Τα νέα πιάτα του εστιατορίου IT στη Σκουφά, είναι ό,τι ακριβώς πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα | 0 bovary.gr
Τα νέα πιάτα του εστιατορίου IT στη Σκουφά, είναι ό,τι ακριβώς πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα | 0 bovary.gr
29|01|2019 14:14
SHARE
IT RESTAURANT

Τα νέα πιάτα του εστιατορίου IT στη Σκουφά, είναι ό,τι ακριβώς πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα


Η ιστορία του IT, ξεκινάει στα μέσα του 2000. Τότε που η Κάλλια Καμπουρίδου, οραματίστηκε ένα υγιεινό fast food.

«Θυμάμαι το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρισκόμουν στο κέντρο και οι επιλογές για ένα γρήγορο γεύμα περιορίζονταν στο κλασικό fast food, μπέργκερ, σουβλάκια..» αναφέρει η ιδιοκτήτρια του ΙΤ. «Κάπως έτσι σκεφτήκαμε με τον τότε συνεργάτη μου να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου οι Αθηναίοι θα μπορούν να απολαμβάνουν στο γραφείο τους γρήγορο, αλλά υγιεινό φαγητό». Και κάπως λετσι γράφτηκε το μενού με τις δροσερές σαλάτες και τα ελαφριά γεύματα... 

Το 2013, μετά από μια καταστροφή -το μαγαζί της Πανεπιστημίου κάηκε στις φωτιές του 2012- το IT, χτίστηκε και πάλι από τις στάχτες του.  Αυτή τη φορά στην καρδιά του Κολωνακίου. Στο νούμερο 29 της Σκουφά. Και δεν χρειάζεται να πάρεις το γεύμα μαζί σου αν δεν θες. Ο υπέροχα διακοσμημένος χώρος, με τη ζεστασιά του ξύλου και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που εκπέμπουν οι vintage λάμπες Edison, σε καλεί να χαλαρώσεις κοντά του. Καναπέδες με πολύχρωμα μαξιλάρια φιλοξενούν τις παρέες, τραπεζάκια και καρέκλες με scandi φιλοσοφία για τα ζευγάρια που θέλουν να νιώσουν οικεία. Όλα μέσα στο IT «φωνάζουν» σπίτι. 

Όσο για το μενού; Φρέσκο, χειροποίητο, καθαρό, υγιεινό, νόστιμο. Αυτά είναι τα κύρια συστατικά των πιάτων του IT και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος, ο νέος Corporate Chef του ομίλου ΙΤ, με εμπειρία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αν το όνομά του σας είναι γνωστό, είναι γιατί έχει υπάρξει Head Chef στο Vezene, Head Chef στο City bistro, Head Chef στο Grand Resort Lagonissi κ.ά.

O Χρύσανθος Μανωλόπουλος, πιστός στη φιλοσοφία, την αισθητική και τη γευστική φινέτσα ΙΤ, επιμένει στις καθαρές γεύσεις, στις ποιοτικές και εποχικές πρώτες ύλες και προτείνει νέα πιάτα.

Στα ορεκτικά ξεχωρίζουν δύο νέες τραγανές μπρουσκέτες από χειροποίητο ψωμί: ολικής με ταρτάρ σολομού και σως αβοκάντο και σικάλεως με σπεκ, κατσικίσιο τυρί, chutney κολοκύθας, και πετιμέζι.  

Το δροσερό ταρτάρ τόνου με παντζάρι, αχλάδι και σως lime, συνδυάζει τους γλυκούς τόνους του αχλαδιού με τη δροσιά του τόνου και την οξύτητα του lime.

Στις σαλάτες προτείνει την αποδομημένη σπανακόπιτα που κρύβει τραγανά φύλλα κρούστας με Κρητική στάκα, ανθότυρο και χιόνι φέτας. 

Για τους λάτρεις των θαλασσινών επιλογών, ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος δημιούργησε δυο απλά και εντυπωσιακά πιάτα: ταλιατέλλες με φρέσκο τόνο και κάπαρη και μυλοκόπι με πολέντα, μαριναρισμένο φοινόκιο, σπανάκι και φιστίκι Αιγίνης.

Για τους meat lovers, προτείνει χειροποίητα ζυμαρικά με μοσχαρίσιο ραγού και μυρωδικά και ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι με μανιτάρια και κρέμα σελονόριζας.

Στο μενού παραμένουν τα all-time-classic πιάτα του ΙΤ, όπως το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε σως γιαουρτιού, το κοτόπουλο μπιφτέκι, το ζουμερό burger, οι πατάτες Κύπρου αλλά και οι ολόφρεσκες σαλάτες που αγαπάμε.
Τη γευστική εμπειρία ΙΤ έρχονται να ολοκληρώσουν τα cocktails με την υπογραφή του Νίκου Νικολάκου, καθώς και η εξαιρετικά ενημερωμένη wine list.

IT RESTAURANT

Σκουφά 29,
Κολωνάκι, Αθήνα 10673
Τ: 210 3635773, 210 3631827