King's Theater Wine Bar: Βασιλική πολυτέλεια και κρητική παράδοση στο παραμυθένιο μαγαζί στου Ψυρρή | 0 bovary.gr
King's Theater Wine Bar: Βασιλική πολυτέλεια και κρητική παράδοση στο παραμυθένιο μαγαζί στου Ψυρρή | 0 bovary.gr
22|02|2019 14:00
SHARE
KING'S THEATER WINE BAR

King's Theater Wine Bar: Βασιλική πολυτέλεια και κρητική παράδοση στο παραμυθένιο μαγαζί στου Ψυρρή


Μάλλον πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στην Αθήνα, αφού το King’s Theatre Wine bar συνδυάζει τη βασιλική πολυτέλεια των Βερσαλλιών με την αγνή κρητική παράδοση.

Ο χώρος -ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα- ανήκει στην Creta Wine Bar, που φέρνει κρασιά από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο κι άλλες περιοχές της Κρήτης. 

Οι ιδιοκτήτες βρήκαν αυτό το ερειπωμένο οίκημα -που παλιότερα λειτουργούσε για ένα διάστημα ως χώρος εστίασης- στην οδό Καραϊσκάκη και το ανακαίνισαν εκ βάθρων με την βοήθεια του Μιχαήλ Τούρου που είχε την αρχιτεκτονική επίβλεψη και την δημιουργική έμπνευση του Κωνσταντίνου Τζώρτζη, που, ίσως, σε μια άλλη ζωή, πρέπει να ήταν ιππότης και να ζούσε σε κάστρο.

Ο Kωνσταντίνος Τζώρτζης ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια αυτού του μοναδικού wine bar, που είναι γεμάτο από σπάνια αντικείμενα αξίας και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις σκηνογραφίες μεγάλων ευρωπαϊκών παραγωγών.

Πολλά από τα έπιπλα που θα δείτε σε αυτό το εστιατόριο-μουσείο, τα έφερε ο ίδιος από προσωπικές του συλλογές, άλλα τα ανακάλυψε σε παλαιοπωλεία και αντικερί, ενώ κάποια τα έχει κατασκευάσει με την ομάδα του.  

Φτάνοντας έξω από το Κing’ s Theatre Wine bar, θα σας υποδεχτεί μια αληθινή πριγκίπισσα και θα σας οδηγήσει στο εσωτερικό, που μοιάζει κυριολεκτικά με παλάτι.

Ο χώρος ξεδιπλώνεται σε δυο ορόφους και αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές αίθουσες, με τον δικό της χαρακτήρα η καθεμιά.

Η Royal είναι εμπνευσμένη από τα γαλλικά παλάτια της εποχής των Λουδοβίκων, το Alley, το αίθριο, μοιάζει με κρεμαστούς κήπους μια εξωτικής πόλης με γκόθικ και αναγεννησιακά χαρακτηριστικά, το Βedroom στον πρώτο όροφο θυμίζει την κρεβατοκάμαρα μιας βασίλισσας, με κεντρικό στοιχείο ένα κρεβάτι πλουμιστό  και ντυμένο με βελούδο, υπέροχες ταπετσαρίες που ήρθαν από το εξωτερικό, ένα περίτεχνο μπουντουάρ και μαγικούς καθρέφτες, ενώ, τέλος, το ιπποτικό δωμάτιο θα μπορούσε να είναι μια αίθουσα θρόνου την εποχή των Tudor, με τζάκια λαξευμένα, πορτρέτα ευγενών, αλλά και σπάνιες πανοπλίες.

Ο χώρος ανοίγει στις 15:00, σερβίροντας καφέ και ροφήματα, που μπορείτε να συνοδεύσετε με ένα γλυκό και μένει ανοιχτό έως τη μια το βράδυ.

Σε όλα τα δωμάτια, μπορείτε να δειπνήσετε και να απολαύσετε το κρασί σας, αλλά να ξέρετε ότι το κάπνισμα δεν επιτρέπεται, ούτε και η είσοδος σε άτομα κάτω των 17 ετών, καθώς υπάρχουν πολλά εύθραυστα αντικείμενα. Το King’ s είναι ένα κλασικό wine bar, αλλά η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι εστιάζει στις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, γι’ αυτό, άλλωστε, κι όλα τα προϊόντα που θα δοκιμάσετε εδώ προέρχονται από μικρούς παραγωγούς του νησιού. 

Στην κάβα, λοιπόν, θα βρείτε περίπου σαράντα επιλεγμένες ετικέτες κρητικού αμπελώνα, που μπορείτε να συνοδεύσετε με παραδοσιακά αλλαντικά και τυριά.

Λουκάνικα Κρήτης, σύγκλινο, λούτζα, παστράμι, καπνιστή μπριζόλα, εξαιρετικές παλαιωμένες γραβιέρες, ανθότυρο ξηρό με πιπεριά και κριτσίνια που έρχονται κάθε εβδομάδα από την Μεγαλόνησο, πρωταγωνιστούν ανάμεσα στις επιλογές, ενώ, υπάρχει μια σκέψη το μενού να επεκταθεί στο μέλλον και με άλλα κρητικά εδέσματα -αν κι ο χώρος δεν ακολουθεί τη λογική ενός κλασικού εστιατορίου.

Έτερο δυνατό στοιχείο του King’s είναι τα cocktails -όλα με βασιλικά ονόματα- που ετοιμάζουν τα παιδιά πίσω από την μπάρα, καλύπτοντας όλα τα γούστα. 

Δοκιμάστε το Queen’s ribbon, με ροζ τζιν, σιρόπι raspberry, granberry και λεμόνι, το First Rose με βότκα, σιρόπι τριαντάφυλλο, λεμόνι και μερικά ακόμα μυστικά tips, ή το King Seller που φτιάχνεται από κόκκινο κρασί, σιρόπι ανανά και ροζ γκρέιπφρουτ κι είναι αφιερωμένο στον κρητικό βασιλιά Μίνωα.  

Στο τέλος, σε κάθε περίπτωση θα σας κεράσουν λυχναράκια με μυζήθρα που μοιάζουν με τάρτα, και ανεβατά (γευστικοί λοφίσκοι που κρύβουν μια  γλυκιά μυζήθρα) και φυσικά, ντόπια ρακή.

Εμείς, όμως, μάθαμε ότι σύντομα τους θαμώνες τούς περιμένει και μια ακόμα έκπληξη, τόσο ξεχωριστή και ιδιαίτερη, που δεν θα μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού.

Στην κάρτα των γλυκών τώρα, που παρασκευάζονται στο δικό τους εργαστήριο, θα βρείτε Νew York cheesecake με μήλο και καραμέλα, black forrest, Crème brûlée και σουφλέ σοκολάτας.

Τέλος, στα άμεσα σχέδια των ιδιοκτητών, είναι να δημιουργήσουν και μια κάβα εντός του χώρου, από όπου θα μπορούμε να προμηθευτούμε κάποιες ετικέτες κρασιού  για το σπίτι, αλλά και η διοργάνωση θεματικών βραδιών, που θα μας κάνουν να ζήσουμε το δικό μας παραμύθι!

Καραϊσκάκη 26, Αθήνα, 21 0322 8787

 

Ακολουθήστε το Bovary.gr στο Instagram