Τhird Place: Το βερολινέζικο καφέ στο κέντρο της Αθήνας όπου μπορείς να βγάλεις ακόμη και τα παπούτσια σου | 0 bovary.gr
Τhird Place: Το βερολινέζικο καφέ στο κέντρο της Αθήνας όπου μπορείς να βγάλεις ακόμη και τα παπούτσια σου | 0 bovary.gr
05|02|2019 12:25
SHARE
THIRD PLACE

Τhird Place: Το βερολινέζικο καφέ στο κέντρο της Αθήνας όπου μπορείς να βγάλεις ακόμη και τα παπούτσια σου


Τα work cafes, όπου κάποιος μπορεί να καθίσει και να δουλέψει στο laptop του -αυτός είναι ο λόγος που έχουν δεκάδες πρίζες- χωρίς κανείς να τον κοιτάζει περίεργα, είναι η νέα τάση στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό ολοένα και περισσότερα τέτοιου είδους μαγαζιά ξεπηδούν στις γωνιές της πόλης.

Ένα από αυτά είναι το Τhird Place- διάσημο στο Ιnstagram εξαιτίας της τουαλέτας του, που πραγματικά μοιάζει με μικρό στούντιο, αλλά και της πρωτοποριακής του διακόσμησης.

Θα το βρείτε στην οδό Απόλλωνος στο ισόγειο μια παλιάς αθηναϊκής πολυκατοικίας του’60 και  σίγουρα θα σας τραβήξουν την προσοχή οι αναδιπλούμενες τζαμαρίες, που ουσιαστικά φέρνουν το πεζοδρόμιο μέσα στο μαγαζί. 

Άλλωστε οι αρχιτέκτονες του γραφείου Amalgama-Architects που ανέλαβαν τον σχεδιασμό του χώρου ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο αστικό περιβάλλον: τσιμεντένιες κολώνες, καλωδιώσεις και φανερές σωληνώσεις συνδυάζονται με το γκρι χρώμα στους τοίχους και pop έπιπλα εμπνευσμένα από το καλλιτεχνικό κίνημα Μemphis group κάτω από το μότο «Το σπίτι σου μακριά από το σπίτι σου», που υπήρξε η κεντρική ιδέα των ιδιοκτητών. 

Μεγάλο ατού το συνεδριακό τραπέζι, όπου μπορούν να καθίσουν μεγάλες παρέες ή ομάδες εργασίας, αλλά και οι κερκίδες, που θυμίζουν λίγο και σκάλα πλατείας, όπου οι πελάτες μπορούν ακόμα και να βγάλουν τα παπούτσια τους, αν το επιθυμούν.

Άλλωστε σύμφωνα με την κοινωνιολογική μελέτη του Ray Oldenburg, οι άνθρωποι μοιράζουν την ζωή τους μεταξύ τριών σημείων:

του σπιτιού τους (first place), του χώρου όπου εργάζονται (second place) και ενός χώρου όπου απολαμβάνουν να βρίσκονται με φίλους συνοδεία καφέ ή ενός ποτού και καλής μουσικής (third place). 

Αυτό είχαν στο μυαλό τους η δημοσιογράφος Κατερίνα Παπαποστόλου και ο Μιχάλης Τσουμάνης, οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, που έφτιαξαν το Third Place σαν το σπίτι μας, καταργώντας παράλληλα τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Παντρεύοντας κεντροευρωπαϊκό design και το μίνιμαλ στυλ της Άπω Ανατολής, το Third Place έγινε τελικά  μια ενδιαφέρουσα μίξη,  που θυμίζει κεντρικά καφέ του Βερολίνoυ ή της Σεούλ, και γι’ αυτό είναι τόσο αγαπητό στους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα.

Όσο αφορά στην τουαλέτα, η έμπνευσή της είναι από τον καλλιτέχνη Lee Sol. -venus mansion και τα παιδιά  επέλεξαν να την βάψουν  ροζ, δηλώνοντας ότι τα χρώματα είναι genderless.

Οι προτάσεις σε ροφήματα και ποτά είναι εξίσουιδιαίτερες με την όλη αισθητική.

Καταρχάς θα βρείτε μια ποικιλία από διαλεκτούς καφέδες, όπως specialty single origin από τους Έλληνες roasters Ofellia Coffees, εκλεκτούς φρεσκοκαβουρδισμένους κόκκους από τη Βραζιλία αλλά και guest origins μεταξύ άλλων από την Αιθιοπία, την Κολομβία και την Κόστα Ρίκα.

Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζει αναμφίβολα η εκλεκτή ποικιλία καφέ Geisha, αλλά και το βραζιλιάνικο Yellow Bourbon με γευστικό προφίλ σοκολάτας και ξηρών καρπών.

Εσείς διαλέγετε και τα παιδιά στην μπάρα μπορούν να σας τους ετοιμάσουν όπως προτιμάτε: flat white, drip coffee ζεστής εκχύλισης, coffee tonic, caffè latte με φρέσκο γάλα χαμηλών λιπαρών αλλά και γάλα σόγιας ή αμυγδάλου  είναι μόνο μερικές από τις επιλογές για όσους δεν επιμένουν σταθερά στον κλασικό εσπρέσο.

 Επίσης θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από ποικιλίες τσαγιού: πράσινο, μαύρο, λευκό και κόκκινο τσάι, καθώς και αντιοξειδωτικά ροφήματα, όπως το matcha latte και golden latte από κουρκουμά, κατάλληλα για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή. 

Από τον κατάλογο δεν λείπουν φυσικά και οι φρεσκοστυμμένοι φυσικοί χυμοί και τα  smoothies, ενώ αν σας πιάσει η λιγούρα και θέλετε ένα γλυκάκι, μπορείτε να παραγγείλετε εξαιρετικά  χειροποίητα  cookies, ενεργειακές μπάρες, muffins ή κάποιο από τα λαχταριστά cakes. 

Εμείς πάντως λατρέψαμε το cheesecake φούρνου επάνω σε σοκολατένια βάση από brownies και το σουφλέ σοκολάτας.

Αν πάλι ανήκετε στους early drinkers, δοκιμάστε το  φημισμένο Aperol Spritz, κάποια από τα βιολογικά κρασιά,- στη λίστα φιγουράρουν ακόμα και δυσεύρετες ετικέτες- ή τις μπύρες που προέρχονται από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, ενώ υπάρχει και μια σειρά mixed drinks από premium ποτά  που συνδυάζονται με τα  αναψυκτικά Thomas Henry.

Ξεχωρίζουν το Gin με Cherry Blossom tonic, αλλά και το ρούμι με Ginger Beer.

  Επίσης, οι ιδιοκτήτες έχουν οικολογικές ευαισθησίες, γι΄ αυτό χρησιμοποιούν οικολογικά cups και take away σακουλάκια, μας προτρέπουν να αποφεύγουμε τα πλαστικά καλαμάκια, ενώ έχουν προσθέσει  στον κατάλογό τους και vegan επιλογές.

Σύντομα, όπως μαθαίνουμε, αναμένονται και αλμυρά σνακ.

Το Τhird Place λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ (Σάββατο από τις 10 το πρωί), ενώ τις Κυριακές ο χώρος διατίθεται για την διεξαγωγή events, meet-up εταιρειών και φωτογραφίσεων.

 Απόλλωνος 23 Β, Αθήνα, 2111824014