέ τους, όπως καραβιδομακαρονάδα βολιώτικη, έχουν φυσικά τη… σφραγίδα Ζήση (παππού και εγγονού).

Ψαράκι στο Χωνάκι, λοιπόν. Ο Ζήσης σε καλεί να το ζήσεις και στο κατάστημά του στους Αμπελόκηπους!

Zήσης

Λ.Κηφισίας 105Α,

Αμπελόκηποι 115 23​

Τ. 2130 992 992

Διαβάστε επίσης: «Ζήσης»: Εδώ τρως ψαράκι στο χωνάκι και παίρνεις ρέστα από πεντάευρο