Boccanegra: Το νέο all day bar restaurant στην Βουκουρεστίου που έγινε αμέσως talk of the town
BOCCANEGRA

Boccanegra: Το νέο all day bar restaurant στην Βουκουρεστίου που έγινε αμέσως talk of the town

Στην ατμοσφαιρική στοά της Βουκουρεστίου, εκεί που άλλοτε βρισκόταν η ιστορική μπουτίκ Μπετίνα, -η πρώτη που έφερε στην Αθήνα ρούχα εισαγωγής από το Παρίσι- μια εκλεκτή παρέα δημιούργησε το «Boccanegra» που από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του έγινε talk of the town.  

Ο σεφ Ηλίας Κάφαλης, η ιδιοκτήτρια του «By the Glass» Φωτεινή Παντζιά που ξέρει το θέμα «οίνος» καλύτερα από τον καθένα, o frontman των Stavento Μιχάλης Κουϊνέλης και ο ιδιοκτήτης «Cocoon» στο Λουτράκι, Βαγγέλης Μητρογιάννης μια μέρα εκεί που έτρωγαν κι έπιναν στο μαγαζί της Φωτεινής, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν ένα κομψό κι all day restaurant bar, συνδυάζοντας τα ταλέντα τους.

Το όνομα του νέου τους εγχειρήματος είναι καλλιτεχνικό, όπως άλλωστε, ταιριάζει στην περιοχή που είναι γεμάτη θέατρα, και προέρχεται τη γνωστή όπερα του Βέρντι. Για την ιστορία, λοιπόν, να ξέρετε, ότι ο Σίμον Μποκανέγκρα ήταν ένας πειρατής που έκανε καλές πράξεις στην πατρίδα του, τη Γένοβα, κι έτσι κατάφερε να γίνει αξιωματούχος και να μπει στην υψηλή κοινωνία.

Την διακόσμηση του μαγαζιού έχει επιμεληθεί η Αλεξάνδρα Νικολάου, που έδωσε στον χώρο έναν αριστοκρατικό βερολινέζικο αέρα. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι όλες κατασκευές, από τα φωτιστικά μέχρι τα έπιπλα, έχουν φτιαχτεί από μια ειδική ομάδα συνεργατών, που συνδυάζει το μάρμαρο και το ξύλο, οπότε εδώ το καθετί έχει την δική του προσωπικότητα. Το Boccanegra ανοίγει από το νωρίς  και σερβίρει από τις 09:00 έως τις 14:00 καθημερινά πρωινό: συνταγές από φρέσκα βιολογικά αυγά, που μπορείτε να  τα ζητήσετε όπως επιθυμείτε, φρεσκοψημένα κρουασάν και υψηλής ποιότητας καφέ είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ όπως μας λέει ο Ηλίας σύντομα θα υπάρχει και μια ειδική κάρτα πρωινού που θα προσφέρεται τις Κυριακές. 

Ο Μιχάλης, τώρα, έχει αναλάβει την μουσική του χώρου που ξεκινάει με επιλογές από τον χώρο της τζαζ, ενώ, σιγά σιγά όσο πλησιάζει η νύχτα, οι ρυθμοί ανεβαίνουν και μαζί και η διάθεση. Στο μέλλον, πάντως, θα υπάρξουν και live βραδιές από εκλεκτούς καλλιτέχνες.

Ο σεφ της παρέας έχει αναλάβει τα του φαγητού, που κινείται στη λογική του comfort food. Εμπνευσμένος από την μεσογειακή κουζίνα -Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία- ο Ηλίας θέλει να δημιουργεί γευστικές εκρήξεις για τους ουρανίσκους μας. Πολυταξιδεμένος ο ίδιος, συνδυάζει συχνά στα πιάτα του επιρροές από τις κουζίνες του κόσμου, δίνοντας πάντα σημασία στην επιλογή των πρώτων υλών, που προμηθεύεται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Από τα ορεκτικά, δοκιμάστε ένα καρπάτσιο τόνου με καβούρι, γαρίδες τραγανές που έχουν ένα ασιατικό twist γι’ αυτό και μαρινάρονται με γλυκόξινη σάλτσα και wasabi, μανιτάρια τσιγαριστά με κατσικίσιο τυρί και γλάσο τυριού, αλλά και το κλασικό ταρτάρ σολομού.

