La Esquina: Μια παρέα 30άρηδων έφτιαξε το μαγαζί που ξαναζωντάνεψε την Χάρητος | 0 bovary.gr
La Esquina: Μια παρέα 30άρηδων έφτιαξε το μαγαζί που ξαναζωντάνεψε την Χάρητος | 0 bovary.gr
24|10|2016 15:20
SHARE
LA ESQUINA

La Esquina: Μια παρέα 30άρηδων έφτιαξε το μαγαζί που ξαναζωντάνεψε την Χάρητος


Πριν από δύο χρόνια τέσσερις φίλοι, και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία –όλοι γύρω στα τριάντα- αποφάσισαν να ξαναδώσουν ζωή στον πεζόδρομο της Χάρητος, στο Κολωνάκι, που τη δεκαετία του ’90 ήταν το απόλυτο στέκι της νυχτερινής ζωής της πόλης.

Με την κρίση όμως πολλά μαγαζιά έκλεισαν και για ένα διάστημα ο πεζόδρομος παρέμενε σκοτεινός. Μέχρι τη στιγμή που  ο Alejandro, ο Χρήστος, ο Ηρακλής  και  ο Στέλιος  τόλμησαν σε πείσμα όλων  και δημιούργησαν ένα all day restaurant, τo «La Esquina».   

Όλοι τους έχουν σπουδάσει διαφορετικά  πράγματα, που όμως σε μια τέτοια περίοδο δεν θα μπορούσαν μάλλον να τους εξασφαλίσουν το μέλλον. Πήραν λοιπόν το ρίσκο, καθώς το « Κολωνάκι», όπως λένε, « είναι  πάντα διαχρονική αξία»,  και  απέδειξαν  ότι αν έχεις καλή διάθεση και μεράκι, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσεις την κρίση.

Κυριολεκτικά  σε χρόνο ρεκόρ το  «La esquina», που στα ισπανικά σημαίνει «γωνιά», έγινε hot spot και  ο αγαπημένος μας πεζόδρομος άρχισε και πάλι να αποκτάει την παλιά του αίγλη. Το περιβάλλον εδώ είναι πολύ χαλαρό, παρεΐστικο και έχει κάτι από την τρέλα και τον νεανικό ενθουσιασμό των ιδιοκτητών του.

To μαγαζί αυτό  φημιζεται για τα καθαρά ποτά  του και τα  Signature cocktails, που θα βρείτε σε πολύ καλές τιμές. Ο κατάλογος είναι πλούσιος και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Ξεχωρίζει πάντως  το Tumbo Caramela (House Vodka, Cream caramel, Passion fruit, Lime). Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!

Το περιβάλλον, industrial και καλόγουστο,  αποπνέει ζεστασιά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Όταν ο καιρός είναι καλός, οι θαμώνες, κάθονται στον πεζόδρομο: H όλη ατμόσφαιρα θυμίζει ελληνικό νησί  και παραπέμπει σε καλοκαιρινές διακοπές, αν και βρίσκεσαι στην καρδιά της πόλης.  Οι μουσικές επιλογές είναι πάντα ανεβαστικές, ενώ δεν λείπουν  και κάποιες θεματικές βραδιές ή parties,που θα σας αναπτερώσουν το ηθικό και θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Πάντως,  αν και το «La esquina» φτιάχτηκε από τέσσερα νέα παιδιά, συγκεντρώνει ηλικίες από ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα. Εδώ  μαζεύεται όλος ο καλός ο κόσμος και η χαλαρή ατμόσφαιρα του μαγαζιού  γρήγορα θα σας κάνει όλους μια παρέα.  Το ζητούμενο άλλωστε  είναι να νιώθεις νέος, όλα τα άλλα έρχονται.

Το σήμα κατατεθέν του καταστήματος είναι φυσικά  τα  burgers. Φτιάχνονται  από αφράτο µπριός και από φρέσκο 100% µοσχαρίσιο κιµά. Όλα όμως σερβίρονται και χωρίς ψωμί,  αν το επιθυμείτε. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το  Berlusconi Burger,  με μπιφτέκι Black Angus, λάδι τρούφας, bacon, κολοκύθι, ρόκα, ντομάτα, φλοίδες παρμεζάνας και μαγιονέζα τρούφας.  Είναι μοναδικό και δίνει μια άλλη διάσταση σε ό,τι πιστεύετε ότι μπορεί να είναι ένα burger. Την επιμέλεια του μενού έχει ο Ηλίας Κ. Γώγoς και σε λίγες μέρες θα ανανεωθεί με νέες προτάσεις, όπως μου εκμυστηρευτήκαν. 

Μοναδικά είναι και τα πρώτα πιάτα,  με έντονες επιρροές από έθνικ κουζίνες.  Ιδιαίτερες γεύσεις σε άκρως γευστικούς συνδυασμούς που θα σας εντυπωσιάσουν, όπως  το Chili con carne with fried egg (μοσχαρίσιος κιμάς, κόκκινα φασόλια, λευκό κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά, μυρωδικά, σάλτσα ντομάτας και τηγανητό αυγό),  το οποίο σερβίρεται με τορτίγια.

Οι σαλάτες  του μαγαζιού θα σας έρθουν σε βαζάκια. Μπορείτε να βρείτε πιο κλασικές λύσεις, όπως η  δημοφιλής  Caesar’s, αλλά και πιο «ψαγμένες» προτάσεις,  όπως  η  Goat cheese salad,  μια γευστικότατη ανάμεικτη  σαλάτα με ντοματίνια, κατσικίσιο τυρί, μαριναρισμένες πράσινες πιπεριές και μπαλσάμικο. 

Μια ιδιαιτερότητα του μαγαζιού είναι τα brunch, που έχουν την αντίστοιχη  ποιότητα με αυτά που μπορείτε να βρείτε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπου το πρόγευμα είναι τρόπος ζωής. Σερβίρονται  από τη 13.00 ως τις 18.00  καθημερινά. Τα  περισσότερα πιάτα έχουν  ως βάση το αυγό φυσικά, αλλά υπάρχουν κι άλλες επιλογές, όπως  η   Crunchy Tortilla, με  ανάμεικτη σαλάτα, ντοματίνια, mush, ψητή μοτσαρέλα και crispy bacon.

Οι τιμές  είναι πολύ προσιτές για την ποιότητα των πιάτων  και σίγουρα δεν σας απογοητεύσουν.  Το μαγαζί  είναι ανοιχτό και το μεσημέρι από τη 13:00 μέχρι αργά το βράδυ, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε και delivery, αν μένετε στην περιοχή.

Οι φαν του κέντρου σίγουρα θα εκτιμήσουν αυτή την επιχειρηματική κίνηση τεσσάρων νέων ανθρώπων, που ήθελαν να φτιάξουν ένα μέρος για να περνάνε αυτοί καλά και φαίνεται πως τα κατάφεραν!

Χάρητος 43, τηλ. 210 7232 575