Μπορεί να το έχετε ακούσει ως «beef and reef» ή ως «surf and turf», όπως συνηθίζεται κυρίως στην Αμερική, αλλά τώρα ήρθε η ώρα και να το δοκιμάσετε.
Καταρχάς, ο όρος αναφέρεται σε πρωτοποριακή γαστρονομική τάση που συνδυάζει στο ίδιο πιάτο κρέας και ψάρι.
Στην Ευρώπη, βέβαια, χρόνια τώρα υπάρχει και είναι αρκετά διαδεδομένη, ενώ ακόμα και παραδοσιακά πιάτα πολλών χωρών στηρίζονται σε αυτή τη λογική - όπως για παράδειγμα, η αυθεντική ισπανική παέγια, ή τα ιταλικά «mare monte», που δένουν γεύσεις της θάλασσας και του βουνού.
Ο κύριος Γιώργος Τραϊτοράκης, λοιπόν, αν και γνώριζε ότι έπαιρνε ένα μεγάλο ρίσκο, γιατί το κοινό συχνά είναι διστακτικό και δεν τολμάει να δοκιμάσει καινούργιες γεύσεις, δημιούργησε το πρώτο Beef and Reef εστιατόριο.
Θα το βρείτε στο Ηράκλειο, εκεί όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το Club Κουζίνα. Ο χώρος δεν έχει αλλάξει ριζικά, έχει ανακαινιστεί, βέβαια, με ζεστά χρώματα, αλλά διατηρεί το παλιό ύφος, ενώ, πλέον η κουζίνα είναι ανοιχτή, οπότε μπορείτε να ρίξετε καμιά ματιά, -αν και δεν είναι καλή ιδέα να κλέψετε συνταγές, γιατί οι συνδυασμοί είναι πολύ δύσκολοι για να πετύχουν από έναν μη επαγγελματία. Ο σεφ του μαγαζιού, όμως, ο κύριος Ευάγγελος Τσιμένης, που έχει ασχοληθεί με την ιταλική γαστρονομία, έφτιαξε όλες τις συνταγές που θα δοκιμάσετε εδώ, μετά από πολλούς πειραματισμούς.