Fish Project: Το ψαροφαγικό στέκι που ενώνει τους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας με τις γεύσεις της Άπω Ανατολής | 0 bovary.gr
Fish Project: Το ψαροφαγικό στέκι που ενώνει τους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας με τις γεύσεις της Άπω Ανατολής | 0 bovary.gr
11|03|2019 13:23
SHARE
ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Fish Project: Το ψαροφαγικό στέκι που ενώνει τους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας με τις γεύσεις της Άπω Ανατολής


 Όταν οι θησαυροί της ελληνικής θάλασσας συναντούν την γαστρονομική παράδοση της Άπω Ανατολής, τότε, σίγουρα μιλάμε για μια διαφορετική πρόταση στην ψαροφαγία. 

Αυτός ήταν και ο σκοπός του Fish Project που έχει αναστατώσει το Χαλάνδρι με τις γεύσεις του. Μοντέρνος χώρος που ταιριάζει στην comfort λογική του μαγαζιού, συνδυάζει διαφορετικές κουλτούρες, γι’ αυτό χωρίζεται στα δυο.

Έτσι, μπορείτε να γευματίσετε είτε σε τραπέζι ή στο sushi bar, -μια ξύλινη μπάρα με σκαμπό-, όπως συνηθίζουν οι σύγχρονοι Ιάπωνες.

Εξωτερικά μοιάζει με ένα πολυτελές food store, και σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή, όμως, το πλεονέκτημα είναι ότι εδώ θα φάτε πολύ καλά χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Το μενού έχει δημιουργηθεί με την καθοδήγηση του Γιάννη Παρίκου, προσφέροντας εξαιρετικές γεύσεις που απευθύνονται σε όλους. 
 

Οι ιδιοκτήτες επιλέγουν πάντα τις καλύτερες πρώτες ύλες- τα περισσότερα ψάρια προέρχονται από την ιχθυόσκαλα της Χαλκίδας και μισθωμένα καΐκια- και χρησιμοποιούν σε όλα τα πιάτα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητείας, ποικιλίας Κορωνέικης με ισορροπημένα οργανοληπτικά. 

Ο κατάλογος τώρα, θα λέγαμε, ότι χωρίζεται σε δυο βασικές κατηγορίες: στις ελληνικές συνταγές με μοντέρνα twists και στο sushi bar όπου η παράδοση της Ανατολής παντρεύεται με τον πλούτο της μεσογειακής θάλασσας.

Ξεκινήστε με μια δυναμωτική ψαρόσουπα, από πετρόψαρα Αιγαίου και φρέσκια ντομάτα, όπως την κάνουν στα νησιά και συνεχίστε με μια από τις τρεις ιδιαίτερες σαλάτες του καταλόγου: κινόα με γαρίδες, αβοκάντο και μάνγκο για τους γκουρμέ τύπους, μεσκλάν με παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης και ξηρούς καρπούς για τους μερακλήδες και μια παραδοσιακή ελληνική για τους κλασικούς με χαρουποπαξίμαδο και φέτα Λήμνου. 

Από ορεκτικά θα βρείτε αλοιφές, όπως ρεγγοσαλάτα και ταραμοσαλάτα, καπνιστά ψάρια- butterfish ή ξιφία με μπρουσκέτες και κενέλ ντομάτας, χταποδοκεφτέδες με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μια απίθανη πατατοσαλάτα με χταπόδι, καπνιστή σαρδέλα με πέστο βασιλικού και ντομάτα.

Στα κυρίως, επίσης, έχετε αρκετές επιλογές, όπως λαβράκι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο και λεμόνι, με φύκια wakame, σεβίτσε τσιπούρας με κόλιανδρο, τοματίνια και αβοκάντο, γαύρο μαρινάτο σε ελαιόλαδο και λεμόνι, με πιπεριά Φλωρίνης, λαβράκι στη λαδόκολλα με λεμόνι και μυρωδικά, σουπιές με σπανάκι και ρύζι, θράψαλο με ρύζι και μουστάρδα, ουρές πεσκανδρίτσας αχνιστές με σελινόριζα και μουστάρδα, αλλά και τατάκι τόνου με φουντούκια, σισαμέλαιο και σoς σόγιας.  

Για τους pasta lovers, υπάρχει μια εκπληκτική γαριδομακαρανάδα, αλλά και δυο παραλλαγές σε κριθαρότο -με καραβίδες ή γαρίδες και γλυκό κρασί. 

Μπορείτε, επίσης, να ρωτήσετε για το πιάτο ημέρας, ενώ αυτή την περίοδο έχουν προστεθεί και σαρακοστιανές επιλογές με δώδεκα πιάτα θαλασσινών, όπως το θράψαλο γεμιστό με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδα. 

Αν πάλι είστε λάτρεις των έθνικ γεύσεων, εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε sushi nigiri, sashimi, maki και ποικιλία rolls που θα σας εντυπωσιάσει. 

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ένα καλό κρασί ή αποστάγματα από την κάβα. Κι επειδή το ψάρι απαιτεί στο κλείσιμο κι ένα γλυκό, μην παραλείψετε να παραγγείλετε ένα από τα επιδόρπια που  έχουν την υπογραφή του βραβευμένου pastry chef, Θοδωρή Μωυσίδη. 

Έχουμε και λέμε: ελαφριά lemon pie, brownies με κρέμα σοκολάτας, φραμπουάζ και ελληνικό καφέ, ή μια crème brulee με αχλάδια ποσέ και σος καραμέλας, σας περιμένουν για ένα μοναδικό φινάλε. 

Ταυτόχρονα, στο χώρο λειτουργεί και το pop up ιχθυοπωλείου ΙΧΘΥΣ 3, που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να προμηθευτούν φρέσκο ψάρι για το σπίτι σε πολύ καλές τιμές. Μάλιστα από εδώ- πράγμα καινοτόμο στη χώρα μας -μπορείτε να προμηθευτείτε και σε ταψάκι,  πιάτα με το ψάρι της αρεσκείας σας σε συνταγές κορυφαίων σεφ, μαζί με φρέσκα λαχανικά και μαρινάδες που ετοιμάζονται επιτόπου, και να το ψήσετε εσείς οποία ώρα επιθυμείτε.  

Από τον πάγκο, μπορείτε να αγοράσετε και το μοναδικό καρπάτσιο λαβράκι, αλλά  και τις φέτες καπνιστού ξιφία που σερβίρονται στο εστιατόριο.

Ώρες λειτουργίας: 08:00  - 23:00

Εθνικής Αντιστάσεως 3, Χαλάνδρι, 210 6850088