Rudu Bar
Rudu Bar
08|02|2019 12:33
SHARE
RUDU BAR

Rudu Bar: Το νέο στέκι στα Πετράλωνα με βερολινέζικο αέρα κι ένα μικρό μυστικό στο όνομά του


Τρεις φίλοι, ο Χρήστος Κρεμαστάς, ο Ανέστης Ιορδανίδης και ο Κωνσταντίνος Σιάνος, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μπαρ για να γίνει στέκι και πραγματικά το κατάφεραν, αφού από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, το Rudu στα Πετράλωνα έγινε σημείο συνάντησης.

«Θέλουμε οι πελάτες μας να είναι και φίλοι, να νιώθουν άνετα στο μαγαζί. Πάνω απ' όλα  είμαστε καλοί άνθρωποι», μας λέει Χρήστος γελώντας.    

«Ούτως ή άλλως, στην Αθήνα υπάρχουν πολύ καλά μαγαζιά, με φοβερούς καφέδες, απίστευτα κοκτέιλ, καλά ποτά, αλλά νομίζω ότι το στέκι του ο καθένας το επιλέγει για πολύ προσωπικούς λόγους. Ένα τέτοιο προσωπικό μέρος θέλαμε να δημιουργήσουμε…Κάπως έτσι προέκυψε  το Rudu».

Τι σημαίνει Rudu είναι ένα άλυτο μυστήριο, αφού οι ιδιοκτήτες του δεν αποκαλύπτουν το μυστικό τους .

«Δεν ξέρω πότε κι αν θα αποφασίσουμε να σας πούμε πώς βρήκαμε αυτό το όνομα, είναι το παιχνίδι του μαγαζιού. Είναι σαν να λέμε το προσωπικό μας αστείο», συνεχίζει ο Χρήστος. 

Το Rudu βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, κοντά στη γέφυρα του Πουλόπουλου– γι’ αυτό μπορείτε να χαζεύετε και τα τρένα που περνούν, - ανάμεσα στα Πετράλωνα, στο Θησείο και το Γκάζι. 

Παλαιότερα εκεί βρισκόταν ένα μεζεδοπωλείο-ταβέρνα που τα παιδιά την ανακαίνισαν από την αρχή, δίνοντας στον χώρο ένα μίνιμαλ industrial στυλ, που θυμίζει βερολινέζικο μπαρ.

Την διακόσμηση την επιμελήθηκαν μόνοι τους, με τη βοήθεια φίλων τους. 

Πολλά από τα έπιπλα, λοιπόν, τα έφεραν από τα σπίτια τους, άλλα τα έφτιαξαν με τα χεράκια τους, ενώ κάποια τα ανακάλυψαν σε παλαιοπωλεία.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, το μάτι τραβάει η μεγάλη μπάρα των επτά μέτρων, που σε καλεί να κάτσεις  για ένα ποτό- ή και πολλά- αλλά κι ένας υπέροχος Chesterfield μπεζ τριθέσιος καναπές- ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε. Από πάνω του θα δείτε το σύνθημα του μαγαζιού, εμπνευσμένο από τους The Smiths, να φωτίζει τον τοίχο:

«There is a light that never goes out». Κι αυτό το φως είναι το Rudu. 

Μεγάλο κεφάλαιο του μαγαζιού είναι ο καφές.

Οι Utopia Coffees (Kawacom) σερβίρονται καθημερινά, με την ποικιλία καφέ «Utopia 9» να φιγουράρει ως η βασική τους επιλογή, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό χαρμάνι, με πλούσιο άρωμα από τους καλύτερους λατινοαμερικάνικους και αφρικάνικους καφέδες, ενώ υπάρχει κι ένας   δεύτερος μύλος που κάθε μήνα θα φιλοξενεί ένα single origin μονοποικιλιακό καφέ.

Αυτή την εποχή, θα βρείτε κόκκους από την Αιθιοπία- σύντομα έρχονται κι άλλες ποικιλίες από την Αφρική ή την Λατινική Αμερική- που θα σας τους ετοιμάσει, όπως εσείς επιθυμείτε, ο γνωστός barista, Αντώνης Παπαθανασίου.

Αν πεινάσετε στο μενού υπάρχουν χειροποίητα κέικ, τάρτες και μπρουσκέτες, που αλλάζουν καθημερινά, πέρα από ένα σταθερό πλατό τυριών κι αλλαντικών κι ένα χωριάτικο σάντουιτς.

Κάποια τα φτιάχνει η μητέρα του Χρήστου και κάποια τα προμηθεύονται από συγκεκριμένα μαγαζιά. 

Σύντομα ο κατάλογος θα διευρυνθεί με περισσότερες συνταγές.

Στην μπάρα, τώρα, ο Στάθης κι ο Άγγελος θα σας ετοιμάσουν εκρηκτικά κοκτέιλ.

Δοκιμάστε το Negroni, μια φοβερή παραλλαγή του Bloodie Mary που θα σας εντυπωσιάσει, αλλά και  το αυθάδικο κι ωμό «Rude and Raw»,με βάση το τζιν και το τζίντζερ. 

Επίσης, θα βρείτε τρεις ετικέτες σε λευκό κρασί, τρεις σε κόκκινο και δυο σε ροζέ, από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, αλλά και μια μεγάλη γκάμα από premium ποτά.

Εδώ, επίσης, θα ακούσετε πολύ καλή μουσική που επιλέγουν αγαπημένοι djs , όπως oι  A’bleiz Meursault, dijenaky, Pariolis, d.j. Maryjane, αλλά και ο Alex-x Afanas (από το μπαρ Άνθρωπος).

Από τις αρχές του μήνα μάλιστα εγκαινιάζονται τα Rudu live events, με special καλεσμένους- αυτή την Πέμπτη για παράδειγμα, μπορείτε να ακούσετε τους Tango with Lions. Στο μέλλον θα γίνεται ένα live την εβδομάδα, ενώ σύντομα θα μας ενημερώσουν και για ένα φεστιβάλ που  ετοιμάζουν, το Rudu fest.

Επίσης, αν βρεθείτε εκεί στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα συμμετέχετε στην εκδήλωση «Ο έρωτας σκοτώνει», όπου ηθοποιοί και σκηνοθέτες θα σας διαβάσουν στην αρχή κείμενα σχετικά με το θέμα  για να ακολουθήσουν ερωτικά κομμάτια σε  στυλ rock και alternative, ιδανικά για όσους θέλουν να λικνιστούν ή – γιατί όχι;- ακόμα και  να ερωτευτούν.

Ευάδνης 1 και Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, 21 30993274

TAGS