Galaxy Bar and Restaurant - Hilton Athens/ Facebook
Galaxy Bar and Restaurant - Hilton Athens/ Facebook
13|02|2019 15:00
SHARE
ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ

8 ενδιαφέρουσες προτάσεις στην πόλη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου


Ο έρωτας γιορτάζει κάθε μέρα, αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν είναι κακό μια στο τόσο να κάνουμε μια διαφορετική έξοδο από τις συνηθισμένες και να υπενθυμίσουμε στον σύντροφό μας πόσο σημαντικός είναι για εμάς.

Εμείς βρήκαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις στην πόλη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Εσείς, δηλώστε ερωτευμένοι και αφεθείτε στη μαγεία.

1) Ο έρωτας περνάει από στομάχι

Επειδή πιο ερωτική χώρα από την Ιταλία αποκλείεται να σκεφτείτε, μπορείτε να κατεβείτε προς Κολωνάκι στο ξεχωριστό «Opera Quarta» της οδού Κριεζώτου, που γι' αυτή τη μέρα ειδικά έχει ετοιμάσει ένα πολύ αγαπησιάρικο μενού τεσσάρων πιάτων, το οποίο μαζί με ένα μπουκάλι κρασί μπορείτε να απολαύσετε στην τιμή των €35/άτομο.

Έτερη επιλογή το εστιατόριο του Τρένου στο Ρουφ, όπου θα δειπνήσετε υπό το φως των κεριών σε μια άκρως κινηματογραφική ατμόσφαιρα μέσα σε ένα προπολεμικό βαγόνι σαν ήρωες της «Μοιραίας σχέσης».

Opera Quarta, Κολωνάκι
Opera Quarta, Κολωνάκι

2) Για ποτό

Κλασική επιλογή το Galaxy Bar & Restaurant του ξενοδοχείου Hilton, ενδείκνυται για τους ρομαντικούς, καθώς η πανοραμική του θέα κόβει την ανάσα. 

Ξεκινήστε τη βραδιά με ένα Special Valentine’s Cocktail και συνεχίστε με ένα δείπνο έξι πιάτων από τον executive chef Κώστα Αθανασίου που θα σερβίρει στρείδι fine de claire με χαβιάρι baeri, σαλάτα με μπλε καβούρι, πεσκανδρίτσα με κρόκο Κοζάνης, σορμπέ σαμπάνιας με φράουλες, μοσχάρι μπρεζέ με τρούφα και μους bitter σοκολάτας με raspberries. Αν θέλετε να κάνετε μια ακόμα έκπληξη στον αγαπημένο σας, επιλέξτε ένα από τα πακέτα χαλάρωσης που θα βρείτε στο Hiltonia Spa.

Οι πιο εναλλακτικοί μπορείτε να περάσετε από το «Rudu Bar» που ετοιμάζει μια εκδήλωση με τον ανατρεπτικό τίτλο «Ο έρωτας σκοτώνει».

Γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και του διαδικτύου, όπως η Μαίρη Συνατσάκη, η Nalyssa Green, η Μαρίνα Σάττι και ο Γιώργος Νανούρης μεταξύ άλλων, θα διαβάσουν αποσπάσματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, για να διαπιστώσετε τελικά το πώς ο έρωτας μπορεί να είναι θανατηφόρος και μετά γνωστοί  Dj’s  ανέβουν στα decks για rock  και alternative ερωτικές επιλογές .

Galaxy Bar and Restaurant - Hilton Athens/ Facebook
Galaxy Bar and Restaurant - Hilton Athens/ Facebook

3) Έρωτες κινηματογραφικών διαστάσεων

 Αν πάλι ανήκετε στους σινεφίλ, πάρτε ποπ κορν, κρατήστε το χέρι του καλού σας ή γείρετε στον ώμο του κι απολαύστε τον «Ψυχρό Πόλεμο» του Πάβελ Παβλικόφσκι.

Μια ιστορία αγάπης, εμπνευσμένη από τους γονείς του σκηνοθέτη, εν μέσω Ψυχρού πολέμου, που αποδεικνύει πόσα μπορεί να αντέξει κάνεις για έναν έρωτα.