Στο μενού θα βρείτε και μια ξεχωριστή κατηγορία, τα small bites (μικρές μπουκιές) που ήδη γίνονται ανάρπαστα, για να τσιμπήσετε ελαφρά μετά τη δουλειά: μικρά μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι και μπρι, πιτάκια με κοτόπουλο ταντούρι και φρέσκια σαλάτα -μια συνταγή που βρήκε ο Ηλίας σε ένα ταξίδι του στις Μαλδίβες- αλλά και εξαιρετικά πιτάκια με ρακί γεμιστό με στιφάδο κόκορα κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Στην κατηγορία των ζυμαρικών, θα βρείτε σπαγγέτι με πεκορίνο με μαύρο πιπέρι και μαύρη τρούφα από τα ελληνικά βουνά, ραβιόλι με μανιτάρια και σιγοψημένο μοσχαράκι (σερβίρεται και σε vegan εκδοχή), αλλά και λιγκουίνι με αχινό σε ζωμό αποξηραμένης παλαμίδας.

Στα κυρίως, μπορείτε να δοκιμάσετε πιάτα με κρέατα για δύο άτομα, όπως το σιγοψημένο αρνάκι για επτά ώρες, ένα ωραίο λαβράκι ξεκοκαλισμένο που τηγανίζεται σε καλαμποκάλευρο και συνοδεύεται με ρίζες λαχανικών και μυρωδικών, ή το μοσχάρι φιλέτο με φουντούκι, που  εναλλακτικά μπορείτε να το φάτε με φουαγκρά και τρούφα εποχής.

«Μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε φαγητό που είναι υγιεινό και υψηλής θρεπτικής αξίας», μας εξηγεί ο Ηλίας.  

Οπότε, ένα πιάτο που έχει περάσει από το τηγάνι, για παράδειγμα, συνοδεύεται από λαχανικά και ρίζες που κινούνται στη λογική του superfood, δημιουργώντας έναν ισορροπημένο γευστικό συνδυασμό.

Για επιδόρπιο, απολαύστε ένα τιραμισού με αφρό από εσπρέσο που ετοιμάζεται στο τραπέζι σας, προφιτερόλ με φουντούκι, ή μια fresh σοκολάτα.

Στο μπαρ, σάς περιμένει μια μεγάλη ποικιλία από τζιν, ρούμι και ουίσκι από όλο τον κόσμο, signature cocktails και επιλεγμένες ετικέτες κρασιού ασφαλώς με τη σφραγίδα «By the Glass» και τις γνώσεις της Φωτεινής -ανακαλύψτε τριάντα προσεγμένες και ιδιαίτερες ετικέτες σε κρασί, από ελληνικούς κατά βάση αμπελώνες, ενώ δεν λείπουν και κάποιες διεθνείς ποικιλίες, που προσφέρονται σε λογικές τιμές. Ο Κωνσταντίνος Κώτσος, έχει φτιάξει την κάρτα με τα cocktails και ο μπάρμαν Αλέξανδρος Μπάμπαλος, που μόλις κατέφθασε από την Κούβα, τις εκτελεί με φαντασία. Δοκιμάστε το Boccanegra Mule με βότκα αρωματισμένη με εσπεριδοειδή, τροπικά φρούτα του πάθους, χυμό από lime, μάνγκο, σόδα και τζίντζερ, το Omerta με λευκή τεκίλα με φιστίκι Αιγίνης ρούμι, βερίκοκο, lime, μανταρίνι και βασιλικό, το Lovely Zombie με μίξη από παλαιωμένα ρούμια, χυμό εσπεριδοειδών, αμύγδαλο, φρούτα του πάθους, αρωματικά bitters και μπαχαρικά, ή το Νew entry fashion με σκωτσέζικο ουίσκι, μπανάνα, φουντούκι Αυστραλίας, καρύδι και αρωματικά bitters.

Τιμή ανά άτομο για φαγητό : 20-50 ευρώ.

Βουκουρεστίου 4, Κέντρο, 2103210007