7) Ventiri Roast House
H Ομάδα του Αγορά Select έφτιαξε στη περιοχή του Χίλτον ένα ντελικάτο κρεατοφαγικό εστιατόριο που δίνει μεγάλη σημασία στις καλές πρώτες ύλες και στον σωστό τρόπο ψησίματος.
Δοκιμάστε μπιφτέκι νεροβούβαλου, tomahawk black angus ή picanha black angus, σιδηρόδρομο μαύρου χοίρου, γαρδουμπάκια σχάρας, μοσχαρίσιο συκώτι στην σχάρα με ζεστό βούτυρο τρούφας, αλλά και κοντοσούβλι από φιλέτο μπούτι κοτόπουλο ή από chuck eye black angus, μέχρι τας κεμπάπ σιγοψημένο στη γάστρα, σκεπασμένο με ζυμάρι.
Βεντήρη 2, Αθήνα, 21 0729 5491
8) ΚGrill
O όμιλος του Καστελόριζου δημιούργησε ένα casual ψητοπωλείο με έμφαση στην ελληνική παράδοση, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των κρεατοφάγων. Το Κ.Grill χρησιμοποιεί τα πιο εκλεκτά κρέατα και φτιάχνει χειροποίητα βουβαλίσια μπιφτέκια, ποικιλία από κρεατοφαγικά αλλά και χορτοφαγικά καλαμάκια σουβλάκια και πολλά άλλα κρεατοσκευάσματα, που ψήνονται με μεράκι.
Δοκιμάστε, επίσης, την μακαρονάδα με το απάκι και κλείστε το δείπνο σας με παραδοσιακούς λουκουμάδες, που αν θέλετε μπορείτε να συνοδεύσετε και με παγωτό.
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 330, Καλλιθέα, 21 0943 1765
9) Barabicu
H Μπέσυ Τόγια, ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας της, της γνωστής «Ρένας της Φτελιάς» δημιούργησε ένα κομψό εστιατόριο στο Ψυχικό, που ειδικεύεται στο κρέας. Το όνομά του προέρχεται από μια λέξη της διαλέκτου της φυλής των Ταϊνό της Καραϊβικής και σημαίνει «λάκκος για φωτιά, αρχικά για λατρευτικούς σκοπούς». Για την Τσικνοπέμπτη, λοιπόν, ο γευστικός λάκκος του Babaricu ανάβει κι ετοιμάζει comfort food και πικάντικες μαρινάδες, όπως ψητό κοτόπουλο με λάδι και λεμονοθύμαρο, χοιρινό λαιμό ταλιάτα σε μαρινάδα γλυκιάς πάπρικας, κεμπάπ με φυστίκι Αιγίνης και tomahawk μαύρου χοίρου με καυτερή πιπεράτη σάλτσα, ενώ δεν λείπουν και κάποια κλασικά πιάτα της Ρένας.
5ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό, 210 674 3874