Αν προτιμάτε μια χολιγουντιανή παραγωγή, το «’Ενα αστέρι γεννιέται» του Μπράντλεϊ Κούπερ με τον ίδιο και την Lady Gaga στους ρόλους δυο τραγουδιστών που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα της εφήμερης δόξας και του σκληρού star system και να ζήσουν την αγάπη τους, θα σας συγκινήσει.

Τέλος η «Αλίτα: ο Άγγελος της μάχης» σε παραγωγή του Τζέιμς Κάμερον σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα διάσημο ιαπωνικό manga και αφηγείται μια ιδιαίτερη και απόκοσμη ιστορία αγάπης.

A star is born/ Φωτογραφία: IMDb
A star is born/ Φωτογραφία: IMDb

4) Μετά μουσικής

Ο Μάριος Φραγκούλης στο Μέγαρο Μουσικής  για δυο μέρες -στις 13 και 14 Φεβρουαρίου- παρουσιάζει την μουσική παράσταση «P.S. I love you» με την Big Band, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. 

Ο διεθνούς φήμης τενόρος θα μας ταξιδέψει μέσα από μία πανδαισία διαχρονικών τραγουδιών κορυφαίων ερμηνευτών από το Frank Sinatra και την Ella Fitzgerald, μέχρι τον Sammy DavisJunior και τον Dean Martin.

 

Στον Σταυρό του Νότου, τώρα, ο Σπύρος Γραμμένος στο καθιερωμένο πλέον live για τους ερωτευμένους- ή τελοσπάντων όσους θα ήθελαν να ερωτευτούν- ετοιμάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με εκλεκτούς «μυστικούς» καλεσμένους και πολύ χιούμορ.

5) Για ανήσυχες ψυχές

Μια ιδιαίτερη βραδιά ετοιμάζει το «Romantso», για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπου ποιητές, συγγραφείς, αλλά και παράφορα ερωτευμένοι με κάποιον ή απλώς με τη ζωή θα διαβάσουν με εξομολογητική διάθεση τα δικά τους ερωτικά γράμματα, αποδεικνύοντας ότι ο έρωτας  βάζει φωτιά στη φαντασία.

6) Πάμε θέατρο

Κατηφορίζουμε στο Ελληνικό Κόσμο για τον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ» που εμπνέεται τη διασημότερη και συγκλονιστικότερη ερωτική ιστορία όλων των εποχών, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Η οσκαρική ταινία του Τζον Μάντεν μεταφέρεται στη σκηνή από τον Γιάννη Κακλέα, με έναν πολυπληθή ταλαντούχο θίασο και επικεφαλής τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Έλλη Τρίγγου.       

Bασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ελλη Τρίγκου/ Ερωτευμένος Σαίξπηρ
Bασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ελλη Τρίγκου/ Ερωτευμένος Σαίξπηρ

7) Σοκολατένιες αμαρτίες

Όσο κι να εναντιώνεστε στην καταναλωτική μανία της μέρας, αποκλείεται να αντισταθείτε σε μια καλή σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς. Γι ’αυτό κάντε μια βόλτα από το Chocolate Fest που έρχεται από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη, για να την μετατρέψει σε ένα απολαυστικό εργοστάσιο σοκολάτας.

Unsplash/ Monique Carrati
Unsplash/ Monique Carrati

8) Κοιτώντας στα άστρα

Εδώ κυριολεκτούμε και σας προτείνουμε τη συγκεκριμένη μέρα να επισκεφτείτε το αστεροσκοπείο Αθηνών, όπου οι αστροφυσικοί Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και Δημήτρης Τσιμπίδας θα μας δείξουν αστερισμούς και θα μας αφηγηθούν ερωτικούς μύθους και θρύλους από την αρχαιότητα.

Μετά από την παρουσίαση, θα ακολουθήσει αναγνώριση των αστερισμών του χειμερινού ουρανού (ουρανογραφία) και παρατήρηση του σμήνους των Πλειάδων από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. 

(Ραντεβού στις 20:00, απαραίτητη κράτηση θέσεων: 210 3490160/ 210 3490036)